Bucureşti, undeva în Europa

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul /

Bucureşti, undeva în Europa

"Bună seara, Budapesta!", este forma de salut care le ridică automat bucureştenilor părul măciucă în cap. A fost auzită la multe concerte pop - rock desfăşurate pe malurile Dâmboviţei şi a stârnit reacţii din cele mai diverse, de la huiduieli vehemente la zâmbete amare. Este evident că nimeni nu trebuie să se simtă vinovat pentru lipsa de informare şi de cultură a celor care încurcă borcanele, dar nici nu ar strica să se facă nişte eforturi pentru "fixarea pe hartă" a Capitalei noastre. Printre frunze şi alte logouri clocite în cabinetele ministeriale, ar fi indicată şi o iniţiativă legată de popularizarea în lume a celui mai mare oraş al acestei ţări. Nu e rău ca lumea să ştie că avem Deltă, mânăstiri superbe, tradiţii străvechi şi fete frumoase, dar ar fi bine să afle că atunci când vin cu avionul, dacă vor să vadă toate aceste minunăţii ar face bine să aterizeze la Bucureşti şi nu la Budapesta. Dacă în privinţa vedetelor muzicale de peste Ocean scuzele mai stau în picioare, în ceea ce îi priveşte pe fraţii noştri de gintă latină dar şi de Uniune Europeană, confuzia este impardonabilă. Pentru actualul şef de la Ministerul de Externe, dar şi pentru ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului aceasta poate fi o temă pe care să insiste temeinic. Cu siguranţă că un dascăl cu state vechi ştie că repetiţia este mama învăţăturii. Capitala României este oraşul Bucureşti, nu este un mesaj foarte complicat.

Finala Europa League, dintre Athletic Bilbao şi Atletico Madrid, care a avut loc aseară la Bucureşti a stârnit vii discuţii în presa din Spania şi a generat nenumărate bancuri din cauza faptului că mulţi iubitori de fotbal, dornici să respire aerul partidei, au încercat să-şi rezerve bilete de avion cu destinaţia... Budapesta. În primă fază greşeala a trecut neobservată, dar în final, agenţiile de turism au sesizat că la mijloc este ceva putred în felul cum respectivii îşi închipuie geografia Europei şi au reuşit să-i redirecţioneze pe suporteri spre destinaţia corectă. Greşeala nu a fost făcută doar de simpli turişti ci a fost multiplicată în zeci de mii de exemplare şi de un prestigios cotidian, Marca, în care pe o hartă, "Naţional Arena" era localizată în Wroclaw, Polonia.

Dacă cele peste 240 de de milioane de euro cheltuite cu construirea noului stadion şi organizarea finalei Europa League vor reuşi să fixeze în mintea europenilor că pentru un popor din cadrul Uniunii Europene soa-rele răsare de la Bucureşti, atunci efortul nu a fost în zadar. Nişte repere fixe nu strică niciodată, pentru străinii mai puţin informaţi deocamdată îi avem pe Dracula, Cea-uşescu, Nadia şi Hagi, dar nu ar fi rău să avem şi o capitală.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. A mai aparut si crainicul UEFA in deschidere cu "buna seara, Budapesta". E jenant, in primul rand pentru cei care gresesc.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. de ce niciodata Bratislava ? la cat de des se gafeaza , ungurii ar trebui sa ceara centrul Europei la ei , ce Bruxelles , nu exista. mesajul f bun pt politicieni asta daca ii intereseaza ca si ei dorm, pardon ,comanda din Bucuresti .

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  sa intelegem ca suntem totusi "prostii europei" din moment ce astia nici nu stiu unde se afla ?, pai unde sunt efectele propagandei turistice pentru care au fost cheltuiti ... bani grei ?, mai trebuie ca cei care ne saluta sa o mai si faca in ... "limba maghiara !" ... ! ! ! , ... de ras, de ras am ajuns !.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS