AUREL POPESCU:"Evaziunea fiscală de peste 40% în domeniul panificaţiei"

M.D.
Miscellanea / 19 aprilie 2018

"Evaziunea fiscală de peste 40% în domeniul panificaţiei"

Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria Morărit şi Panificaţie ROMPAN, a declarat, astăzi, la Expoziţia Internaţională GastroPan de la Târgu Mureş, că evaziunea fiscală în panificaţie, în România, depăşeşte 40%, inforemază Agerpres.

Aurel Popescu a susţinut că: "în 2013, când s-a redus TVA, evaziunea fiscală era cam 60%. După reducerea fiscalităţii, evaziunea a scăzut la 30-25%, pentru că atunci autorităţile statului îşi făceau treaba şi efectiv controlau agenţii economici. Acum s-a luat pedala de pe acceleraţie, lucrurile sunt scăpate de sub control şi cred că evaziunea fiscală în acest domeniu sare de 40%. În Ungaria este tot cam aşa, pentru că nu au putut reduce TVA - au redus la carne, la pâine nu, nu a vrut Guvernul - şi atunci când ai ce fura consistent, se fură (...) Am stabilit cu colegii din Ungaria, vom avea o întâlnire în luna iunie. Toţi preşedinţii de asociaţii din domeniu din Europa Centrală şi de Est ne vom întâlni la Budapesta să facem o gândire, pentru că toţi se confruntă cu această situaţie, nu numai România, să avem o gândire comună, cu care să mergem la Bruxelles. Ideea mea este: de ce agricultorul trebuie să beneficieze de subvenţii, iar producătorul de pâine nu, pentru a putea da o pâine de calitate, corectă, cu fiscalitate pe ea, în aşa încât să fie sigură din punct de vedere alimentar. La Bruxelles trebuie făcut un proiect de regulament european".

Preşedintele ROMPAN a spus că pe tot lanţul cerealier - de la producător agricol, depozitar, comerciant, procesator, morar, brutar şi magazin - morarii şi brutarii o duc cel mai rău, întrucât preţurile la aceştia sunt cele mai mici.

"Noi suntem între producătorii de cereale, care pun presiune pe noi şi, pe de altă parte, magazinele, care câştigă cu peste 27% mai mult (...) Soluţia este combaterea evaziunii fiscale şi să se lucreze loial, astfel încât lucrurile să intre pe un făgaş normal, să fie o afacere corectă din partea tuturor celor care lucrează în sector", a spus Aurel Popescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb