ZIARUL BURSA

08 ianuarie 2014
Borza: "Listarea Hidroelectrica, afectată de preţul reglementat şi taxa pe construcţii speciale"

Borza: "Listarea Hidroelectrica, afectată de preţul reglementat şi taxa pe construcţii speciale"

ALINA TOMA VEREHACompanii / 08 ianuarie 2014

Preţul energiei livrate în regim reglementat, taxa pe construcţii speciale şi cea pe apa uzinată sunt factori care vor afecta listarea Hidroelectrica, ne-a declarat, ieri, Remus Borza, fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere al companiei.

Domnia sa ne-a explicat: "Compania va strânge mai puţini bani de pe Bursa de Valori Bucureşti, în urma vânzării unui pachet de 15% din capitalul social pentru că are cheltuieli suplimentare importante în acest an. ANRE (n.r. reglementatorul pieţei de energie) a aprobat un tarif de 114 lei/MWh pentru cantitatea de 5,4 TWh pe care Hidroelectrica o va livra, în acest an, pieţei reglementate, ceea ce înseamnă o pierdere de circa 30 milioane de euro pentru societate. Tariful care acoperă costurile este de circa 160 de lei/MWh. În plus, Hidroelectrica trebuie să plătească circa 40 milioane de euro pentra taxa pusă pe construcţiile speciale. Costurile cu apa uzinată din acest an sunt cu 60 milioane de euro mai mari decât totalul plătit în 2010 către Apele Române".

Băsescu suflă vânt în pupa eolienelor

Băsescu suflă vânt în pupa eolienelor

A.T.Companii / 08 ianuarie 2014

Preşedinţia cere reexaminarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2013, care amână tranzacţionarea unei părţi importante a certificatelor verzi acordate producătorilor de energie regenerabilă.

Călin Rechea: "Ungaria accelerează retragerea băncilor străine"

Călin Rechea: "Ungaria accelerează retragerea băncilor străine"

ANA ZIDARUInternaţional / 08 ianuarie 2014

Ţinta Guvernului condus de Viktor Orban este să reducă la zero valoarea netă a subsidiarelor din Ungaria ale băncilor străine, astfel încât acestea să poată fi preluate de investitori locali, a declarat Peter Attard Montalto, analist al grupului financiar nipon Nomura, citat de Portfolio.hu.

Gheorghe Piperea: "Poziţia statului a fost favorabilă corporaţiei Chevron şi explorării gazelor de şist".

ONG-urile au pierdut lupta cu Chevron

LUCIA CRĂCIUNCompanii / 08 ianuarie 2014

Lupta ONG-urilor împotriva Guvernului care, prin Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, a dat mai multe licenţe pentru explorarea gazelor de şist către compania americană Chevron s-a încheiat, în instanţă, Tribunalul Bucureşti respingând cererile de suspendare a acordurilor de concesiune formulate de către asociaţiile de mediu.

"BNR va reduce rezervele minime obligatorii în lei"

ANALIŞTII:"BNR va reduce rezervele minime obligatorii în lei"

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 08 ianuarie 2014

Banca Naţională a României (BNR) urmează să reducă rezervele minime obligatorii (RMO) la pasivele în lei, de la nivelul actual de 15%, potrivit analiştilor consultaţi de ziarul BURSA. Scăderea nu va fi, însă, una substanţială, ci de doar două sau trei puncte procentuale, conform domniilor lor.

Divorţ, căsnicie, puşcărie, magie

DAN NICOLAIEOmul sf(M)inteste locul / 08 ianuarie 2014

Energia s-a scumpit, mai toate preţurile cresc cu procente cuprinse între 5 şi 15%, plătim noi taxe şi avem parte de o inventivitate debordantă a guvernului în materie de lansare de noi impozite, pe stâlpi, cabluri, construcţii speciale, vicii şi lux.

Ediţia din 08.01.2014
Ediţia din 28.02.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

Fitch avertizează în privinţa Turciei

ALINA VASIESCUInternaţional / 08 ianuarie 2014

Scandalul de corupţie care priveşte guvernul de la Ankara a avut capacitatea să afecteze solvabilitatea ţării, însă acest lucru nu are impact asupra calificativului "BBB-" de care beneficiază Turcia, potrivit agenţiei de evaluare Fitch...

MACRO NEWSLETTER 8 ianuarie 2014

MACRO NEWSLETTER 8 ianuarie 2014

Internaţional / 08 ianuarie 2014

Vânzările retail din Germania au crescut peste aşteptări în noiembrie 2013, cu o rată lunară de 1,5%, după un declin de 0,8% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 1,6%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară.

Eroarea lui Pascal

Cornel CodiţăEditorial / 08 ianuarie 2014

Cornel Codiţă

Într-un an electoral, cum este 2014, despre ce să scrii, dacă nu despre idei! Doar nu o să ne apucăm, acum, să facem descrieri după naturile moarte ale politicii din România!

REVISTA PRESEI 08.01.2014

Willy HomnerRevista Presei / 08 ianuarie 2014

ADEVARUL 

Traian Băsescu a retrimis în Parlament spre reexaminare legea privind cumpărarea de terenuri de către cetăţenii europeni

Preşedintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind unele măsuri de...

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii