Actualizare 18:30 APAPR: "Salutăm poziţia vicepremierului Marcel Ciolacu, care a subliniat că actuala arhitectură a Pilonului II de pensii nu va fi modificată"
Asociaţia Pensiilor Administrate Privat din România (APAPR) a salutat poziţia vicepremierului Marcel Ciolacu, care a subliniat că actuala arhitectură a Pilonului II de pensii nu va fi modificată, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.
În document se arată: "Salutăm poziţia vicepremierului Marcel Ciolacu, care a subliniat că actuala arhitectură a Pilonului II de pensii nu va fi modificată. Asociaţia Pensiilor Administrate Privat din România (APAPR) reafirmă cu această ocazie că actuala formă de organizare serveste cel mai bine interesul participantilor şi le asigură un venit suplimentar în momentul pensionării.
În acest sens, reamintim câteva informatii-cheie: la sfârşitul lunii septembrie 2017, în fondurile de pensii Pilon II sunt peste 7 milioane de participanţi iar suma acumulată în conturile lor este de 38 de miliarde de lei. Câştigul total al participantilor a fost de peste 7 miliarde de lei. Valoarea medie a unui cont este de 5.500 de lei şi peste un milion de participanţi au în conturi mai mult de 10.000 de lei.
Ne exprimăm în continuare încrederea că sistemul de pensii private va continua să existe în actuala sa arhitectură şi astfel va oferi stabilitate şi predictibilitate pentru viitorul a milioane de români".
------
Vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat că "Pilonul II nu se naţionalizează, statul român nu-i ia banii şi nici nu desfiinţează cineva Pilonul II".
Vicepremierul Marcel Ciolacu a afirmat, potrivit Digi24: "Important este că Pilonul II nu se naţionalizează, statul român nu-i ia banii şi nici nu desfiinţează cineva Pilonul II. Este o singură problemă, pe care am sesizat-o toţi, inclusiv ministrul finanţelor. În momentul acesta, transferul de la Pilonul I către Pilonul II este 100%. Nu este normal, fiindcă luăm nişte bani în plus celor care dau la Pilonul I. Dacă rata de încasare, care e o rată bună la obligaţiile sociale, este printre primele la nivel european, de 83-85%, atunci transferul să fie tot în aceeaşi proporţie. Asta înseamnă o modificare legislativă care se face prin Parlament, deci nu este mâine sau... ca şi sesizarea unui aspect care nu e foarte corect economic în primul rând şi faţă de cei care contribuie la Pilonul I".