ANCOM, dezbatere publică pe tema evoluţiei comunicaţiilor din ţara noastră în perioada 2016-2020

Adina Lateş
Miscellanea / 29 septembrie 2015

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat astăzi spre consultare publică un document care prezintă perspectiva preliminară a Autorităţii asupra evoluţiilor din sectorul comunicaţiilor digitale din România până în anul 2020 şi asupra modalităţilor în care Autoritatea îşi propune să răspundă acestor evoluţii, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Iniţiativa ANCOM rezumă principalele elemente identificate în urma unei analize strategice prospective pentru asigurarea funcţionării competitive a comunicaţiilor digitale din România în beneficiul utilizatorilor în perioada 2016-2020. Este vorba de un document de discuţie, nu de un proiect de strategie, şi reprezintă prima etapă a unui demers de analiză şi dialog care vor ajuta Autoritatea să cristalizeze, cu ajutorul tuturor celor interesaţi de domeniul comunicaţiilor, o viziune pentru perioada 2016-2020, dar şi să contureze priorităţi şi direcţii de acţiune definitorii pentru foaia de parcurs a ANCOM.

ANCOM consideră că, deşi în orizontul de timp supus analizei, cererea de servicii digitale va rămâne neuniformă şi profund eterogenă în ţara noastră, internetul fix va continua să asigure viteze de invidiat, creşterea internetului mobil, actualmente extensivă, va deveni intensivă, bazată pe creşterea traficului odată cu reducerea tarifelor şi cu îmbunătăţirea calităţii, iar frontierele dintre serviciile de comunicaţii electronice tradiţionale şi "aplicaţiile" sau serviciile "de conţinut" se vor estompa progresiv, generând noi provocări pentru reglementare.

"Este de aşteptat ca ţara noastră să continue dezvoltarea unor reţele de comunicaţii performante, care vor încorpora rapid progresul tehnologic şi vor tinde spre reţele IP, iar garantarea net neutrality va permite inovarea şi dezvoltarea unor noi modele de afaceri, în beneficiul utilizatorilor.

Priorităţile strategice identificate de iniţiativa ANCOM sunt: promovarea competitivităţii reţelelor, maximizarea disponibilităţii serviciilor şi capitalizarea beneficiilor reţelelor IP. Pentru materializarea acestora, ANCOM a identificat, preliminar, o multitudine de acţiuni, măsuri şi direcţii de acţiune posibile, detaliate în documentul supus consultării", se arată în comunicat.

Consultarea publică pe marginea acestui document se va derula în perioada 29 septembrie - 3 noiembrie 2015, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri la adresa e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Contribuţiile rezultate din acest amplu exerciţiu de consultare publică vor fi prezentate şi discutate într-un eveniment public în data de 17 noiembrie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dosar BURSA - Crizele Apocalipsei
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4336
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8607
Gram de aur (XAU)Gram de aur470.1608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb