ZIARUL BURSA

26 septembrie
30 de ani România, 30 de ani BURSA

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANI30 de ani România, 30 de ani BURSA

MAKEMedia-Advertising / 24 august 2020

MAKE

România are un teritoriu, dar este mai mult decât nişte kilometri pătraţi de teren.

România are 30 de ani de la Revoluţie, dar este mai mult decât un număr însumat de zile.

România seamănă cu ziarul BURSA. Ziarul BURSA are şi el nişte kilometri pătraţi de hârtie tipărită cu care ar putea acoperi teritoriul României, ba s-ar împinge şi pes­te Prut.

Dan Paul

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANI / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR:"Lipsa încrederii este principalul motiv al regresului din piaţă"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 august 2020

"Trebuie să îndepărtăm mentalitatea comunistă, unde legea era privită ca o barieră, şmecherii treceau peste ea, căţeii pe sub ea, iar proştii se loveau cu capul de ea"  

"Îmi doresc ca oamenii politici care conduc România sa înţeleagă mai profund rolul bursei şi beneficiile pe care o piaţă de capital dezvoltată le poate aduce ţării"

"Am toată încrederea în brokerii locali, care depun eforturi tot mai mari pentru a atrage mai multe companii la cota bursei"

Reporter: Care a fost, în opinia dumneavoastră, rolul pe care l-a jucat Ziarul BURSA pentru piaţa de capital din ţara noastră, de la înfiinţare şi până în prezent?

"Prioritatea pieţei de capital este dezvoltarea comunităţii locale de investitori"

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANI / ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI:"Prioritatea pieţei de capital este dezvoltarea comunităţii locale de investitori"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 august 2020

"Doar prin implicarea şi colaborarea tuturor stakeholderilor pieţei de capital putem materializa potenţialul imens pe care aceasta îl are în cadrul procesului de dezvoltare a României"  

"Demersurile privind digitalizarea completă şi simplificarea întregului proces de investiţie la bursă sunt în vârful listei noastre de priorităţi"

"Sperăm ca o bună parte a noilor investitori care au subscris titluri de stat să se uite şi spre alte active listate la BVB"

Reporter: Ziarul BURSA a împlinit, în această lună, 30 de ani de exis­tenţă, în timp ce Bursa de Valori Bucureşti are 25 de ani. Care credeţi că a fost aportul publicaţiei noastre la dezvoltarea pieţei de capital, în toată această perioadă?

dr. ing. Costică T. Mustaţă, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANI / COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTELE CAMEREI DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI:"Comunitatea de afaceri aşteaptă digitalizarea cât mai rapidă a activităţii administraţiei centrale şi locale"

A consemnat George MarinescuCompanii / 24 august 2020

Reporter: Cum se prezintă Capitala, din punct de vedere economic, la aproape şase luni de la declanşarea pandemiei?

Costică T. Mustaţă: Din fericire, situaţia financiară a companiilor bucureştene la debutul crizei noului coronavirus a fost mai robustă decât media consemnată la nivel naţional, ceea ce pe termen scurt a constituit un atu.

Stefano Albarosa

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANI / STEFANO ALBAROSA, CEFIN TRUCKS:"Dezvoltarea unei infrastructuri moderne, cheia dezvoltării economice ulterioare în România"

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 24 august 2020

Reporter: Cum apreciaţi situaţia economică pe care o traversăm?

Stefano Albarosa: Perioada pe care o traversăm este una dificilă şi de mare incertitudine, în special din perspectiva siguranţei fiecăruia dintre noi, ceea ce este cel mai important. Este de asemenea o perioadă cu multe provo­cări pentru mediul de business care a trebuit să se readapteze.

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANIPuntea suspendată

Cornel CodiţăEditorial / 24 august 2020

Cornel Codiţă

Punte: drum "artificial" care face legătura între două locuri, altfel, imposibil de atins fără să faci înconjurul lumii. Chiar şi cele mai îndrăzneţe astfel de drumuri au undeva unul sau mai multe puncte de sprijin. Adesea, chiar pe cele două maluri care stau de-o parte şi de alta a rîului, a marelui fluviu, a văii, a canionului, a neîndurătoarei prăpăstii.

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANIDe ce scriu la Bursa?

Cătălin AvramescuEditorial / 24 august 2020

Cătălin Avramescu

Vine momentul când trebuie să explici. Timp de aproape 14 ani am publicat, săptămânal, editorialul din Bursa. Cei mai mulţi cititori, bănuiesc, nu ştiu aproape nimic despre cel care a semnat aceste texte. Este în regulă. Cred că un text trebuie judecat după meritele sale. Uneori, însă, autorul scoate capul de după cortină, pentru a comunica publicului ceva. În cazul meu, mulţumirile pentru că mi-aţi fost alături.

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANIÎn căutarea Binelui General

Cristian PîrvulescuEditorial / 24 august 2020

Cristian Pîrvulescu

Ziarul BURSA a ajuns la vârsta maturităţii îndrăzneţe: treizeci de ani. Şi nu oricum! Cei treizeci de ani sunt împliniţi în plină epidemie de Covid 19: o invitaţie în sine la reflecţie asupra raportului dintre Timp şi Istorie. Căci dacă Istoria poate fi modelată prin raţiune, Timpul este, dincolo de aparenţa sa mecanică, absolut imprevizibil.

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANIÎntre sfârşitul istoriei şi Marea Resetare

Călin RecheaEditorial / 24 august 2020

Călin Rechea

Francis Fukuyama a început să scrie şi să vorbească despre "sfârşitul istoriei" cu puţin timp înainte de primul număr al ziarului BURSA, în urmă cu trei decenii.

Ideile sale au fost apoi incluse în cartea "Sfârşitul istoriei şi ultimul om", care a rămas în istorie prin prognozele complet eronate cu privire la viitorul democraţiilor liberale, care au "evoluat" către forma fără conţinut de astăzi.

"Ne concentrăm, împreună cu BVB, pe elaborarea normelor de implementare a Contrapărţii Centrale"

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANI / SILVIA BUICĂNESCU, DEPOZITARUL CENTRAL:"Ne concentrăm, împreună cu BVB, pe elaborarea normelor de implementare a Contrapărţii Centrale"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 august 2020

Reporter: Care a fost, în opinia dumneavoastră, rolul pe care l-a jucat Ziarul BURSA pentru piaţa de capital din ţara noastră, de la înfiinţare şi până în prezent?

Silvia Buicănescu: În contextul unei economii globale şi naţionale în continuă schimbare, al provocărilor ce apar atât la nivel geopolitic, cât şi pe pieţele financiare internaţionale, accesul la informaţii în timp real este vital pentru toţi participanţii. Analizele economico-financiare, fluxul de ştiri şi consultarea portalurilor specializate au intrat de mult în rutina noastră zilnică, fiind o necesitate şi un element extrem de important în procesul investiţional, în toate dimensiunile sale.

"Investiţiile - cele mai sănătoase alocări ale bugetelor în perioada actuală"

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANI"Investiţiile - cele mai sănătoase alocări ale bugetelor în perioada actuală"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 24 august 2020

(Interviu cu domnul Cristian Erbaşu, Construcţii Erbaşu) 

Reporter: Cum apreciaţi situaţia economică pe care o traversăm şi ce strategie a fost abordată de investitori ca să treacă mai uşor prin această criză?

Cristian Erbaşu: Ne aflăm într-o peri­oadă de căutare a unei soluţii generale de convieţuire, atât din punct de vedere social, cât şi economic.

Gabor Molnar

EDIŢIE ANIVERSARĂ BURSA - 30 DE ANI / GÁBOR MOLNÁR, AAGES:"Prin listare am căpătat vizibilitate şi credibilitate mărită, atât în ţară, cât şi în afară"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 august 2020

"Distribuţia de dividende va continua, însă cu atenţie, pentru a păstra suficiente resurse financiare necesare pentru dezvoltarea continuă a firmei"  

"Pentru AAGES, obiectivul principal a fost şi este stabilitatea prin creştere"

Reporter: În luna iunie AAGES a împlinit trei ani de când este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Care au fost schimbările care au apărut în viaţa companiei după listare? Puteţi detalia?

Echipa Ciolacu, validată în fruntea PSD

O NOUĂ ÎNCERCARE DE REFORMARE A SOCIAL-DEMOCRAŢILOREchipa Ciolacu, validată în fruntea PSD

George MarinescuPolitică / 24 august 2020

Social-democraţii şi-au ales noua echipă de conducere care va gestiona partidul timp de un an, până la organizarea unui congres ordinar. Congresul extraordinar al PSD a consfinţit ceea ce se ştia deja: social-democraţii îşi schimbă părul, dar năravul ba. Omar Hayssam, cel condamnat pentru răpirea celor trei jurnalişti în Irak, îşi freacă mulţumit palmele. Prietenul său de vânătoare, Marcel Ciolacu, tocmai a fost ales, cu o majoritate zdrobitoare - 1310 voturi faţă de numai cele 91 obţinute de contracandidatul său, Eugen Teodorovici - , în funcţia de preşedinte plin al singurului partid important de stânga din România. Din cei 1450 de delegaţi prezenţi la Congres (din 1509 desemnaţi), doar 49 nu au votat sau au avut votul anulat.

Indicatorii PMI pun presiune pe scenariul revenirii în V a economiei mondiale

Indicatorii PMI pun presiune pe scenariul revenirii în V a economiei mondiale

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 24 august 2020

Bert Coljin, analist ING: "Efectele pozitive ale redeschiderii economiilor se estompează în sectorul serviciilor din zona Euro, confirmând că revenirea nu va fi în formă de V" Economia americană accelerează puternic în august, spre deosebire de cea europeană 

Economia mondială a rămas pe creştere în august după revenirea puternică din iulie şi contracţia economică record din precedentele cinci luni, însă activitatea şi implicit viteza relansării a încetinit semnificativ în Europa şi părţi din Asia din cauza intensificării infectărilor cu Covid în timp ce în Statele Unite revenirea a accelerat după moliciunea din iulie, au relevat indicatorii preliminari Purchasing Managers Index (PMI) publicaţi vineri de Markit Economics.

Ediţia din 26.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

PLASAMENTE ALTERNATIVELicitaţii de vară

Marius TiţaInvestiţii Personale / 24 august 2020

Marius Tiţa

Cum arată o licitaţie de artă, în plină resurecţie a coronavirusului şi la începutul vacanţelor? Ce se vinde mai bine acum şi cu cât? Se mai dau bani pe artă? Şi dacă da, de ce? Cine aduce bani mai mulţi, un meşter vechi, poate chiar necunoscut,...

Creşteri reduse pentru indici

BVBCreşteri reduse pentru indici

A. I. Piaţa de Capital / 24 august 2020

Crica o treime din rulaj a fost asigurat de tranzacţiile cu acţiunile BRD Tranzacţie "deal" cu 5,1% din THR-Marea Neagră 

Şapte din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare cu...

MACRO NEWSLETTER 24 August 2020

MACRO NEWSLETTER 24 August 2020

Macroeconomie / 24 august 2020

Activitatea în sectorul privat din Franţa s-a temperat peste aşteptări în august 2020. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 51,7 puncte, de la 57,3 puncte în luna precedentă (o valoare peste 50 arată expansiune), în condiţiile în care...

Bacalaureat 2020, "extragerea a doua"

Bacalaureat 2020, "extragerea a doua"

O.D.Miscellanea / 24 august 2020

Tinerii absolvenţi de liceu, mai puţin norocoşi sau mai puţin pregătiţi la precedentul examen, au şansa, într-o nouă sesiune, să obţină mult râvnita diplomă de Bacalaureat.

Creşte producţia de oţel a Iranului

A.V.Internaţional / 24 august 2020

Producţia de oţel brut a Iranului a sporit cu 9% în primele patru luni ale anului calendaristic iranian curent, început la data de 20 martie, anunţă Tehran Times, menţionând că ţara a fabricat 9,483 milioane de tone de oţel, faţă de 8,683...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo