Cicliştii cu dizabilităţi pot participa gratuit la L'Étape Romania by Tour de France prin campania "Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!"

T.B.
Sport / 20 iulie

Cicliştii cu dizabilităţi pot participa gratuit la L'Étape Romania by Tour de France prin campania "Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!"

Cea de-a doua ediţie a competiţiei L'Étape Romania by Tour de France, ce se va desfăşura pe 27 august 2023 în Capitală, găzduieşte campania CSR - Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ! dedicată integrării sociale a cicliştilor cu dizabilităţi care doresc să experimenteze emoţia legendarei curse. Cursa Para-ciclism va fi integrată pe toate cele trei trasee ale evenimentului, de 14 km (City Adventure), 42 km (The Ride) şi 85 km (The Race). Înscrierile sunt gratuite şi pot fi realizate pe pagina oficială a evenimentului: https://romania.letapebytourdefrance.com/registration

Proiectul CSR propus de MPG România, permite, cu sprijinul OMV PETROM, participarea unor ciclişti cu dizabilităţi la cel mai important eveniment de ciclism din România, dedicat sportului de masă, cât şi aducerea în atenţia unui public larg a problematicii persoanelor cu dizabilităţi şi a potenţialului integrării acestora prin sport.

Proiectul propus are impact pe mai multe planuri. În primul rând prin atragerea persoanelor cu dizabilităţi către sport, la nivel de amatori sau de performanţă. În al doilea rând, pentru participanţii cursei Para-Ciclism va fi o experienţă unică, cu impact emoţional atât în plan personal, familial cât şi în grupul de prieteni, datorită renumelui Tour de France. Totodată, aducem subiectul în faţa media (TV, radio, print, online) pentru conştientizarea necesităţii iniţiativelor de incluziune socială a sportivilor cu dizabilităţi. Nu în ultimul rând, activarea în zona dedicată acestora din Race Village va avea un impact direct şi imediat asupra participanţilor, însoţitorilor şi spectatorilor.

"Implicarea MPG în proiecte dedicate copiilor cu dizabilităţi, sportivilor paralimpici, diverselor persoane şi comunităţi defavorizate face parte din fundamentul companiei. Ne bucurăm că putem aduce această componentă şi la L'Étape Romania by Tour de France." (Tudor Ştefan Mocuţa - CEO MPG).

Detalii importante legate de cursa Para-ciclism: înscrierea este gratuită, există o zonă special amenajată pentru ridicarea pachetelor deservită de voluntari special instruiţi, startul concurenţilor va avea loc în conformitate cu viteza deplasării declarată la înscrierea în concurs. Punctul de întalnire în Race Village va fi amenajat special, toţi sportivii cu dizabilităţi fiind îndrumaţi de către voluntari. În Race Village vor exista facilităţi speciale, respectiv zone de acces, lavoare şi toalete.

"Prima ediţie a L'Étape Romania by Tour de France, la care am participat anul trecut alături de fiul meu Theo Matican, a fost una dintre cele mai frumoase experienţe pentru sportivii paralimpici. Concurăm în multe ţări şi locaţii, dar este singura competiţie în inima ţării, în Capitală, cu traseu complet închis. Am apreciat eforturile din spatele unei organizări deosebite, extrem de bine pusă la punct.

Am alergat împreună cu ceilalţi concurenţi, am fost apreciaţi pentru efortul nostru, am fost valorizaţi pentru performanţele anterioare prin prezentarea organizatorilor şi admiraţi de participanţi, am trăit o imensă bucurie. Mulţumim organizatorilor că fac eforturi să dezvolte această componentă dedicată cicliştilor cu dizabilităţi". (dr. Sorin Matican, Coordonator Lot Naţional Paraciclism - Federaţia Română de Ciclism)

Reamintim cele trei trasee de care se vor bucura toţi concurenţii:

Cursa CITY ADVENTURE are 14 km şi este destinată tuturor amatorilor, dar şi copiilor de peste 8 ani care aleg această provocare istorică. Participanţii vor lua startul din faţa Palatului Parlamentului şi vor trece pe lângă repere ale oraşului precum Muzeul Naţional de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului Bucureşti, Palatul Regal.

Al doilea traseu ca şi amploare este THE RIDE, are 42 de km şi este alcătuit dintr-o singură buclă, cu startul din imediata vecinătate a Palatului Parlamentului. Ruta trece prin puncte importante şi locuri emblematice din capitală, precum Bd. Unirii, Arena Naţională, Muzeul Naţional de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului Bucureşti, Palatul Regal, Ateneul Român, Palatul Victoria, Arcul de Triumf, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".

Cel mai lung traseu este THE RACE, care are 85 de km şi este alcătuit din 2 bucle THE RIDE.

Hărţile traseelor sunt disponibile aici:

The Race 85 KM - https://romania.letapebytourdefrance.com/route/0

The Ride 42 KM - https://romania.letapebytourdefrance.com/route/1

City Adventure 14 KM - https://romania.letapebytourdefrance.com/route/2

Susţinătorii şi pasionaţii acestui sport se vor bucura de atmosfera de festival din Piaţa Constituţiei, unde va fi amenajat Race Village-ul competiţiei, ce va conţine un muzeu în aer liber al legendarului brand Tour de France, zonă de încălzire, food-court, asistenţă mecanică pentru ciclişti, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă şi numeroase activări interesante realizate de sponsorii şi partenerii evenimentului. De asemenea, va fi organizată o zonă comercială unde vor fi prezente branduri care oferă echipament şi nutriţie sportivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb