MedLife prezintă rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului în curs, evidenţiind o creştere importantă a cifrei de afaceri consolidate pro-forma, care a atins 779 milioane RON, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit unui comunicat emis redacţiei. De asemenea, Grupul a raportat o creştere a EBITDA, faţă de primele trei luni ale anului trecut, ajungând la o valoare de 116 milioane RON.
Rezultatele obţinute în primele 3 luni din 2025 arată o evoluţie consecventă a performanţei financiare şi operaţionale a businessului. De asemenea, se poate remarca şi performanţa excelentă în cadrul reţelelor MedLife de spitale şi laboratoare, iar rezultatele obţinute reflectă impactul investiţiilor semnificative realizate în ultima perioadă. Acestea includ achiziţia de echipamente de ultimă generaţie, extinderea şi modernizarea unităţilor existente, dar şi investiţii consistente în unităţi noi şi creare de noi echipe dedicate, care au contribuit la îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi la creşterea eficienţei operaţionale. Astfel, Grupul continuă să îşi consolideze poziţia în piaţă şi să răspundă cu succes nevoilor pacienţilor dintr-un sector în continuă schimbare.
"Rezultatele din primul trimestru arată bine, atât în materie de venituri, cât şi în materie de EBITDA şi confirmă că suntem pe un trend bun. MedLife rămâne liderul pieţei de servicii medicale private din România şi, totodată, îşi consolidează poziţia de companie tehnologizată prin soluţii de ultimă oră care transformă experienţa pacientului. De altfel, am devenit, probabil, cea mai tehnologizată companie din acest sector la nivel regional, având soluţii de ultimă generaţie, precum drone pentru transportul probelor, roboţi pentru intervenţii chirurgicale, Inteligenţă Artificială direct în aplicaţie şi multe dintre procese complet automatizate.
Rezultatele aferente reţelelor noastre de spitale şi laboratoare sunt excelente. Investiţiile recente în echipamente moderne, unităţi noi şi echipe dedicate au început gradual să se reflecte în performanţele financiare şi operaţionale. În plus, ne-am întărit poziţia şi pe segmentul corporate, unde am lansat produse noi şi continuăm să dezvoltăm soluţii pentru a răspunde cerinţelor pieţei. Ne aşteptăm ca această traiectorie pozitivă să continue, pe măsură ce continuăm să investim în tehnologie şi în consolidarea reţelei noastre", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.
În termeni generali, cererea de servicii medicale, în special în zona de prevenţie, a crescut, fiind potenţată de o recunoaştere puternică a calităţii medicilor din cadrul reţelei la nivel naţional, a tehnologiei medicale, precum şi a calităţii actului medical. Majoritatea liniilor de business ale Grupului MedLife au înregistrat o performanţă bună, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior. Astfel, cele mai mari creşteri au fost înregistrate de spitale (+38.5%), urmate de laboratoare (+26.9%) şi de clinici (+17.5%).
Totodată, primele luni ale anului 2025 au fost marcate de intrarea oficială pe o nouă piaţă internaţională şi extinderea reţelei în afara graniţelor ţării prin preluarea pachetului majoritar al All Clinic din Republica Moldova. De asemenea, MedLife a finalizat achiziţia grupului Routine Med din Tulcea, continuând strategia de dezvoltare sustenabilă la nivel naţional şi întărirea prezenţei în zone-cheie.
În paralel, Grupul a făcut paşi importanţi în direcţia inovaţiei şi a tehnologiei medicale. MedLife şi-a consolidat poziţia pe segmentul de chirurgie robotică prin introducerea robotului Rosa, dedicat intervenţiilor ortopedice de înaltă precizie. Totodată, Spitalul din cadrul MedLife Medical Park şi-a extins operaţiunile prin inaugurarea unui compartiment de primiri urgenţe, menit să răspundă prompt nevoilor critice ale pacienţilor. În linie cu obiectivele de tehnologie, MedLife a lansat şi primul asistent AI integrat în aplicaţia mobilă, oferind ghidaj medical personalizat şi rapid, direct în telefonul pacientului - o premieră pe piaţa locală şi un pas important în direcţia transformării digitale a experienţei medicale. Aceste iniţiative reflectă angajamentul MedLife de a construi un sistem medical modern, accesibil şi orientat către pacient, bazat pe tehnologie de ultimă generaţie, inovaţie şi extindere strategică.
În ceea ce priveşte evoluţia diviziei corporate, Grupul a reuşit să îşi menţină un portofoliu solid în primul trimestru al acestui an, cu peste 886.000 de abonamente active. Rezultatul reflectă interesul constant al companiilor pentru soluţii de sănătate adaptate nevoilor angajaţilor şi reconfirmă rolul MedLife ca partener strategic în susţinerea performanţei organizaţionale. Totodată, compania continuă dezvoltarea de produse inovatoare dedicate segmentului corporate, în linie cu angajamentul de a oferi soluţii integrate pentru sănătatea angajaţilor din România.
De altfel, în primele luni ale acestui an, MedLife a marcat un moment important pe segmentul corporate prin lansarea LevelUp, primul abonament medical de pe piaţa românească ce integrează în mod unic prevenţia medicală cu acces nelimitat la servicii de fitness. Dedicat start-up-urilor şi IMM-urilor, LevelUp reflectă misiunea MedLife de a promova un stil de viaţă sănătos şi echilibrat, adresând holistic nevoile angajaţilor - de la monitorizarea stresului, nutriţie, sănătate dentară şi servicii de înfrumuseţare, până la accesul la o reţea extinsă de 550 de săli de sport din întreaga ţară. Astfel, MedLife a devenit primul operator de servicii medicale private din România care oferă o soluţie completă pentru companiile mici şi mijlocii, susţinând performanţa echipelor prin beneficii concrete, chiar şi în contexte economice instabile.
MedLife a anunţat în primul trimestru al acestui an majorarea limitei creditului sindicalizat cu 50 milioane EUR, ajungând astfel la un total de 330 milioane EUR. Această decizie este parte integrantă a strategiei de consolidare a poziţiei financiare şi de susţinere a proiectelor deja în desfăşurare, iar fondurile suplimentare vor fi utilizate preponderent pentru finalizarea acestora, dar şi pentru eventuale oportunităţi de achiziţii. În contextul unei economii în continuă schimbare, a unui an cu alegeri şi schimbări importante de percepţii economice, MedLife păstrează o abordare prudentă, având în vedere impactul fluctuaţiilor economice şi geopolitice asupra afacerilor, dispunând de resurse financiare solide pentru a răspunde provocărilor din piaţă.
"Păstrând o abordare prudentă, în speranţa finalizării alegerilor şi a abordării unor politici macroeconomice de echilibrare a deficitului bugetar, am decis să majorăm limita creditului sindicalizat cu încă 50 milioane EUR, ceea ce ne oferă o rezervă financiară importantă pentru susţinerea proiectelor în derulare şi pentru a putea lua în calcul eventualele oportunităţi de achiziţii strategice. În acelaşi timp, dacă echilibrele macroeconomice vor permite acest lucru, vom intensifica investiţiile în domenii cheie, precum genetica, nutriţia, sportul şi prevenţia, despre care considerăm că vor reprezenta fundamentul medicinii viitorului. Ne angajăm să susţinem inovaţia, tehnologia, respectiv să răspundem nevoilor pacienţilor noştri cu soluţii de ultimă oră, adaptate unui sector în continuă schimbare", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.
Pe termen mediu şi lung, după ce a înregistrat o creştere semnificativă a cifrei de afaceri în ultimii ani, Grupul MedLife va continua să investească în inovaţie şi tehnologie, consolidându-şi rolul de lider al medicinii tehnologizate, prin scalarea soluţiilor avansate deja existente, precum drone, roboţi medicali, asistenţi digitali cu inteligenţă artificială etc., dar şi prin implementarea unora noi pe partea de prevenţie şi medicină personalizată. Toate aceste investiţii şi planuri vor permite Grupului să răspundă eficient şi rapid nevoilor pacienţilor, într-un sector medical aflat într-o continuă schimbare.
În prezent, Grupul MedLife deţine cea mai puternică reţea de diagnostic şi tratament din România, având la activ peste 6.5 milioane de pacienţi unici care au apelat la servicii de prevenţie, wellness, tratament şi spitalizare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2025, 10:27)
profit in crestere?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2025, 10:52)
In scadere de la 13 la 10 m.
Oricum nu asta conteaza cand lichiditatea curenta s-a prabusit la 0,69 iar gradul de indatorare a ajuns la 299% cu 1,35 miliarde de lei numai datorii purtatoare de dobanda.
dar hey,fondurile de pensii mai fac bailout Familiei,au ei o datorie de'onoare'
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2025, 10:53)
asta e preferata mea, ce-mi place ca fondurile de pensii, cei care reprezinta si administreaza banii romanilor baga aici banii cu pompa...cat se poate...PER cat mai mare, calca in picioare orice manual investitional
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2025, 11:51)
Au alt orizont de timp decât ai tu.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2025, 11:59)
ca si la tesla, pana la disparitia universului.