BVB şi RASDAQ Titlurile Fondului Proprietatea, din maxim în maxim

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 octombrie 2014

Titlurile Fondului Proprietatea, din maxim în maxim

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi-au continuat şi ieri trendul ascendent, atingând un nou maxim, de 0,96 lei/unitate. Tranzacţiile pe acest emitent au susţinut lichiditatea de 30,94 milioane lei a pieţei, generând 48,47% din rulaj.

Investitorii au schimbat, miercuri, acţiuni FP în valoare de 14,2 milioane de lei, încheind şedinţa în urcare cu 0,32%, la 0,9520 lei/unitate.

Indicele BET a avansat, ieri, cu 0,2%, iar BET Plus, cu 0,19%.

BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni din piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

BET-FI, indicele SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea a încheiat şedinţa de tranzacţionare în scădere cu 0,15%, iar BET-NG, al companiilor din sectorul energetic, s-a depreciat cu 0,32%.

Ieri, interesul investitorilor pentru sectorul energetic a continuat să se manifeste cu precădere pe Transelectrica şi Transgaz, potrivit lui Simion Tihon, broker la "Prime Transaction". Domnia sa apreciază că piaţa noastră a fost destul de imună la corecţiile de pe pieţele internaţionale, după deschiderea şedinţei din Statele Unite.

În schimb, Nicu Grigoraş, broker la "Intercapital Invest", consideră că bursa a fost influenţată de evoluţiile pieţelor externe, care, în ultimele ore de tranzacţionare, au început să scadă.

Nicu Grigoraş ne-a declarat că piaţa pare, în momentul de faţă, că nu mai are suficientă forţă să urmeze trendul ascendent. Conform domniei sale, acest lucru este cauzat de volatilitatea din ce în ce mai ridicată de pe pieţele externe, care, în ultimele două săptămâni, au avut o tendinţă descendentă.

Brokerul de la "Intercapital Invest" mai spune: "Cred că şi investitorii de la noi sunt destul de atenţi la pieţele externe, chiar dacă piaţa românească nu s-a mai corelat chiar într-atât de puternic cu acestea, precum în trecut. Investitorii de la noi sunt influenţaţi negativ dacă în afară pieţele nu o duc destul de bine, aşa cum se întâmplă acum. Eu cred că piaţa noastră ar mai avea loc de creştere, fiindcă nu este scumpă, şi sunt destule cotaţii interesante".

Romgaz a urmat Fondului Proprietatea în topul lichidităţii, cu schimburi de 3,82 milioane de lei, din care 2,52 milioane de lei printr-un transfer de tip deal. Acţiunile Romgaz au închis în scădere cu 0,1%.

Rulaj mai ridicat au consemnat şi Transgaz (TGN), cu 3,25 milioane de lei, precum şi Transelectrica (TEL), cu 2 milioane de lei, din care 400.000 de lei printr-un deal. Cotaţia Transgaz a scăzut cu 0,2%, iar cea a Transelectrica a urcat cu 1,2%.

Titlurile Banca Transilvania au închis în urcare cu 2,3%, pe tranzacţii de 2,8 milioane de lei, şi au susţinut evoluţia pozitivă a bursei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0600
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2961
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8673
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.7924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb