05 iulie 2016
 
Uimită, dezamăgită, hulită, scârbită și mai ales dezorientată echipa de conducere a Federației Române de Fotbal a luat continentul la picior în căutarea unui antrenor. Criteriile de selecție a selecționerului scapă în amănuntele fine amatorului de fotbal localnic, dar câteva tușe groase au ajuns și până la el: să aibă trofee în palmares (nu contează secolul în care le-a cucerit), să fie foarte experimentat (adică peste 60 de ani, că așa au crezut că se poartă la începutul turneului când noi plecam deja acasă) și să nu coste prea mult (pentru mulți asta înseamnă să nu prea mai aibă căutare, dacă are și trofee și experiență). Din informațiile pe surse, altfel cum, căutările s-au oprit pe granița dintre Germania și Olanda, și azi mâine, dar mai sigur poimâine vom afla numele alesului.
 
Cum turneul ce stă să se termine ne-a lămurit cam care este potențialul nostru în raport cu al altora, alesul pare condamnat să înceapă - în zilele care i-au mai rămas...până la primul meci din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia - să caute niște jucători capabili să intre pe teren și să nu se facă de râs.
 
Tot europeanul în curs de desfășurare ne-a mai arătat că nu există echipă puternică fără suporteri. În schimb există suporteri puternici fără echipă, a se vedea cazul nostru. Acum rămâne de văzut cine va readuce publicul la stadion, antrenorul încă neinstalat, jucătorii deocamdată nedescoperiți sau șefii federației, unul ales, restul numiți. Un lucru este sigur, cu selecție după ureche, cu joc după chef și declarații strunjite în limbă de lemn nu mai merge, lumea se schimbă, inclusiv cea a fotbalului, și nu mai poți pretinde fără să oferi! 
 
  Dan Nicolaie