ADRIAN MARIN, UNSAR:"Principalul obiectiv pentru 2021 rămâne să venim în întâmpinarea nevoii de protecţie a consumatorilor"

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 decembrie 2020

"Vedem necesară acordarea deductibilităţii fiscale pentru asigurările de viaţă"

Contextul pandemic actual ne-a făcut să regândim unele aspecte şi să ne ajustăm priorităţile, dar principalul obiectiv al nostru pentru 2021 rămâne acela de a veni în întâmpinarea nevoii de protecţie a consumatorilor, a oamenilor şi companiilor din România, a spus ieri Adrian Marin, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), în cadrul unei conferinţe organizate de asociaţie, adăugând că în acest sens, înainte de toate, industria are nevoie de stabilitate, predictibilitate legislativă şi de un cadru proprice.

Adrian Marin a spus: "Cel mai actual subiect este cel de modificare a legii RCA, unde discuţiile continuă şi ne aflăm în dezbatere publică. Între timp ne concentrăm pe reducerea frecvenţei accidentelor auto şi ne implicăm prin platforma «Atent în Trafic», pe care o vom lansa în curând. Sperăm să vedem şi baremul traumatologic adoptat în scurt timp".

În ceea ce priveşte asigurările de sănătate, preşedintele UNSAR şi-a exprimat încrederea că autorităţile se vor ghida şi plia pe aşteptările cetăţenilor din ţara noastră. "Ca punct central, reliefat în sondajul IRES, 36% dintre români ar prefera să încheie o asigurare voluntară de sănătate, pentru a beneficia de servicii medicale de calitate. Este însă nevoie de o actualizarea a cadrului legislativ, pentru a permite românilor un acces mai bun la aceste servicii", a spus Adrian Marin.

Preşedintele UNSAR a adăugat: "Pe zona de viaţă, având în vedere deficitul de protecţie al românilor, vedem necesară acordarea deductibilităţii fiscale pentru asigurările de viaţă, de protecţie fără componentă investiţională. Să nu uităm că în România, ponderea asigurărilor de viaţă este de circa 20% din primele brute subscrise, faţă de o medie de circa 60% la nivel european".

În ceea ce priveşte asigurările de locuinţe, este necesară revizuirea atentă a legii (260/2008), atât pentru creşterea gradului de cuprindere cât şi pentru îmbunătăţirea gestiunii eventualelor daune privind riscurile de catastrofe, respectiv funcţionarea planului PAID de instrumentare a daunelor de catastrofă, a punctat Adrian Marin.

"În plus, avem multe grupuri de lucru deschise şi aş mai preciza asigurările de malpraxis unde medicii au nevoie de sprijinul nostru în continuare. Există deja soluţii şi am demarat discuţii cu forumuri competente. Asigurările agricole, unde există o măsură privind subvenţionarea primelor de asigurare pentru poliţele agro şi la care lucrăm alături de autorităţi pentru îmbunătăţiri din punct de vedere tehnic", a mai spus preşedintele UNSAR, prezentând demersurile uniunii pentru anul viitor.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. 1. In loc sa investesti in anuitati mai bine in active

  2. Faza cu mai atent in trafic e vrajeala sa va creasca voua fluxurile de numerar in timp ce cheltuielile sa scada 

  3. In varf de ciclu economic ati dat despagibiri la foarte multe persoane ce au jucat accidentele; cat si faptul ca ati supraevaluat reparatiile ca sa ciupiti prime si bonusuri (un fel de furt legal de lichiditate din visteria foirmei ce baltes pe cash). 

  4. Este un cartel foarte mare in piata cand vorbim de asigurari si anuitati de viata. 

  5. O asigurare de viata e teapa pentru omul de rand si bogatie pentru emitent; 

  Argument: Anuitatea trebuie cotizata in raport cu inflatia iar la momentul retragerii sa folosirii vei observa ca toat sent scumpe in raport de preturi si inflatii viitoare. 

  Ex: de 100 lei cate masele scot in 2010 cate in 2020? Cate operatii fac de plafonul ala in prezent cate fac de acelasi plafon in viitor? 

  Asigurarile de viata fara anuitati, fixe si concise strict ca asigurare si fara vrajeli de dobanzi si investitii, aia da!

  Restul banilor ii concentrezi mai bine in alte forme de investitii, asta daca vrei sa ai pace la batranete! 

  Va doare-n spit de "consumatori"!.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro