ADVERTORIAL Introducere în investiţia în aur

Media-Advertising / 16 ianuarie

Sursa: pexels.com

Sursa: pexels.com

Aurul are o istorie bogată, de-a lungul căreia a reprezentat întotdeauna o valoare intrinsecă. Au fost descoperite tezaure de aur care datează din anul 4000 î.Hr., iar primele monede de aur au fost bătute în jurul anului 550 î.Hr. Metalul preţios este şi astăzi extrem de important pentru economia noastră. Aurul este un activ sigur care este utilizat pentru diversificarea unui portofoliu, pentru protejarea împotriva riscurilor economice, financiare şi geopolitice şi pentru a păstra putere de cumpărare.

Metalul preţios s-a dovedit a fi un "scut" împotriva inflaţiei. Acesta este unul dintre motivele pentru care, în ultimii ani, tot mai mulţi români şi-au pus încrederea în aurul de investiţii. Haideţi să analizăm mai îndeaproape de ce aurul este o investiţie atât de atractivă.

Ce face ca aurul să fie valoros?

Aurul este unul dintre cele mai importante active financiare. De asemenea, are multe utilizări. Mai mult de jumătate din el este folosit pentru fabricarea de bijuterii şi joacă un rol important în producţia diferitelor tehnologii, inclusiv a smartphone-urilor şi a maşinilor electrice.

O treime din producţia anuală de aur este utilizată pentru fabricarea de monede şi lingouri de aur. Acesta s-a dovedit a fi un instrument care îi protejează cu succes pe investitori de devalorizarea fondurilor lor, îi protejează de riscuri şi ajută la echilibrarea portofoliului atât al persoanelor fizice, cât şi a diferitelor instituţii.

Băncile centrale se încadrează în cea din urmă categorie. Ele sunt probabil cei mai importanţi actori din sistemul financiar modern. Nu este o coincidenţă faptul că, în ultimii doi ani, au cumpărat cantităţi record de metal galben.

Aurul are şi alte caracteristici foarte importante. Preţul său nu este influenţat de evoluţia majorităţii celorlalte active (precum cryptomonedele sau acţiunile). Acest lucru îl face să fie o alegere preferată ca mijloc de diversificare. De asemenea, în cazul aurului fizic de investiţii, nu există riscul de contrapartidă. Acesta este întâlnit în aproape toate celelalte tipuri de tranzacţii.

De ce să investim în aur?

Răspunsul pe scurt este - pentru că aurul este sinonim cu siguranţa. S-a dovedit că ne protejează banii împotriva deprecierii în timp, lucru despre care puteţi afla mai multe aici. Măsurate în aur, toate valutele din ziua de azi au pierdut peste 90% din valoarea lor numai în ultimele cinci decenii. După 2020, acest proces s-a accelerat semnificativ.

În acelaşi timp, preţul mediu anual al aurului în euro, care este valuta de referinţă pentru Europa, creşte cu 9%. Este cu mult peste inflaţia oficială. Pe termen mai lung, în perioada de după 1971, când a luat sfârşit ultimul etalon aur în SUA, preţul aurului a depăşit chiar şi principalii indici bursieri în ceea ce priveşte creşterea.

Metalul galben străluceşte în toate tipurile de crize. Vedem acest lucru în recesiunile financiare şi în toate manifestările de incertitudine geopolitică. Cele mai recente, la care am asistat în ultimii doi ani, nu fac excepţie.

Cum puteţi investi în aur?

Aurul fizic de investiţii se prezintă sub formă de monede şi lingouri. Foarte important, pentru a fi clasificate ca aur de investiţii şi spre a fi scutite de TVA, acestea trebuie să îndeplinească anumite criterii legale specifice.

Să vedem caracteristicile fiecărui tip de produse:

- Monede de aur - acestea sunt de diferite dimensiuni şi modele. Puritatea lor minimă admisă este de 0,900 (21,6 carate). Acestea trebuie să fie sau să fi fost mijloc legal de plată în ţara de origine. Monedele moderne de aur de investiţii au o puritate de .9999, adică aur complet pur.

- Lingouri de aur - atât monedele, cât şi lingourile variază în ceea ce priveşte dimensiunea şi designul. Ele pot varia foarte mult, dar cele mai populare în rândul investitorilor au o greutate cuprinsă între 1 şi 100 g. Puritatea lor nu trebuie să fie mai mică de 99,5 %, dar cele disponibile pe piaţa destinată investitorilor finali sunt de .9999 (24 de carate). Lingourile se află într-un ambalaj vidat care le protejează de deteriorări şi care nu trebuie deteriorat pentru ca acesta să nu-şi piardă calităţile de aur de investiţii.

Este important de reţinut că ambele tipuri de aur de investiţii urmăresc preţul internaţional al aurului de pe pieţele mondiale. În mare măsură, alegerea legată de tipul de produs în care să investiţi este o chestiune de preferinţe personale. În orice caz, este logic să deţineţi ambele tipuri pentru a obţine o divizibilitate ridicată a investiţiilor, adică o flexibilitate maximă. Este important doar să vă adresaţi unui comerciant de renume care oferă condiţii transparente atunci când îşi vinde produsele.

Aurul de investiţii este scutit de TVA pe teritoriul României.

Cum să vindeţi aurul de investiţii?

Când vine vorba de vânzarea aurului pentru a vă recupera o parte din investiţie, puteţi face acest lucru nu doar în România, ci oriunde în lume. Aurul de investiţii este un activ foarte lichid, adică poate fi schimbat rapid în numerar. Comercianţii de renume menţin preţurile de "cumpărare" şi "vânzare" clar vizibile şi actualizate în mod constant pentru produse individuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb