IPP Holding a achiziţionat Imersia Multichannel Agency

M.P.
Miscellanea / 30 aprilie

IPP Holding a achiziţionat Imersia Multichannel Agency

IPP Holding a finalizat achiziţia pachetului majoritar de acţiuni (90%) din compania Imersia Multichannel Agency, conform unui comunicat transmis redacţiei. Acordul a fost aprobat de către Consiliul Concurenţei.

IPP Holding este acţionar unic în Instore Power Provider (IPP), companie fondată de Ionuţ Valeriu Corniciuc în urmă cu 19 ani, şi are diverse cote de participare în societăţi din domenii conexe ca logistică promoţională, retail media, in-store robotics. Compania este furnizor în domeniul serviciilor destinate industriei de retail, iar această achiziţie se încadrează în strategia de dezvoltare atât prin creştere organică, cât şi prin M&A.

În prezent, IPP are o cifră de afaceri de 52,8 milioane de euro şi peste 2600 de angajaţi. Istoric, IPP şi-a dublat afacerea la fiecare trei ani, şi estimează că îşi va menţine acelaşi ritm de creştere în următorii ani.

Compania oferă soluţii integrate de creştere a performanţei brandurilor în retail, de la mercantizare, servicii de reprezentare comercială, leasing de personal, formare şi certificare comercială, logistică promoţională, la audit al punctelor de vânzare şi promovare robotizată la raft pentru unele dintre cele mai mari companii din domeniul bunurilor de larg consum (FMCG), şi companii din domeniile IT&C, banking, oil & gas sau energie.

"Creşterea organică ne-a asigurat o dezvoltare continuă şi sustenabilă în toţi aceşti ani, iar acum achiziţiile ne oferă acces rapid la noi pieţe, oameni şi tehnologii", a declarat Ionuţ Valeriu Corniciuc, owner IPP Holding Group.

Suplimentar creşterii organice, tranzacţia IPP Grup - Imersia va permite adăugarea unei companii complementare în portofoliu şi a unor servicii noi de distribuţie de produse FMCG şi servicii de BTL.

Digitalizarea, expansiunea regională, diversificarea serviciilor şi colaborările strategice sunt principalii factori care au contribuit la creşterea cifrei de afaceri a IPP Grup din ultimul an. Grupul a lansat astfel soluţii digitale şi tehnologii avansate în marketingul de retail care au optimizat procesele, au crescut eficienţa operaţională şi a atras clienţi noi, cum ar fi Ursus, JTI şi Nordic, potrivit comunicatului.

Prin preluarea companiei Imersia, IPP Grup îşi adaugă în portofoliul de clienţi companii şi branduri ca Hochland, Orkla şi Bic.

IPP a continuat internaţionalizarea în anul 2024

Extinderea pe noi pieţe din Europa Centrala şi de Sud-Est, în ţări ca Bulgaria şi Polonia, a creat noi oportunităţi de afaceri pentru IPP Grup, care continuă astfel demersul de internaţionalizare început în urmă cu doi ani prin deschiderea unui birou la Sofia. Creşterea regională a grupului IPP a continuat în 2024 prin extinderea din Polonia, cea mai mare piaţă de retail din regiune.

Prin adăugarea în portofoliu a unor servicii de retail digital (inclusiv roboţi in store), IPP Grup şi-a consolidat în 2024 serviciile de Retail Media oferite într-un număr mai mare de lanţuri comerciale prin intermediul agenţiei Retail Media Hub. Grupul IPP oferă serviciile de retail media în trei noi reţele de retail modern şi online care au intrat în portofoliul de parteneri pe parcursul anului 2023, se mai precizează în comunicat.

"Debutul internaţionalizării IPP ne-a deschis noi oportunităţi de afaceri şi a crescut baza de clienţi, ceea ce a generat o creştere pe linie a principalilor indicatori care arată sănătatea unei companii: marja de profit, rata de creştere a veniturilor, satisfacţia angajaţilor şi satisfacţia şi retenţia clienţilor", a declarat Ionuţ Valeriu Corniciuc, Chairman IPP Grup.

Tendinţa anului în retail marketing: personalizarea experienţei consumatorului

Personalizarea experienţei consumatorilor este tendinţa principală în retail marketing care continuă să influenţeze acest domeniu şi în anul 2024, prin digitalizare şi utilizarea datelor pentru a atinge obiectivele de business ale fiecărui partener. Prin analiza datelor în platforma proprie Universal Merchandising Platform (UMP), clienţii IPP Grup au capacitatea de a obţine rapid informaţii relevante, care permit minimizarea şi eliminarea completă a erorilor din procesul de execuţie.

Dezvoltarea IPP Grup în ultimul an s-a bazat pe trei direcţii principale: recrutarea de forţă de muncă locală şi din afara UE, digitalizarea şi integrarea serviciilor de retail media.

Creşterea continuă a platformelor de livrare a determinat o cerere mai mare din partea marilor lanţuri de retail pentru personal extern specializat în servicii de picking, care a fost acoperită prin recrutarea a peste 250 de lucrători non UE.

Investiţiile semnificative în digitalizare au permis integrarea tehnologiilor avansate în campaniile de marketing instore, crescând eficienţa şi impactul acestora.

Totodată, implementarea soluţiilor de retail media în comerţul modern a condus la o creştere rapidă a campaniilor desfăşurate de branduri în magazine, iar utilizarea inteligenţei artificiale în analiza comportamentului clienţilor a optimizat aceste campanii, crescând rata de conversie cu 20%.

IPP Grup a continuat în 2024 investiţiile în soluţii tehnologice bazate inclusiv pe Inteligenţa Artificială, dezvoltare inhouse, pentru a îmbunătăţi experienţa clienţilor şi eficienţa operaţională şi va explora noi pieţe internaţionale pentru a creşte baza de clienţi şi diversificarea portofoliului.

Extinderea portofoliului de servicii este o prioritate strategică a grupului IPP atât prin achiziţia şi integrarea unor noi companii, cât şi prin extinderea serviciilor de recrutare personal extracomunitar/non-UE, reprezentare comercială şi management 360 al materialelor POSM.

IPP Grup are peste 100 clienţi şi peste 2600 de angajaţi şi este prezent în România, Republica Moldova şi Bulgaria, atât în toate marile lanţuri de magazine de retail, cât şi în comerţul tradiţional şi Horeca, în total peste 4500 de puncte de vânzare.

Imersia Multichannel Agency a fost fondată în 2009 de către antreprenorii George Ştefănescu, James Kodor şi Lavinia Yassien. Agenţia oferă servicii integrate de distribuţie şi trade marketing companiilor producătoare de bunuri de larg consum (FMCG).

Consultanţii care au asistat părţile în procesul de negociere au fost casele de avocatură Andronic and Partners şi Societatea civilă de avocaţi Vitzman & Asociaţii, respectiv consultantul în fuziuni şi achiziţii APlus Advisory, se mai menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9775
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3787
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3042
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8518
Gram de aur (XAU)Gram de aur461.6339

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb