Revista BURSA Construcţiilor

Perchiziţii în Capitală pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabanda cu ţigări

A.P.
Anticorupţie / 16 martie

Perchiziţii în Capitală pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabanda cu ţigări

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DGPMB - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au efectuat, marţi, 13 percheziţii domiciliare în Bucureşti privind destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, pe raza Sectorului 6, în perioada 2019 - 2021, şi-a desfăşurat activitatea o grupare specializată în contrabanda cu ţigări. Activitatea se realiza prin intermediul unui magazin deţinut de către unul dintre liderii grupării.

Anchetatorii susţin că organizarea ierarhică şi rolurile membrilor grupării erau bine determinate, aceştia respectând cu stricteţe modul de operare şi măsurile de precauţie stabilite şi îndeplinind cu rigurozitate sarcinile trasate de către factorii decizionali ai entităţii, astfel încât să se reducă la minimum riscul deconspirării activităţii infracţionale de către organele de urmărire penală.

O parte din membrii grupării se ocupau de procurarea ţigaretelor de la diverşi furnizori, de depozitarea temporară şi transportul acestora în punctul de desfacere şi în diverse autoturisme folosite pe post de depozit, alţii aveau ca atribuţie vânzarea ţigaretelor, iar o altă parte a membrilor supravegheau zona, plasându-se în locuri din care puteau observa cu uşurinţă apropierea poliţiştilor.

Cei aflaţi în ierarhia superioară a grupului colectau banii obţinuţi în urma comercializării ţigaretelor şi făceau plăţile către membrii din eşaloanele inferioare.

Conform DIICOT, comercializarea ţigaretelor se desfăşura după un program riguros, începând cu ora 08,00 şi până în jurul orei 19,00, existând o medie de aproximativ 60 de clienţi pe zi, preţul mediu al unui pachet de ţigări fiind de 13 lei.

Pentru a securiza activitatea desfăşurată, discuţiile telefonice clasice între membrii grupării erau extrem de rare şi purtate într-un limbaj codificat, majoritatea apelurilor fiind iniţiate prin intermediul unor aplicaţii criptate.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost identificate şi ridicate 70.000 ţigarete, suma de 6.500 de lei, un pistol cu bile, supus autorizării, deţinut legal, precum şi mai multe arme albe.

La sediul DIICOT - Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 17 persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro