Ce însemnătate a avut dezbaterea dintre Kamala Harris şi Donald Trump?

Mori Savir
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 septembrie

Pasodoble către Biroul Oval (Concept grafic de MAKE)

Pasodoble către Biroul Oval (Concept grafic de MAKE)

English Version

NASDAQ îl penalizează pe Trump

Dezbaterea televizată dintre Kamala Harris şi Donald Trump a avut un impact negativ asupra încrederii investitorilor în acţiunile Trump Media & Technology Group Corp (NASDAQ: DJT), potrivit unui raport de la Investing.com, care arăta ieri, că, în predeschiderea pieţei NASDAQ, cota lor scăzuse cu 16,5%.

Analiştii de la Wolfe Research şi Raymond James au facut legătura între declinul acţiunilor şi (după cum ei apreciază) performanţa slabă a lui Trump în confruntarea electorală de ieri noapte, marcată de mai multe abateri de la subiectele esenţiale şi de o lipsă de coerenţă în mesajul său.

În general, este cunoscut faptul că Trump deţine controlul în compania Trump Media & Technology Group Corp, care, pe 21 februarie 2022, a lansat public platforma de socializare Truth Social, creată ca o alternativă la platformele de social media mainstream, cum ar fi Twitter şi Facebook, cu scopul să ofere o platformă dedicată libertăţii de exprimare, conform viziunii lui Donald Trump şi a susţinătorilor săi.

Analiştii au subliniat că, în confruntarea electorală cu Harris, deşi Trump a atacat politicile administraţiei Biden, inclusiv pe tema inflaţiei şi a imigraţiei, el a fost distras de subiecte controversate, cum ar fi dimensiunea mitingurilor sale şi zvonurile dezminţite privind imigranţi care ar consuma animale de companie.

Această lipsă de concentrare a contribuit la scăderea acţiunilor TMTG, în timp ce Harris a fost percepută ca având o performanţă mai concentrată şi consistentă, sustine raportul.

Sondajul CNN: Harris, câştigătoarea confruntării

Dacă aceşti analişti au evaluat impactul dezbaterii dintr-o perspectivă financiară, fără a lua poziţii politice directe, cu totul altul este cazul postului de televiziune CNN, cunoscut pentru critica neabătută asupra lui Trump, acuzându-l frecvent de dezinformare şi de atacuri la adresa presei şi a instituţiilor democratice.

Imediat după dezbatere, CNN a iniţiat un sondaj din care a rezultat că Harris a fost considerată mai performantă, cu 63% dintre spectatori afirmând că ea a avut o prestaţie mai bună, faţă de 37% pentru Trump.

Concluziile sondajului, însă, menţionează că dezbaterea nu a influenţat semnificativ preferinţele electorale ale publicului, 82% dintre cei care au urmărit evenimentul afirmând că acesta nu le-a afectat opţiunea de vot.

Totusi, în confruntarea verbală dintre Donald Trump şi Kamala Harris, fiecare candidat a avut momente în care a punctat argumentele sale principale şi ocazii în care a fost criticat, iar evaluarea câştigătorului acestei dezbateri depinde mult de perspectivele fiecărui spectator şi de contextul politic mai larg.

Puncte forte pentru Trump:

- Trump a fost foarte vocal în a critica mandatul lui Harris şi Biden, subliniind eşecurile pe care le-a văzut în administraţia actuală, precum inflaţia şi retragerea din Afganistan.

- A folosit retorica familiară legată de imigraţie şi politica externă pentru a atrage susţinători, menţionând sprijinul primit de la lideri precum Viktor Orban şi criticând politica faţă de Ucraina şi Rusia.

Puncte forte pentru Harris:

- Harris a subliniat lipsa unui plan clar al lui Trump în privinţa sănătăţii şi a altor probleme economice majore. Kamala Harris şi-a reiterat sprijinul pentru Israel şi pentru aliaţii NATO, criticându-l pe Donald Trump pentru poziţiile sale şi pentru relaţiile cu liderii autoritari. Harris a subliniat importanţa alianţelor internaţionale, menţionând că aliaţii europeni sunt recunoscători că Trump nu mai este preşedinte şi că politicile sale ar fi permis ca Putin să extindă influenţa în afara Ucrainei.

- A criticat retorica şi politicile lui Trump legate de avort, imigraţie şi încercările lui de a răsturna rezultatele alegerilor din 2020, subliniind problemele juridice ale acestuia.

Puncte vulnerabile:

- Trump a recunoscut că nu are un plan concret pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate, ceea ce poate să fi fost văzut ca o slăbiciune.

- Harris a evitat în mare parte să ofere detalii concrete în anumite domenii şi a fost criticată pentru că nu şi-a conturat clar identitatea politică.

Harris a adoptat un ton mai defensiv şi optimist, în timp ce Trump a fost mai combativ şi critic.

Analiza sugerează că dezbaterea nu a schimbat în mod semnificativ ierarhia în preferinţele electoratului şi că fiecare candidat şi-a consolidat baza de susţinători, dar trebuie spus că o astfel de concluzie este comună organelor de presă care, în mod tradiţional, îi sunt favorabile lui Donald Trump.

Poziţia candidaţilor

Dacă acest lucru ar fi adevarat, ar însemna că:

1. Electoratul loial fiecărui candidat a rămas în mare parte neschimbat, iar susţinătorii tradiţionali ai lui Trump sau Harris sunt, probabil, la fel de fideli ca înainte.

2. Niciun candidat nu a reuşit să aducă un avantaj decisiv în urma dezbaterii, ceea ce face dificilă declararea unui câştigător clar. Dezbaterea a subliniat diferenţele stilistice şi ideologice dintre cei doi, dar nu pare să fi influenţat în mod drastic alegătorii.

Totuşi, trebuie să luăm în considerare că alegătorii indecişi, care reprezintă un segment important, ar putea fi influenţaţi pe termen lung de o astfel de confruntare.

Alegătorii lui Trump tind să fie conservatori, naţionalişti şi pro-business, adesea critici faţă de imigranţi şi susţinători ai unei guvernări federale mai restrânse.

Alegătorii lui Harris sunt progresişti, susţinători ai drepturilor civile şi ai incluziunii sociale, fiind adesea concentraţi pe schimbările climatice şi pe justiţie socială.

Diferenţele între aceşti alegători reflectă viziunile divergente asupra modului în care ar trebui să fie guvernată SUA şi asupra valorilor esenţiale care trebuie promovate în societate (spre deosebire de situaţia din România, unde programele electorale nu influenţează voturile şi, deci, exerciţiul democratic este formal).

Dacă nu a existat un moment definitoriu sau un atac decisiv care să schimbe dinamica, ierarhia probabil ca rămâne neschimbată imediat după dezbatere.

Este Harris favorita?

Inertial, Trump ar putea părea favorit, dar situatia s-a schimbat abrupt după ce Kamala Harris l-a înlocuit în rolul de candidat prezidenţial pe Joe Biden.

În toate variantele, trebuie să ţinem cont de câţiva factori:

1. Indecişii pot influenţa decisiv cursa: Aceştia nu sunt incluşi ferm în niciuna dintre tabere, iar preferinţele lor se pot schimba în funcţie de campanie şi de situaţia din momentul alegerilor.

2. Mobilizarea efectivă la vot: În alegerile anterioare, democraţii au reuşit să mobilizeze eficient votanţii tineri şi minorităţile, ceea ce ar putea schimba balanţa în favoarea lui Harris, mai ales dacă aceşti alegători se mobilizează puternic.

3. Contextul socio-economic şi politic: Evenimentele externe (pandemii, crize economice, tensiuni internaţionale) pot influenţa foarte mult percepţia publicului şi, implicit, preferinţele de vot.

Rezultatul final va depinde de mobilizarea efectivă a alegătorilor şi de cum îşi joacă fiecare candidat campania, mai ales în rândul indecişilor.

Pe baza mediei sondajelor naţionale, The Economist susţine că Harris are un avans uşor, cu un scor mediu de 48,4% faţă de 45,7% pentru Trump.

Totusi, atât sondajele, cât şi comentariile trebuie privite cu rezerve, deoarece înfruntarea este puternic polarizată şi, dupa cum se pare, nu doar americanii aleg preşedintele, ci aproape toată planeta este interesată.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Clean Harry is misleading You!

    Alegerile din SUA se desfasoara intr-un context international cu mult mai amplu dar si mai putin vizibil si doar putin inteles de catre intreaga omenire .Totul este facut si obtinut gradual , marind sau micsorind intensitatea loviturilor, functie de un context politic general .Ucraina s-a pregatit inca din 2014 cind a oferit, fara lupta , ca parte a unui viitor concept militar , rusilor, Crimeea .Loviturile armatelor Ucrainei devin din ce in ce mai periculoase spre a obliga Rusia sa loveasca nuclear oriunde li s-o nazari .In acel moment va incepe cu adevarat razboiul .NATO va lovi instantaneu toate tintele aflate pe teritoriul Rusiei si va distruge in pret de citeva ore toata infrastructura de razboi a rusilor .Ucraina are rolul ei .Ucraina a fost cindva o mare putere nucleara ceea ce in caz de lovitura nucleara din parte rusilor poate declansa o contra lovitura de acelasi fel .UE isi va reface imperiul si va recupera toate tinuturile ce ne-au apartinut cindva .Jocul este cu mult peste puterea de intelegere a vreunui civil habarnist care nu are datele necesare spre a putea pricepe .Practic se repeta anul 1989 dar el cuprinde printre multe altele si a doua distrugere a Rusiei care in prima faza a pierdut fara lupta parte din URSS. Priviti in Orientul Mijlociu si curind in Africa si veti intelege . Istoria pe care o traim are o forma extrordinara de punere in valoare a capacitatilor materiale si militare occidentale oferind Germaniei posibilitatea de a inarma intrega Europa si de a recupera teritoriile pierdute cindva .Este un moment de o unicitate nicicind existenta in intreaga Istorie paminteana. 

    1. Mama,

      dar ce fan inflacarat esti al RAZBOIULUI NUCLEAR, 

      tu nu realizezi de loc ce enormitati vorbesti,

      sau e contra cost si atunci, scuze 

      El poate chiar se crede Mafalda si de-aia isi permite sa bata campii fara nicio gratie!

      Consumi marfa de calitate!!

    Procentele prezentate ,sunt al "fanilor" CNN,

    deci nu e relevant ptr. intreaga populatie USA 

    1. SE VEDE pe fata lui trump si a minionului lui la care i-am uitat acum numele ca procentele sunt pe bune

      Daca erau pentru trump, erau ale fanilor fox?

      Sondajul realizat de CNN a fost efectuat printre persoanele care au urmărit dezbaterea dintre Donald Trump și Kamala Harris, nu exclusiv printre telespectatorii CNN. Sondajul a fost realizat de SSRS și s-a bazat pe un eșantion de 605 alegători înregistrați care au fost sel ectați prin tehnici de eșantionare probabilistice. Aceste persoane au fost recrutate înainte de dezbatere și au participat la un panel reprezentativ la nivel național. Rezultatele sondajului reflectă opiniile celor care au urmărit dezbaterea, nu ale întregului electorat american.

      SSRS (Social Science Research Solutions) este o companie americană de cercetare socială și de opinie publică. Aceasta oferă servicii de cercetare pentru o varietate de clienți, inclusiv agenții guvernamentale, organizații non-profit, universități și companii media. SSRS se specializează în sondaje și studii de opinie publică, utilizând metode de eșantionare probabilistică și non-probabilistică pentru a colecta date reprezentative.Compania este recunoscută pentru metodele sale riguroase de cercetare și este adesea utilizată de organizații media precum CNN pentru sondaje legate de opinia publică pe diverse subiecte politice, sociale și economice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb