Doi din trei absolvenţi ai Transylvania College aleg să studieze în străinătate, în Regatul Ţărilor de Jos, Italia, Spania, UK şi SUA

R.S.
Miscellanea / 5 iulie

Doi din trei absolvenţi ai Transylvania College aleg să studieze în străinătate, în Regatul Ţărilor de Jos, Italia, Spania, UK şi SUA

Aproximativ 60% dintre absolvenţii Transylvania College, şcoala internaţională britanică din Cluj-Napoca, aleg să studieze în străinătate, principalele opţiuni ale acestora fiind universităţile din Regatul Ţărilor de Jos, Italia, Spania, UK, Canada şi Statele Unite ale Americii. În acelaşi timp, în ultimii ani, un număr din ce în ce mai mare de absolvenţi aleg să studieze la o universitate din România, datorită calităţii programelor academice oferite, a creşterii nivelului de trai în ţară şi a oportunităţilor de angajare sau antreprenoriat pe care le au după terminarea facultăţii, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Înainte de Brexit, majoritatea absolvenţilor noştri preferau universităţile din Marea Britanie, dar apoi taxele de studii au crescut de patru ori pentru toţi elevii din Uniunea Europeană. Studenţii internaţionali plătesc în prezent până la 36.000 de lire/an, faţă de 9.250 de lire/an, cât plăteau înainte de Brexit. Astfel, în ultimii ani, Ţările de Jos au devenit cea mai populară destinaţie, datorită ofertei bogate de programe competitive în limba engleză şi a taxelor de şcolarizare accesibile. De asemenea, Spania şi Italia sunt destinaţii căutate, datorită ofertei foarte bune de programe în limba engleză. Universităţile din Statele Unite au fost şi rămân în continuare atractive pentru o parte dintre elevii noştri, datorită sistemelor de burse oferite", explică Adina Toma, consilier pentru admitere la universitate în cadrul Transylvania College (TC), potrivit comunicatului.

Până în acest moment, o parte dintre absolvenţii TC care au ales să studieze în Statele Unite ale Americii au obţinut burse în valoare cumulată de peste 350.000 de dolari. De asemenea, şi absolvenţii care au ales să studieze în Scoţia, Canada şi Spania au obţinut diverse burse.

"Tot mai mulţi elevi iau în considerare şi continuarea studiilor liceale cu programele de licenţă în România. Oportunităţile din ţară sunt atractive, oferind elevilor posibilitatea de dublă diplomă sau schimb de experienţă academică prin programe Erasmus", adaugă Adina Toma.

Elevii Transylvania College demarează procedurile pentru admitere la universităţile din străinătate încă din clasa a XI-a (Year 12, în sistem britanic), când încep să analizeze universităţile şi ţările vizate, cerinţele specifice pentru admitere. Apoi, în toamna ultimului an de liceu, încep pregătirea aplicaţiilor, care trebuie depuse înainte de finalizarea liceului, pe baza notelor predictive acordate de profesori şi a notelor obţinute la examenele susţinute la finalul clasei a XI-a/Year 12, se menţionează în comunicat.

Pe tot parcursul liceului, elevii TC participă la sesiuni de orientare în carieră

"Pe tot parcursul liceului, inclusiv în perioada pregătirii aplicaţiei pentru admiterea la universitate, elevii sunt sprijiniţi de consilieri şi participă la sesiuni de orientare în carieră. În plus, oferim fiecărui elev un abonament la o platformă digitală unde găsesc diverse resurse care îi ajută să-şi structureze procesul de identificare şi de clarificare a opţiunilor. De asemenea, elevii au acces la portalul absolvenţilor TC - alumni portal -, care reuneşte absolvenţii celor zece promoţii ale şcolii şi care, în prezent, studiază sau lucrează în diferite ţări din lume. Astfel, elevii din ultimii doi ani de liceu pot intra în legătură cu aceştia prin intermediul platformei, primind sfaturi despre procesul de admitere la o anumită universitate, cazare, relocare, internship-uri, socializare etc.", spune Anca Rusu, directorul departamentului de înscrieri din cadrul Transylvania College.

Cel mai apreciat aspect legat de studiul într-un liceu internaţional britanic este traseul personalizat, în funcţie de interesele elevilor şi domeniul vizat pentru universitate şi carieră. La TC, acestea se stabilesc înainte de admiterea în liceu, atunci când elevul alege un profil de studiu: ştiinţe, artă, ştiinţe umaniste sau inginerie. Apoi, elevul stabileşte combinaţia de cursuri pe care doreşte să le studieze, alegând din oferta şcolii şi construindu-şi un orar complet personalizat. De exemplu, în timp ce un elev intră la ora de artă, dacă a ales profilul de artă, colegul lui de la ştiinţe va intra la ora de fizică, iar cel de la ştiinţe umaniste, la ora de istorie sau sociologie, chiar dacă sunt cu toţii în acelaşi an de studiu. Pentru ca procesul alegerii domeniului să fie mai simplu, echipa de înscrieri a TC consiliază elevul şi părinţii acestuia încă de la început, testele de admitere incluzând şi un test de abilităţi de gândire care arată la care dintre materii elevul poate obţine cele mai bune rezultate, se precizează în comunicat.

"Pentru a-şi verifica în practică această alegere şi pentru a o confirma, încă din primul an de liceu, elevii participă timp de două săptămâni la programul de practică profesională Work Experience, oferit cu sprijinul părinţilor din comunitate, care creează pentru elevi oportunităţi de internship în companiile lor", adaugă Anca Rusu.

În opinia acesteia, pentru elevii TC, sau în general pentru elevii care au studiat într-un sistem britanic sau similar, provocarea cea mai mare atunci când devin studenţi în străinătate nu ţine atât de mult de planul academic, ci mai degrabă de cel emoţional, dorul de casă sau singuratatea, fiind provocarea cu care se confruntă aceştia mai ales în primul an de studiu. În TC, studiul individual şi personalizat ajută elevii în

a-şi dezvolta abilităţi de organizare a timpului, de gândire critică, de analiză şi sinteză, de elaborare de eseuri, de cercetare, îi familiarizează cu munca în echipă. În plus, procesul de consiliere de care elevii au parte pe tot parcursul liceului vizează, pe lângă identificarea universităţilor potrivite, şi oferirea de sprijin pentru implicarea elevilor în activităţi extra-curriculare, dovezile de participare în astfel de activităţi fiind necesare pentru admiterea la universităţi din străinătate şi pentru construirea unui prim CV atractiv. Pe parcursul studiului la TC, elevii dau dovadă de multă creativitate şi implicare în proiecte şi activităţi foarte diverse, care contribuie mult la dezvoltarea personală a fiecăruia.

"Mulţi absolvenţi ne spun că în primul an de facultate realizează că au învăţat deja în liceu majoritatea informaţiilor primite la cursuri. În sistemul de educaţie britanic, elevii se specializează foarte mult pe parcursul liceului, pe domeniul lor de interes, ajungând să studieze în ultimii doi ani de liceu doar trei discipline, pe care şi le aleg în funcţie de domeniul vizat. Pentru fiecare dintre cele acestea, susţin apoi cel puţin două până la patru probe, care sunt echivalate cu bacalaureatul", explică Anca Rusu.

Înfiinţată în 1993, TC oferă un traseu educaţional complet, de la creşă până la liceu. Şcoala este acreditată Cambridge si Edexcel pentru a susţine examinări internaţionale IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), A-Levels şi BSO. De asemenea, este membru în reţeaua internaţională Round Square, International Schools Association, Global Connections şi G30, ceea ce creează extraordinare oportunităţi de colaborare între cele mai bune şcoli internaţionale, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Din această toamnă, pe lângă linia internaţională de studiu, TC a înfiinţat o secţie de liceu bilingvă, româno-engleză, cu profil umanist, specializarea ştiinţe sociale, potrivită pentru elevii români care doresc să susţină la finalul liceului examenul de bacalaureat românesc. Pentru detalii cu privire la procesul de admitere pentru oricare dintre cele două linii de studiu (cea românească şi cea internaţională) sau pentru oricare nivel de studiu, părinţii sau elevii interesaţi pot contacta departamentul de înscrieri la inscrieri@transylvania-college.ro. Locurile sunt limitate, iar înscrierile se derulează pe tot parcursul anului şcolar, în limita disponibilităţii acestora. 

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Școala de copii răsfățați și plini de bani, care după studiile avansate, vor falimenta afacerile părinților ariviști!

    1. Da, sint copii din familii middle/upper class. Nu cred ca sint rasfatati. Cred ca vom fi norocosi daca se intorc sa preia afacerile parintilor "arivisti".

      Vrei sa ne intoarcem in anii 1950, la lupta de clasa? La originea sanatoasa? La inginerii facuti pe puncte?

      (Fraierii se mai fac ingineri in tara asta. Asa cum se faceau semi-analfacetii acum 70 de ani.) 

    Cât e salariul unui prof de fizică la TC?

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb