Ministrul Muncii: principala problemă a angajatorilor este deficitul forţei de muncă

A.D.
Politică / 11 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut astăzi declaraţii în ce priveşte deficitul forţei de muncă, o problemă majoră a angajatorilor români. Discuţiile au avut loc în cadrul Bursei Angajatorilor de la Ploieşti, transmite Agerpres.

"Pentru mine este o încântare să constat că la Ploieşti suntem deja în al treilea an în care instituţii ale statului şi o instituţie de presă organizează un asemenea eveniment. Mi-aş dori ca în cât mai multe oraşe din ţară să fie astfel de parteneriate. Este nevoie să putem reda împreună românilor, oriunde în lume s-ar afla, încrederea că şi în România, acasă, pot fi respectaţi ca angajaţi, că pot lucra la angajatori de calitate unde să beneficieze de salarii bune şi condiţii decente de muncă şi se pot împlini profesional. În România, principala problemă a angajatorilor este deficitul forţei de muncă. Este unul dintre motivele pentru care este prioritar ca MMSS şi serviciul public de ocupare să continue prin politici adecvate să faciliteze perfecţionarea competenţelor angajaţilor, pe de o parte, şi să stimuleze prin subvenţii specifice angajatorii, pe de altă parte, pentru a reduce din costurile pe care le au cu forţa de muncă. Programele noastre de ucenicie sunt un model de bune practici în acest sens", a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Potrivit afirmaţiilor ministrului Muncii, companii mai mari sau mai mici din producţie, comerţ sau servicii, dar şi instituţii publice se confruntă în prezent cu un acut deficit al forţei de muncă. Este nevoie atât de ingineri, IT-işti, economişti, medici, cât şi de electricieni, sudori, lăcătuşi mecanici, dar şi de poliţişti sau lucrători în serviciile publice de urgenţă. Pentru Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, una dintre priorităţi este aceea de a întări piaţa muncii şi de a creşte gradul de formare şi ocupare.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a participat astăzi la Ploieşti la Târgul de Joburi "Bursa Angajatorilor", organizat de Grupul Observatorul Prahovean în parteneriat cu AJOFM Prahova. Ea a fost însoţită la Târgul de Joburi de către preşedintele Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, Florin Cotoşman, relatează Agerpres.

ANOFM a organizat astăzi, la nivel naţional, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Peste 1.500 de agenţi economici au participat la Bursă, oferind peste 28.000 de locuri de muncă atât pentru absolvenţii de studii superioare, cât şi pentru absolvenţii fără studii superioare, transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ani de zile, forta de munca a fost privita nu ca o resursa ci ca o vaca de muls. In capul angajatorilor romani, majoritatea patronati de capitalul strain a fost ca exista o baza perpetua de tineri numa buni sa faca pe sclavii in corporatiile vestului pe salarii in zona minimului pe economie.

    Numa ca ce sa vezi, lucru drakului... tinerii astia au imbatranit, iar din urma nu prea vine mai nimic.. nu avem nici cantitate, nici calitate.

    Ghinion coane Fanica... ! 

    1. well scaderea demografica si emigrarea nu ajuta deloc. dar no.. nu e bine sa vorbim despre scaderea majore a natalitatii si de faptul ca sunt niste minciuni sfruntate ultimele recensaminte.

      de 1 deceniu suntem pe minus lunar cu 5000-10,000 de oameni dar tot peste 21 milioane suntem 

      Dar in acelasi timp castigam populatie teoretica prin acordarea cetateniei moldovenilor. Ca pe aia nu-i intereseaza sa participe in piata romaneasca si iau cetateniile numai sa plece liberi spre vedt e alta poveste....

      Deci corporatiile vestului, Coca-Cola, Orange, Vodafone, Renault, Ford, Microsoft, Oracle, IBM, SAP, Samsung, Continental, OMV Petrom, ING, BRD, Unicredit, Bosch, Siemens, Schneider, Michelin, Ericsson, Philip Morris, BAT, HP, Endava, KPMG, Delloite... ... ... isi platesc angajatii la limita salariului minim pe economie.

      Ce fumezi, coane Fanica? 

      Ai idee citi medici, avocati, IT-isti, ingineri, economisti moldoveni au studiat in Romania si au ramas aici? Eu cunosc zeci. Unii mai au ceva accent, multi deloc (nu ca ar conta, accent au si sucevenii).

      Da, unii studiaza in Romania si pleaca in vest (nu in Rusia), la fel ca tineri nascuti aici. Totusi, fara cei care au ramas, si ramin, in Romania piata muncii ar arata inca mai jalnic. 

Comanda carte
Conferinţa BURSA “CSR şi sustenabilitate”
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb