Comisia Europeană ia măsuri pentru consolidarea pieţelor financiare din UE

S.B.
Internaţional / 23 mai

Comisia Europeană ia măsuri pentru consolidarea pieţelor financiare din UE

Comisia Europeană a anunţat, vineri, că salută votul Parlamentului European de sprijinire a propunerii sale legislative de menţinere a normelor actuale privind cerinţele de lichiditate pentru anumite tranzacţii financiare în temeiul cadrului prudenţial bancar al Uniunii Europene (UE), se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Modificările convenite asigură condiţii de concurenţă echitabile între băncile europene şi cele internaţionale, sprijinind lichiditatea pieţelor financiare din UE. Acestea contribuie la competitivitatea sistemului financiar al UE, aducând în cele din urmă beneficii atât cetăţenilor, cât şi întreprinderilor. Întrucât Consiliul a aprobat deja propunerea Comisiei, acordul este în prezent definitiv.

Propunerea se axează pe tranzacţiile pe termen scurt în care activele sunt schimbate temporar în numerar. Aceste tranzacţii sunt esenţiale pentru ca băncile să furnizeze lichidităţi pieţelor, în special obligaţiunilor de stat.

În temeiul Regulamentului privind cerinţele de capital (CRR), unele operaţiuni de finanţare prin instrumente financiare (SFT) pe termen scurt beneficiază, în prezent, de cerinţe de lichiditate mai scăzute decât cele prevăzute în standardele internaţionale Basel III. Acest tratament tranzitoriu urma să expire la 28 iunie 2025, după care s-ar fi aplicat cerinţe mai stricte.

"Acest lucru marchează un pas important în direcţia asigurării competitivităţii globale a băncilor din UE. Asta demonstrează, de asemenea, că procesul legislativ poate fi foarte rapid, dacă toate părţile se angajează să atingă acelaşi obiectiv de consolidare a sistemului financiar al UE, în beneficiul tuturor", a declarat comisarul pentru servicii financiare şi uniunea economiilor şi investiţiilor, Maria Luis Albuquerque.

Modificările aşa-numitului indicator de finanţare stabilă netă (NSFR) sprijină lichiditatea pieţelor UE, inclusiv a obligaţiunilor guvernamentale şi a obligaţiunilor NextGeneration, să evite creşterea costurilor de emisiune pentru statele-membre ale UE şi pentru Uniunea Europeană, în ansamblu, atunci când emit obligaţiuni, şi să se asigure că băncile europene pot concura pe picior de egalitate cu cele din alte ţări.

Prevederea este în conformitate cu obiectivele stabilite în Comunicarea privind uniunea economiilor şi a investiţiilor. Comisia rămâne vigilentă pentru a menţine competitivitatea băncilor din UE active la nivel internaţional.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
eximbank.ro
arsc.ro
fngcimm.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0550
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4541
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0107
Gram de aur (XAU)Gram de aur476.7388

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
tibco.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
energyexpo.ro
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb