Abonament gratuit

BVBBET - în urcare pentru a şasea şedinţă la rând

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulaj de zece milioane de euro  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a marcat o nouă şedinţă pozitivă, cu indicele BET, referinţa pieţei noastre de capital, bifând cea de-a şasea creştere la rând, într-o tendinţă de recuperare a căderii de la finalul anului trecut. Lichiditatea s-a ridicat la 47,85 milioane de lei, peste valoarea medie a tranzacţiilor din acest an, de 45,33 milioane de lei, valoare consemnată în şedinţa de ieri fiind fară aportul pieţei "deal", prin care nu a avut loc niciun schimb.

Brokerii de la Prime Transaction au descris, în raportul zilnic al societăţii, evoluţia pieţei din penultima zi de tranzacţionare: "Toţi indicii au înregistrat creşteri în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între +0,15% pentru BET-FI şi +0,45% în cazul BET-BK. Valoarea tranzacţiilor a depăşit zece milioane de euro, în contextul unui aport semnificativ din partea schimburilor cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP). Din cadrul indicelui BET s-au remarcat astăzi (n.r. ieri) titlurile Purcari Wineries (WINE) +2,14%, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) +1,83%, Nuclearelectrica (SNN) +1,56% şi +1,52% pentru Conpet (COTE). La polul opus, doar două companii au înregistrat scăderi astăzi (n.r. ieri): BRD - Groupe Societe Generale (BRD) -1,38% şi Transgaz (TGN) -1,04%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile FP, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,904 lei/acţiune, în creştere cu 1,12%, evoluţie apărută pe fondul unui rulaj de 20,51 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,13 lei, cu 0,71% peste referinţa din şedinţa anterioară, în contextul unei lichidităţi de 7,23 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,3675 lei, în stagnare, pe fondul unei valori transferate de 3,48 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile BRD care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 12,82 lei/titlu, în contextul unui rulaj de 3,08 milioane de lei.

Indicele BET, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 16 titluri de la bursa noastră, a urcat cu 0,36%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a încheiat ziua de ieri cu o creştere de 0,33%.

Indicele sectorului energetic şi al utilităţilor, BET-NG, a bifat un avans de 0,15%, în timp ce indicele extins BET-XT a urcat cu 0,28%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Bucovina Club de Munte" (BCM): +5,30%

2. "Cemacon" (CEON): +3,13%

3. "Rompetrol Well Services" (PTR): +3,13%

4. "Vrancart" (VNC): +2,81%

5. "Purcari Wineries" (WINE): +2,14%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Ves" (VESY): -9,77%

2. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -7,14%

3. "Biofarm" (BIO): -4,18%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -3,61%

5. "SIF Banat - Crişana" (SIF1): -1,87%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie