ZIARUL BURSA

20 februarie
Ediţia din 28.03.2023
"Susţin reinserţia în legislaţia naţională a instituţiei retractului litigios"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A / VALENTIN DRĂGOI, MANAGING PARTNER DT LAWYERS:"Susţin reinserţia în legislaţia naţională a instituţiei retractului litigios"

V.R.Companii / 20 februarie

Retractul litigios este un mecanism juridic ce nu a mai fost considerat compatibil cu spiritul liberal al noii legislaţii, deodată ce Codul Comercial a fost comasat în Noul Cod Civil, însă poate fi privit ca o veritabilă excepţie de la principiul libertăţii contractuale, spune Valentin Drăgoi, Managing Partner la DT Lawyers.

"Avem 27 de sisteme diferite de proceduri de insolvenţă, în Uniunea Europeană"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A / ANDREEA DIACONESCU, MEMBRU ÎN CONSILIUL DE CONDUCERE AL INPPI:"Avem 27 de sisteme diferite de proceduri de insolvenţă, în Uniunea Europeană"

Andrei IacomiCompanii / 20 februarie

"Directiva privind cadrele de restructurare a fost implementată în statele membre" 

Există 27 de sisteme diferite de proceduri de insolvenţă în Uniunea Europeană, a spus Andreea Deli-Diaconescu, Membru în Consiliul de Conducere al Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), adăugând că, la finele anului trecut, Comisia Europeană a lansat o provocare pentru uniformizarea anumitor elemente foarte importante ale procedurii de insolvenţă.

Brâncuşi, sofisticatul

PLASAMENTE ALTERNATIVEBrâncuşi, sofisticatul

Marius TiţaInvestiţii Personale / 20 februarie

Iar vorbim de Brâncuşi? În fiecare an, în jur de 19 februarie, ziua când se născu meşterul, la Hobiţa, în Gorj, de unde vin acum cutremurele. Este ceva ce nu se spuse sau nu se scrise despre marele sculptor? Fără îndoială, mai sunt multe de spus, de scris şi de simţit despre opera acestui sculptor de legendă, care trăi printre noi, ca sfinţii de pe vremuri. Dar nu asta-i problema, ce nu se făcu, ci tocmai ce se întâmplă până acum. Mult balast, multe ţinte false şi baloane de spionaj, multă manea estică şi olicăire despre cum ni-l furară străinii.

Cum să tragi cu tunul în muşte şi cu F-22 în baloanele hobby-ştilor

OPINIICum să tragi cu tunul în muşte şi cu F-22 în baloanele hobby-ştilor

CRISTIAN DOGARUMiscellanea / 20 februarie

Pe 11 februarie, deasupra teritoriului Canadei, pilotul unui F-22 Raptor al forţelor aeriene americane de 150 de milioane de dolari, acţionând la ordinele liderilor din Canada şi SUA, a tras o rachetă AIM-9X Sidewinder de 470.000 de dolari asupra unui mic obiect cilindric neidentificat ce zbura la o altitudine de 40.000 de picioare, rezultând "anihilarea" acestuia.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu a declarat: "Recomand reprezentanţilor Consiliului Local şi ai Primăriei Municipiului Târgu Jiu în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ să susţină decizia organizării în perioada următoare a programelor «Şcoala Altfel» şi «Săptămâna Verde», care nu presupun activităţi în incinta şcolilor". (Sursa foto: Facebook / Marcel Romanescu)

Cutremurele prelungesc vacanţa

O.D.Miscellanea / 20 februarie

În orice rău există şi un bine, pot spune elevii din zona Olteniei. Spaima provocată de cutremurele de săptămâna trecută este urmată de o prelungire a vacanţelor, ceea ce nu a supărat niciodată un şcolar. Conducerile şcolilor şi grădiniţelor afectate de cutremurele din ultimele zile pot cere prelungirea vacanţei pentru elevi.

Sursa foto: Facebook / David Popovici (Mine Kasapoglu)

ULTIMUL TARZANDavid Popovici, desemnat cel mai bun înotător european

O.D.Sport / 20 februarie

David Popovici este noua senzaţie a sportului european. Într-un singur an a reuşit să se impună în arenele sportive, dar şi în afara lor, de o manieră entuziasmantă. Sportivul român a fost votat cel mai bun înotător european al anului 2022, în cadrul premiilor Ligii Europene de Nataţie (LEN) pe anul trecut, a anunţat forul continental.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Nou record de topire a banchizei de la Polul Sud

Nou record de topire a banchizei de la Polul Sud

O.D.Miscellanea / 20 februarie

Încălzirea globală se face resimţită la cei doi Poli ai Pământului, iar efectele topirii gheţii pot fi catastrofale. Banchiza din Antarctica a stabilit un nou record de topire pentru al doilea an consecutiv, chiar înainte de sfârşitul verii din...

MACRO NEWSLETTER 20 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 20 Februarie 2023

Macroeconomie / 20 februarie

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au temperat creşterea anuală şi în ianuarie 2023, până la 17,8%, de la 21,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1%, după o scădere 0,4% în luna anterioară.

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5740
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6203
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.1510

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo