ING Bank anunţă progresul în domeniul sustenabilităţii pentru 2022

D.T.
Companii / 27 martie 2023

ING Bank anunţă progresul în domeniul sustenabilităţii pentru 2022

ING Bank România sprijină alegerile sustenabile ale clienţilor şi tranziţia acestora către economia verde, un drum început acum mai bine de un deceniu şi accelerat semnificativ în 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, banca oferă în prezent soluţii adaptate pentru toate liniile de business, pentru a veni în sprijinul celor care vor să aibă un impact social pozitiv şi real, bucurându-se totodată de stabilitate financiară. Compania va continua să investească în proiecte care vizează mediul şi sănătatea financiară, cele două direcţii strategice proprii în domeniul sustenabilităţii.

Progresul acţiunilor de sustenabilitate în 2022 pe liniile de business:

Wholesale Banking: ING Bank a susţinut obligaţiuni de 500 milioane Euro şi credite (sindicalizate sau bilaterale) de 160 milioane Euro, continuând să aplice metodologia Terra ce abordează cele mai poluante sectoare finanţate de ING, cu scopul de a direcţiona portofoliul de credite spre a menţine creşterea temperaturilor globale până în 1,5 grade Celsius. Între acţiunile suplimentare adoptate în 2022, parte din abordarea Terra se află decizia de a nu mai acorda finanţări noi destinate explorărilor şi exploatărilor de petrol şi gaze.

Business Banking: ING Bank a elaborat un ghid pentru identificarea şi procesarea facilă a tranzacţiilor sustenabile. În 2022, banca a acordat primul credit sustenabil pentru antreprenorii IMM, urmat deja şi de alte finanţări, în valoare totală de 17.5 milioane Euro, în zonele de energie regenerabilă şi economie circulară. Printre acestea se numără un împrumut de 6 milioane Euro acordat grupului român Promateris, lider pe segmentul de ambalaje compostabile în Europa Centrală şi de Est, pentru dezvoltarea capacităţii de producţie. Celelalte tranzacţii au fost dedicate finanţării mai multor clienţi în demersul lor spre a deveni mai sustenabili şi independenţi energetic prin folosirea surselor regenerabile, şi anume energie solară.

Retail Banking: în 2022 banca a oferit condiţii preferenţiale pentru finanţarea achiziţiei de panouri solare, fotovoltaice sau a maşinilor electrice ori hybrid plug-in, ori a imobilelor cu certificat energetic A şi an de construcţie cel puţin 2021.

Pentru a răspunde interesului crescut din partea clienţilor, o acţiune concretă o reprezintă introducerea unui discount pentru creditul ING Ipotecar EcoLife, precum şi trei fonduri mutuale în portofoliul de fonduri de investiţii şi strategii sustenabile, arată comunicatul.

Astfel, la contractarea unui credit ING Ipotecar EcoLife se acordă un extra discount de 0.2 p.p. faţă de dobânda standard (fixă sau variabilă), atunci când banii sunt destinaţi achiziţionării unei locuinţe care se încadrează în clasa energetică A şi al cărei an de construcţie este cel puţin 2021. Cei interesaţi pot face o simulare cu calculatorul de credit ipotecar ING pentru a vedea care ar fi rata.

"Observăm un interes tot mai mare din partea clienţilor noştri faţă de sustenabilitate. Ne-am dorit să venim în întâmpinarea lor şi să-i ajutăm în procesul de tranziţie spre sustenabilitate prin soluţii reale. Prin introducerea discountului ING Ipotecar EcoLife ne dorim să recompensăm clienţii ING pentru alegerea unei locuinţe mai prietenoase cu mediul. Astfel, sperăm să putem să încurajăm cât mai mulţi români să investească în imobile care consumă mai puţină energie în general şi oferă un confort locativ mai bun.", a precizat Roxana Cristea, Head of Lending Retail Banking.

Clienţii ING Bank au acces la strategii de investiţii: strategii tradiţionale, strategii integrate ESG, investiţii responsabile şi strategii cu impact (sustenabile). Toate fondurile mutuale, inclusiv cele cu strategie de investiţii sustenabile, sunt disponibile direct din aplicaţia Home'Bank şi, în acelaşi timp, pot fi tranzacţionate şi cumpărate în oricare dintre sediile ING, precizează sursa.

Fondurile mutuale administrate de Goldman Sachs Asset Management, facilitează accesul spre investiţii în afacerile cu emisii scăzute de carbon, care oferă beneficii tuturor celor implicaţi, dar şi societăţii, în general. Prin investiţia în fonduri mutuale cu un impact social şi de mediu pozitiv, clienţii ING contribuie la clădirea unei economii sustenabile, dar şi la diversificarea resurselor ce le pot asigura stabilitate financiară şi un viitor mai bun.

Anul anterior a marcat tranziţia către cardurile din plastic reciclat, măsură ce a venit în completarea unor soluţii care limitează consumul de resurse naturale: cardurile virtuale şi retragerile contactless la ATM, sau instrumente de plată precum SoftPos. Măsurile ING Bank pentru a-şi reduce amprenta de carbon în propriile operaţiuni reprezintă o preocupare permanentă şi monitorizată începând cu 2014. Între principalele măsuri din 2022 se numără acţiuni pentru eficientizarea consumului de energie şi gaz (în acord cu recomandările Comisiei Europene, de reducere cu 15%), un sistem dedicat de management al deşeurilor şi al reciclării în sediul central, dar şi o etapă importantă pentru tranziţia flotei proprii de maşini, ce are în prezent 75% dintre vehicule electrice şi hibride.

ING Bank a continuat parteneriatele cu societatea civilă şi a oferit 1.4 milioane Euro pentru proiecte ce sprijnă sănătatea financiară şi protecţia mediului, dar şi pentru acţiuni caritabile sau ajutor umanitar pentru refugiaţii ucraineni, se mai precizează în comunicat.

În completarea programelor pentru sănătate financiară (precum Startarium, Banometru sau Code4Romania), după mai bine de 10 ani de leadership în cauze sociale, banca a lansat în 2022 Platforma de mediu pentru Bucureşti, alături de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Acest proiect este un spaţiu neutru de colaborare pentru un oraş bun de trăit, un program care invită autorităţile locale, administraţia locală, societatea civilă, companiile şi cetăţenii la o colaborare autentică în jurul unor obiective şi proiecte de mediu comune.

10.000 de clienţi au donat 187.000 Euro către campaniile de donaţii Home'Bank pentru refugiaţii ucraineni şi proiecte de reconstrucţie ecologică. Alături de Conservation Carpathia, ING Bank marchează al 2-lea an în care, alături de clienţi, sprijină reconstrucţia ecologică din Munţii Făgăraş.

În ceea ce priveşte implicarea clienţilor ING Bank, doar în a 2-a jumătate a anului 2022, aceştia au donat prin Home'Bank sau DirectDebit peste 2 milioane Euro către asociaţii caritabile. 234 de voluntari ING au realizat 1.798 de ore de voluntariat pe parcursul anului, angajaţii ING având la dispoziţie o zi liberă pe an pentru voluntariat, iar pentru sprijinul refugiaţilor ucrainieni au putut aloca 3 zile. De asemenea, angajaţii ING au donat peste 40.000 Euro prin proiecte precum Dăruieşte ziua ta, Adoptă un proiect şi Swimathon.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb