CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂJoachim Steenstrup, Eurowind Energy: "Obstacolele de pe piaţa din România sunt birocraţia şi accesul la reţea"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 septembrie

Joachim Steenstrup, Eurowind Energy: "Obstacolele de pe piaţa din România sunt birocraţia şi accesul la reţea"

Obstacolele cu care ne confruntăm pe piaţa din România sunt birocraţia şi accesul la reţea, spune Joachim Steenstrup, Head of External Affairs & Strategy Eurowind Energy, menţionând: "Dar, vreau să subliniez că aceasta nu este o problemă românească. Este o problemă globală. Ne confruntăm cu ea pe fiecare piaţă. Sunt aceleaşi două provocări pe care le avem pretutindeni. Nu contează dacă este vorba despre România, Italia sau Danemarca. Menţionez, însă, că cel mai important este accesul la reţea. Ne descurcăm cu restul. Desigur, ar fi bine ca toate autorităţile să interpreteze legea în acelaşi fel şi toate municipalităţile să acţioneze în acelaşi mod, ca să ştim ce avem de făcut. Dar, accesul la reţea este problema, noi nu putem lucra fără acces la reţea".

Oficialul Eurowind Energy sugerează că, în cele din urmă, trebuie acordată atenţie modelelor din proiecte, astfel încât să fie prioritizate în funcţie de ce oferă acestea. Domnia sa spune: "În alte ţări, spre exemplu, în Spania, Portugalia, dezvoltatorul unui proiect primeşte un scor. Compania de reţea punctează proiectul, iar apoi dezvoltatorul obţine un loc «la coadă» în funcţie de seriozitatea proiectului. Asta face diferenţa. Totodată, scorul va aduce claritate pentru dezvoltator, care află ce trebuie să îmbunătăţească în proiectul său".

Joachim Steenstrup: "Prosumatorii industriali sunt un beneficiu imens pentru reţea"

Prosumatorii industriali, cum este cazul Eurowind Energy, sunt un beneficiu imens pentru reţea, deoarece elibereză reţeaua atunci când este nevoie, spune Joachim Steenstrup, menţionând: "Furnizăm energie atunci când este nevoie, dar avem nevoie şi de soluţii mai sofisticate. Aşadar, pot avea un parc solar şi eolian de 400 de megawaţi, dar s-ar putea să am nevoie de o conexiune la reţea de numai 100 de megawaţi, dacă am o înţelegere bună cu o companie de profil vecină. La lucruri de genul acesta trebuie să ne uităm mult mai mult pentru că ele vor face o diferenţă enormă şi pentru echilibrarea reţelei, întrucât nu este o idee bună o producţie foarte mare din partea consumatorilor privaţi întrucât va crea probleme, în cele din urmă".

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb