Grupul comun de lucru pentru programare s-a întâlnit la Timişoara

I.L.
Strategia dezvoltarii României / 5 decembrie 2019

Întâlnirea Grupului comun de lucru de la Timişoara (sursa:Facebook).

Întâlnirea Grupului comun de lucru de la Timişoara (sursa:Facebook).

Miercuri, 4 decembrie, a avut loc la Timişoara, prima întâlnire a Grupului comun de lucru pentru programare. Scopul întâlnirii este Programul de cooperare transfrontalieră la graniţa româno-sârbă, în perioada 2021-2027.

Invitaţii sunt reprezentanţi de la nivel naţional, regional şi local din domeniile care vor primi finanţare prin program, şi are atribuţii în planificarea strategică la nivelul ariei eligibile şi în identificarea nevoilor de finanţare pentru perioada 2021-2027.

Ţara noastră va beneficia de asistenţă financiară comunitară nerambursabilă pentru dezvoltarea de programe şi proiecte de cooperare teritorială europeană. Proiectul are ca scop dezvoltarea teritoriului comunitar, prin încurajarea cooperării şi schimbului dintre regiunile Uniunii Europene şI nu numai.

Pentru asigurarea transparenţei Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a organizat consultări cu cei implicaţi. De asemenea, toate documentele de interes public referitoare la următorul Program au fost publicate platforma programului.

În cadrul acestei întâlniri, au fost prezentate concluziile procesului de consultare a actorilor-cheie, obiectivele generale şi specifice pentru perioada post-2020 îmbinate cu analiza teritorială, opţiunile privind adoptarea costurilor simplificate şi au fost aprobate regulile de procedură ale grupului comun de lucru, precum şi colectarea ideilor de proiecte majore de infrastructură şi cele de importanţă strategică până la 1 martie 2020, pe baza unor modele adoptate în cadrul reuniunii.

Până la finalul anului 2020 MLPDA gestionează Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, care continuă finanţarea proiectelor de cooperare transfrontalieră dintre cele două ţări. Programul a fost adoptat în 2015 de Comisia Europeană.

Prima componentă a proiectului a fost lansată în 2015, iar bugetul alocat a fost de 27,9 milioane de euro, la care s-au adăugat 22,5 milioane de euro, bugetul alocat pentru propunerile de proiecte strategice. Până în prezent, au fost contractate 32 de proiecte normale şi cele 2 proiecte strategice în valoare de aproximativ 46,8 milioane de euro.

Lansarea celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte a avut loc în 2017. Bugetul alocat a fost de 20,2 milioane de euro (fonduri IPA) şi au fost depuse 176 de propuneri de proiecte, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro.

Comitetul Comun de Monitorizare al Programului, a aprobat spre finanţare 33 de proiecte în valoare totală de aproximativ 20 de milioane de euro. Acestea sunt în proces de implementare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb