CELE MAI RENTABILE PLASAMENTEUnităţile fondului "Napoca" s-au apreciat cu 8,3% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 27 ianuarie 2004

Creşterea preţurilor acţiunilor cotate la BVB a determinat şi aprecierea valorii unităţilor fondurilor pe acţiuni. Investitorii care au cumpărat pe 24 decembrie unităţile "Napoca" ar fi avut ieri cel mai mare cîştig al plasamentului în fonduri mutuale. Valoarea unităţii de fond a cres-cut cu 8,34% în ultima lună. Dacă o exprimăm în euro, creşterea reală a fost de 7,14%, ca urmare a deprecierii leului în raport cu euro. Cei care au optat pentru unităţile "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 4,87%.

Un cîştig mai ridicat ar fi avut persoanele care au preferat să-şi formeze un portofoliu de acţiuni. Cei care au cumpărat în ultima sesiune bursieră a anului trecut acţiunile celor mai lichide zece societăţi cotate la prima categorie a BVB şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET şi-au majorat valoarea sumei investite cu 11,39%. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui bursier, calculat în euro. Mai ins-piraţi au fost investitorii care au cumpărat pe 19 decembrie toate cele cinci acţiuni SIF cu structura indicelui BET-FI. Creşterea indicelui BET-FI, calculat în euro, a fost de 14,18% în acest an.

Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri investitorilor care au cumpărat acţiunile "Azomureş". Cursul lor mediu a crescut în acest an cu 35,12%. Exprimat în euro, cursul mediu al acţiunilor "Azomureş" a crescut cu 34,38%.

Persoanele care şi-au constituit pe 24 decembrie un depozit lunar în lei ar fi avut ieri un cîştig redus. Cea mai bună dobîndă lunară, oferită de CEC şi "Finansbank", a determinat o creştere cu doar 0,34% a valorii sumei investite, exprimate în euro.

Un cîştig asemănător ar fi avut cei care au preferat să-şi constituie un depozit lunar în euro. Ei şi-au majorat suma investită cu maxim 0,3% dacă au optat pentru "Garanti Bank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro