Pădurile acoperă 43% din teritoriul Europei şi aduc o contribuţie anuală de 520 de miliarde de euro la economiile statelor membre ale Uniunii Europene, a declarat Orieta Hulea, director general al WWF-România, în cadrul conferinţei "Pădurea în inima viitoarelor investiţii verzi ale Europei". Pădurile sunt esenţiale pentru viitorul Europei a subliniat Orieta Hulea: "Ne reunim într-un moment crucial pentru viitorul Europei. Pădurile nu sunt doar comori naturale valoroase, ci şi atuuri strategice pentru rezilienţa climatică, competitivitatea economică, bunăstarea socială şi identitatea culturală".
Potrivit datelor prezentate în cadrul conferinţei: Pădurile acoperă 43% din suprafaţa Europei; Asigură 2,6 milioane de locuri de muncă; Contribuie cu 520 de miliarde de euro anual la economiile europene. Prin furnizarea de servicii ecosistemice, susţinerea inovaţiei şi consolidarea economiilor locale, pădurile sunt un element-cheie pentru viitorul verde al Europei.
• Oportunităţi şi provocări
Deşi rolul pădurilor este vital, Orieta Hulea a atras atenţia asupra unui decalaj între ambiţiile europene şi resursele financiare alocate: "În ciuda importanţei lor esenţiale, pădurile sunt sub-prioritizate în cadrele financiare ale UE. Există un decalaj între ambiţie şi realitate, un decalaj pe care suntem aici astăzi pentru a-l aborda împreună."
Conferinţa "Pădurile - pilon central al viitorului investiţiilor verzi în Europa" a fost organizată de un consorţiu format din: Universitatea Transilvania din Braşov - Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere, WWF România, Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR), Asociaţia Administratorilor de Arii Naturale Protejate din România (ANANP), Asociaţia Proprietarilor şi Administratorilor de Păduri din Estul Transilvaniei (APAPET), Asociaţia Administratorilor de Păduri din România (AAP), Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR). Evenimentul, organizat în Sala de Conferinţe a Academiei Române din Bucureşti, a fost structurat în patru sesiuni tematice: Silvicultura ca sector strategic - politici publice, investiţii şi cooperare internaţională; Creşterea competitivităţii UE prin gestionarea durabilă a pădurilor - inovare, economie verde, ocupare; Stabilirea unei direcţii comune pentru obiectivele UE 2030 - integrarea pădurilor în planificarea bugetară şi de mediu; Crearea unui mecanism de finanţare dedicat pădurilor - răspunsuri coordonate la provocări climatice, sociale şi economice. Partenerii şi-au propus să reafirme rolul strategic al pădurilor şi să sprijine integrarea lor în politicile viitoare de investiţii verzi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.04.2025, 12:42)
Ce suprafata impadurita a avut romania pana in 1989 si cata mai este in prezent,sa le spuna actuali guvernanti romanilor.Cei de care politicienii de azi si de ieri isi bat joc,adica batranii,au lasat in 1989,tara fara nici o datorie externa,cu fabrici si uzine,cu un sistem energetic care satisfacea toata industria romaneasca chiar daca erea energofaga, populatia platea un kv. cu 0,35 de bani,iar odata cu instaurarea in romania a asaziseii democratii,clasa politica a distrus tot,au vandut pe 1 dolar fabricile si uzinele,care produceau utilaj petrolier exportat in toata lumea,se produceau tracoare,combine ,camioane si tot ce avea nevoie tara iar agricultura asa cum zic politicienii actuali ca nu erea performanta, producea grane curate,din care romanii produceau paine si alte feluri de produse facute din grau. romania,avea fabrici de zahar de ulei,de ingrasaminte chimice,pe care clasa politica zis democrata le-au distrus,iar azi importam pana si paine congelata de zici ca suntem in razboi. Viata la aproape jumatate din romania este mai grea ca pe timpul impuscatului,in schimb s-a umplut tara de analfabeti,drogati si hoti,in cardasie cu politicienii.Daca am fi avut o justitie corecta,cam trei sferturi din fosta si actuala clasa poiltica ar fi trebuit sa fie la puscarie.Vin alegerile peste o saptamana si candidati sunt numai habarnisti care nu stiu nici un fel de economie si care nu de romania si de romani ci de CIOLAN. Un singur candidat cunoaste cum merg treburile ca sa fie bine in romania,adica VICTOR PONTA,care chiar daca a facut si unele greseli,este pregatit atat politic cat si economic.Romanii,vor vedea ce dezastru v-a fi in romania dupa alegeri,daca vor vota tot habarnisti. Votati cu mintea si nu cu inima romani.!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.04.2025, 13:06)
Si eu votez tot pe marele economist PICTOR VONTA, ca toti batrinii din tara asta.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.04.2025, 13:10)
Ponta nu are nevoie de voturile unor golani.!
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.04.2025, 19:46)
El are nevoie de apa din Dunăre…
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.04.2025, 20:59)
Apa te spala,golanii,te jefuiesc.!