Borza: "Hidroelectrica negociază un credit de 400 milioane de euro"

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Hidroelectrica negociază cu o bancă din top 3 european contractarea unui credit de 400 de milioane de euro pentru retehnologizarea a patru hidrocentrale, a declarat, ieri, Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica. Cele patru hidrocentrale sunt Vidraru, Mărişelu, Râul Mare şi Stejaru, informează Agerpres.

El a criticat intenţia Guvernului de a investi în proiectul hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti, proiect-gigant de 1,3 miliarde de euro, unde Hidroelectrica este acţionar majoritar: "Eu nu cred în proiectul Tarniţa-Lăpuşteşti. Trebuie să reabilităm hidrocentrale care însumează 1.000 de MW şi fac majoritatea serviciilor de sistem (cele patru pentru care se negociază creditul - n.r.). În schimb, noi finanţăm OZN-uri, precum Tarniţa, Făgăraş-Hoghiz sau Paşcani".

El a mai afirmat că valoarea activelor Hidroelectrica se ridică la 20 de miliarde de lei, prin urmare o taxă de 1,5% pe construcţiile speciale ar însemna 30 de milioane de lei.

Borza a mai spus că Hidroelectrica va încheia anul cu un profit de 900 de milioane de lei, la o producţie relativ mică, de 14 TWh, comparativ cu media multianuală de 17 TWh. Costurile de producere a energiei sunt de 153 de lei pe MWh pentru Hidroelectrica, iar preţul mediu cu care compania a vândut energie în primele nouă luni a fost de 183 de lei pe MWh.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS