Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17 IUNIE - 17 IULIE"MJ Maillis", cea mai performantă acţiune de pe BVB

Gabriela Mărăcineanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

"MJ Maillis", cea mai performantă acţiune de pe BVB

Acţiunile "MJ Maillis" (MJM) au marcat cea mai mare creştere de pe Bursa de Valori Bucuresti, în perioada 17 iunie-17 iulie 2014, de 51,85%, potrivit calculelor ziarului BURSA.

Preţul maxim al titlurilor MJM, de la începutul anului, a fost atins joi, când unele tranzacţii s-au desfăşurat la 0,0630 lei/acţiune.

Creşterile cotaţiilor "MJ Maillis" au început la scurt timp după publicarea rezultatelor financiare ale companiei pe primul trimestru. Conform acestora, MJM şi-a diminuat pierderea cu aproape 88% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind totuşi pe minus cu 1,07 milioane lei.

În intervalul analizat, au avut loc şi schimbări în controlul acţionarului majoritar, precum şi o majorare de capital social cu 287.207.237 acţiuni, subscrise de unul dintre acţionari, care deţinea o creanţă la societate.

Simion Tihon, broker la Prime Transaction, declară: "La MJM, lichiditatea din perioada analizată fiind foarte slabă, e greu de stabilit motivul creşterii acţiunilor".

Potrivit ultimelor raportări, acţionarul majoritar al societăţii este compania grecească "MJ Maillis Industrial Packaging Systems and Technologies", cu o deţinere de 86,84%, restul capitalului social aflându-se în controlul altor acţionari.

Titlurile "MJ Maillis" au fost urmate în topul celor mai performante acţiuni de pe BVB, de "Prodplast" (+29,72%) şi "Armătura" (+26,14%).

"Armătura" (simbol ARM) este o companie specializată în producţia de armături pentru instalaţii termice şi de alimentare cu apă şi gaz, după cum informează site-ul acesteia.

În intervalul 17 iunie-17 iulie, indicele BET, a crescut cu 1,93%, cel mai mare avans dintre companiile din indice, de 7,07%, avându-l Transgaz (TGN), urmată de OMV Petrom (SNP) cu 6,69% şi Transelectrica (+5,86%).

BET-FI, care cuprinde cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a plusat 3,81 procente. Dintre companiile ce intră în componenţa indicelui, SIF Banat Crişana (SIF1), a crescut cel mai mult faţă de euro, cu 6,72%. Următoarele două poziţii au fost ocupate de SIF2 Moldova, cu un avans de 5,98%, respectiv de "SIF4 Muntenia", cu o evoluţie pozitivă de 5,06%.

Dintre fonduri, cea mai mare creştere, raportat la euro, a avut-o "Certinvest BET-FI Index" (+2,78%), urmat de "FDI STK Europe" (+ 1,87%) şi de " Fortuna Clasic" (+ 1,16%).

"Fortuna Clasic" este un fond care investeşte în acţiuni lichide, cotate la BVB, cât şi în obligaţiuni şi titluri de stat iar " FDI STK Europe" investeşte în special în acţiuni de pe piaţa europeană.

"Romanian International Bank" a oferit cel mai bun randament al depozitelor în lei (-0,54%), iar "Marfin Bank"s cel mai bun randament la depozitele în euro (0,19%).

Aurul a urcat, în perioada 17 iunie - 17 iulie 2014, cu 3,27% faţă de moneda europeană, în timp ce leul s-a apreciat cu 0,84% faţă de euro.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. compania mama din gr a fost preluata de un fond de invest american (si va fi scoasa de pe bursa din atena)pt ca era in probleme financiare grave , in romanik au transformat creantele in actiuni , pe bursa mai ramane doar 0,65% din act dupa mcs , rezerve de vreo 9 mil, mai niste provizioane de 3,5 mil, oare ce se va intampla?!? !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8705
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1828
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5108
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3758
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.1178

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie