Abonament gratuit

GRANIŢA PAKISTANO-AFGANĂDoi ostatici occidentali au fost ucişi accidental de forţele speciale americane

Elena Deacu
Internaţional /

Actualizare 18:45: Obama îşi asumă responsabilitatea pentru uciderea din greşeală a celor doi

Liderul de la Casa Albă a recunoscut azi că au fost ucişi Warren Weinstein, cetăţean american, şi Giovanni Lo Porto, italian, într-un atac cu dronă în luna ianuarie, notează Al Jazeera.

Ţinta atacului era o tabără Al-Qaida din zona de frontieră dintre Afganistan şi Pakistan.

Barack Obama: "Ca preşedinte şi comandant al trupelor îmi asum întreaga responsabilitate".

Preşedintele american a spus că SUA au colaborat cu Italia ca să-i salveze pe cei doi ostatici, iar întreaga operaţiune a fost "în deplină concordanţă" cu regulile de organizare ale unei misiuni de combatere a terorismului în regiune. De asemenea, Obama a susţinut că ofiţerii intelligence nu au avut nicio informaţie despre prezenţa civililor în acel loc.

Liderul american a recunoscut greşeala, afirmând că "este un adevăr crud şi amar" şi pe vreme de război se întâmplă astfel de erori.

În schimb, în urma atacului a fost omorât Ahmed Farouq, liderul Al-Qaida din Statele Unite.

(Marius Constantin)

----------

Doi ostatici occidentali deţinuţi de al-Qaeda, un american şi un italian, au fost ucişi din greşeală în cadrul unei operaţiuni a forţelor speciale americane la graniţa pakistano-afgană, în timp ce o altă operaţiune a permis eliminarea purtătorului de cuvânt al reţelei extremiste, americanul Adam Gadahn, a anunţat joi Casa Albă, citată de AFP.

Preşedintele Barack Obama, care susţine în aceste momente o conferinţă de presă, îşi "asumă deplină responsabilitate a acestor operaţiuni", a precizat preşedinţia americană, în acest comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS