ZIARUL BURSA

09 august 2021
Ediţia din 08.12.2023
Bursa din Zagreb - o piaţă mică, în curs de dezvoltare

Bursa din Zagreb - o piaţă mică, în curs de dezvoltare

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 9 august 2021

Ivana Gažić, CEO Bursa de Valori din Zagreb: "Există o puternică aversiune la risc, la nivelul populaţiei, ca urmare a proceselor de tranziţie post-comuniste" 

Închisă aproape jumătate de secol de către regimul comunist din Iugoslavia, apoi redeschisă în 1991, Bursa de Valori din Zagreb (ZSE) este astăzi o bursă modernă, activă în regiune, cu planuri mari, în ciuda dimensiunilor mai reduse. Pe lângă faptul că şi-a crescut simţitor prezenţa în regiune, în ultimii ani, bursa croată este prezentă în mai multe grupuri europene de decizie ce privesc bursele europene.

BNR menţine politica acomodativă, în ciuda inflaţiei în accelerare

BNR menţine politica acomodativă, în ciuda inflaţiei în accelerare

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 9 august 2021

Majorarea preţurilor energiei electrice, gazelor naturale şi combustibililor din iulie - impact estimat de 1% în rata anuală a inflaţiei BNR: "Consolidarea fiscală/bugetară este vitală pentru stabilitatea economică şi pentru atenuarea impactului şocurilor inflaţioniste" 

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, vineri, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an, dar şi a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75% şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75%, decizii în linie cu aşteptările analiştilor.

Obligaţiunile Bit Soft intră la tranzacţionare la BVB

ÎNCEPÂND CU 11 AUGUSTObligaţiunile Bit Soft intră la tranzacţionare la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 9 august 2021

Titlurile au o dobândă de 5,5% pe an şi maturitatea de patru ani  

Obligaţiunile Bit Soft, companie care dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru industria HoReCa, intră la tranzacţionare începând de miercuri, 11 august, pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul BIT25E, conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital.

Londra vrea să devină centrul european al listărilor companiilor din tehnologie

Londra vrea să devină centrul european al listărilor companiilor din tehnologie

V.R.Internaţional / 9 august 2021

Veniturile operatorului bursier au crescut în prima jumătate a anului, pe fondul integrării furnizorului de date Refinitiv 

Marea Britanie se află într-o cursă în care vrea să învingă UE şi să devină cel mai mare centru de listare a companiilor de tehnologie din Europa, după loviturile pe care le-a suferit în urma Brexit-ului şi a lockdown-urilor impuse de pandemia de Covid-19.

"Aderarea la UE a fost un semnal pozitiv pentru investitorii străini"

SUPLIMENT ZSE"Aderarea la UE a fost un semnal pozitiv pentru investitorii străini"

A consemnat Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 9 august 2021

(Interviu cu Ivana Gažić, directorul general al Bursei de Valori din Zagreb) 

"O anumită formă de consolidare reprezintă o cale naturală de dezvoltare nu numai pentru pieţele de capital mai mici, ci şi pentru pieţele mari, globale" "Vrem să contribuim activ la schimbările pozitive ale pieţelor din regiunea noastră"

Ziarul BURSA: În fostele ţări comuniste, bursele de valori s-au redeschis în anii 1990 şi au fost utilizate în primul rând pentru listarea companiilor de stat. Cât de important a fost acest proces pentru piaţa de capital din Croaţia?

Stelian Ion, ministrul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, în dizgraţia preşedintelui Iohannis

George MarinescuPolitică / 9 august 2021

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, este singurul membru al guvernului Cîţu, care a fost criticat direct de preşedintele Klaus Iohannis, chiar în condiţiile în care acesta din urmă a susţinut că activitatea Executivului nu a fost afectată de campania internă din PNL şi că rezultatele sunt bune. Se pare că vicepreşedintele USRPLUS a căzut în dizgraţia preşedintelui, nu doar pentru amânarea sine die a desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), ci şi pentru modul unilateral în care a înţeles să se ocupe de modificarea legilor justiţiei.

Croaţia - o piaţă ceva mai mică decât a noastră

SUPLIMENT ZSECroaţia - o piaţă ceva mai mică decât a noastră

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 9 august 2021

Piaţa de capital croată este catalogată drept piaţă de frontieră atât în ierarhia MCSI cât şi a FTSE Russell, unde noi suntem piaţă emergentă secundară. Sunt clasificări oarecum aşteptate, ţinând cont de dimensiunea relativ redusă a Croaţiei şi de zona în care este situată unde, cu excepţia Poloniei, toate pieţele de capital sunt emergente sau de frontieră.

Bursa din Zagreb - structură, capitalizare şi rulaje

SUPLIMENT ZSEBursa din Zagreb - structură, capitalizare şi rulaje

M.G.Piaţa de Capital / 9 august 2021

Bursa de Valori din Zagreb (ZSE) este singura bursă din Croaţia, operatorul pieţei de capital oferind spre tranzacţionare acţiuni ale companiilor croate, precum şi obligaţiuni de stat, corporative şi produse de tip ETF (Exchange Traded Fund). Bursa din Zagreb nu operează o piaţă de produse derivate, iar managementul companiei spune că, în această fază de dezvoltare a bursei croate, lansarea unei astfel de pieţe nu reprezintă un obiectiv.

Despre gen şi alte grele încercări

Cristian PîrvulescuEditorial / 9 august 2021

Cristian Pîrvulescu

Se pare că genul este o năpastă care s-a abătut, mai dihai decât pandemia, asupra neamului românesc pus la grea încercare la acest început de secol.

Rompetrol îşi va reduce capitalul cu 1,75 miliarde lei

Rompetrol îşi va reduce capitalul cu 1,75 miliarde lei

A.I.Piaţa de Capital / 9 august 2021

Rompetrol Rafinare (RRC), companie membră a Grupului KMG International, îşi va diminua capitalul social cu 1,755 miliarde de lei, prin reducerea numărului acţiunilor cu 17,55 miliarde de titluri, conform deciziei acţionarilor companiei de la finele săptămânii trecute, după cum se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Creşteri pentru opt din cei nouă indici

BVBCreşteri pentru opt din cei nouă indici

M.G.Piaţa de Capital / 9 august 2021

Rulaj de 76,05 milioane de lei în şedinţa de vineri de la BVB 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat sesiunea de tranzacţionare de vineri în creştere, într-o zi în care volumele şi-au mai revenit şi pieţele externe au înregistrat preponderent evoluţii pozitive.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 9 august 2021

MACRO NEWSLETTER 9 august 2021

Macroeconomie / 9 august 2021

Producţia industrială din Germania a înregistrat o nouă scădere lunară neaşteptată în iunie 2021, de 1,3%, după un declin de 0,8% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 5,1%, de la 16,6% în luna anterioară.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo