Zentiva a investit într-un un proiect energetic cu panouri fotovoltaice pentru fabrica Labormed

G.D.
Companii / 22 noiembrie

Zentiva a investit într-un un proiect energetic cu panouri fotovoltaice pentru fabrica Labormed

Grupul de companii Zentiva în România a finalizat un proiect pentru producţia de energie electrică prin panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 200 kW, conform unui comunicat remis redacţiei. Sistemul va asigura 10% din consumul de energie al fabricii de medicamente generice Labormed, el reprezentând o etapă importantă în procesul de dezvoltare sustenabilă a companiei.

Potrivit sursei citate, proiectul la cheie, implementat de către Electrica Furnizare, include 372 module fotovoltaice de 540Wp şi a fost finalizat, conform angajamentului, în 3 luni de zile.

"Propria capacitate de producţie de energie pe care o inaugurăm se înscrie în angajamentul Grupului Zentiva de a obţine neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030. Investiţia realizată contribuie în mod direct la obiectivele operaţionale de reducere a emisiilor de carbon şi de obţinere a energiei din surse regenerabile. În mod practic şi măsurabil, sistemul instalat ne va ajuta să reducem cu 50 de tone emisiile de CO2 la fabrica Labormed. În procesul de îndeplinire a misiunii companiei de a creşte accesibilitatea pacienţilor la medicamente moderne, eficiente, compania consumă energie, apă şi alte resurse. Suntem însă responsabili să acţionăm astfel încât să ne diminuăm impactul pentru a păstra o planetă verde, sănătoasă şi sustenabilă, pentru noi şi generaţiile viitoare, inclusiv contribuind la protejarea şi reconstrucţia biodiversităţii", a declarat Margareta Tănase, Director Operaţiuni Industriale Zentiva România

"Instalaţia face parte atât din angajamentele de sustenabilitate, cât şi din strategia noastră pe termen mediu şi lung de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi reducerea costurilor cu energia electrică. Ambele noastre fabrici deja folosesc energie provenită din surse 100% regenerabile. Acest proiect implementat pentru fabrica noastră Labormed Pharma este un pas înainte pentru că va reduce cu 10% costul cu energia electrică pentru activitatea desfăşurată aici, site-ul de producţie devenind totodată prosumator. Acest demers se adaugă unui şir lung de iniţiative energetice şi de eficientizare", a declarat Dan Bandrabulă, Manager Energetic şi Facilităţi Tehnice Zentiva România.

În România, grupul Zentiva reuneşte societăţile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. şi Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale şi OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie şi ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator şi OTC-uri.

În România, în cadrul grupului Zentiva sunt angajate circa 1300 de persoane, dintre care aproximativ 850 în operaţiunile industriale (de producţie), se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro