Lituania reintroduce purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile închise de la 1 octombrie din cauza creşterii numărului de infecţii cu coronavirus, informează DPA, citată de Agerpres.
Ieri, guvernul de la Vilnius a modificat o recomandare anterioară privind purtarea măştilor într-un ordin obligatoriu, cu excepţii strict definite.
Chiar şi persoanele care deţin un "certificat verde" vor trebui să poarte măşti de protecţie.
Instituţiile şi companiile de stat au fost, de asemenea, sfătuite să revină complet sau parţial la regimul de telemuncă.
Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.
Potrivit informaţiilor oficiale, 656,3 noi cazuri de infectare la 100.000 locuitori au fost înregistrate în ultimele două săptămâni.
În total, 67,8% din cei 2,9 milioane de locuitori ai Lituaniei s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau s-au recuperat în urma contractării bolii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2021, 11:44)
Lituania are aproape 60% din populatie vaccinata (deci peste 70% din cea eligibila).
Infectiile au crescut, decesele au crescut. Media de decese pe 7 zile este de 17 fata de un varf al deceselor de 47 / zi din valul 2 (cel mai mare al lor).
Deci, decesele nu se duc spre zero. Decesele doar sunt aplatizate de vaccinare.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2021, 12:24)
Nu e normal sa porti masca in spatii inchise???? Vaiiiii ce masura a luat Lituania!!!!! Parca ar lua o masura anormala, ceva de genul sa ne infigem un bat in dos. E pandemie, virusul e foarte contagios, masca poate, ajuta la stoparea raspandirii virusului. Sau ...sa o dam dracu de masca si sa ne infectam toti pe principiul scapa cine poate, vaccinati sau nevaccinati. Lumea a innebunit!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2021, 12:24)
ce vor de fapt guvernele? nu mai stiu de capul lor. vor vaccinare, scad decesele, dupa aia baga restrictii ca sunt cazuri multe. nu era vorba ca nu mai conteaza cazurile daca nu mai ai la fel de multi morti si cazuri grave? macar englezii par sa aiba abordarea asta, altii au personalitate multipla.