Primele 12 case ecologice tip hambar, cu zero emisii de carbon, se construiesc la Mogoşoaia

Comunicate de presă #Construcţii / 16 noiembrie 2021

Primele 12 case ecologice tip hambar, cu zero emisii de carbon, se construiesc la Mogoşoaia

Dezvoltatorul imobiliar Gabriel Focşeneanu construieşte un ansamblu de vile, denumit Hambar44 Redesigned Living, în Mogoşoaia, primul proiect imobiliar din România în care îţi poţi achiziţiona o casă cu cryptomonede, conform unui comunicat remis redacţiei.

Casele tip hambar sunt de tip inteligent, vor putea fi controlate prin telefon, au zero.emisii de carbon si pompe de căldură geotermice individuale. Un spaţiu pentru lucrul de acasa este construit gratuit de dezvoltator si va apartine intregii comunităţi.

"Achiziţia de locuinţe cu cryptomonede este o premieră pe piaţa românescă şi vine ca o evoluţie firească având în vedere numărul din ce în ce mai mare al românilor care deţin monede virtuale. Acest proiect, precum si toate facilităţile de care dispune, face parte din strategia noastră de a oferi clienţilor români cele mai inovatoare instrumente adaptate nevoilor lor"

Dezvoltatorul este încântat sa ofere, pentru prima oara, facilitatea de a achiziţiona case cu Bitcoin, cea mai utilizată monedă virtuală descentralizată din lume si,pentru o transparenţa cat mai mare, a semnat un contract cu primul procesator complet de plăţi din România.

HAMBAR va include 12 case şi, prin facilităţile pe care le va oferi, este gândit să fie o comunitate. Astfel, în premieră pe piaţa rezidenţială, dezvoltatorul va construi un community hub, care pune la dispoziţia locatarilor un spaţiu pentru work from home. Pe lângă acestă funcţiune, spaţiul poate fi utilizat ca loc de joacă pentru copii şi de asemenea, pentru organizarea de diverse evenimente.

"Într-o piaţă rezidenţială în care nevoile cumpărătorului sunt în continuă schimbare, iar cerinţele din ce în ce mai complexe, este important să fii în pas cu noile trenduri. Astfel, am identificat un nou tip de cumpărător de locuinţe şi, în consecinţă am creat un produs care să i se adreseze. Este un pariu, având în vedere că suntem pionieri pe acest segment de cerere, însă sunt convins că este o monedă câştigătoare", a declarat Gabriel Focşeneanu.

Lansarea proiectului vine în contextul în care conceptul de "barnhouse" (case tip hambar) este la mare căutare şi câştigă teren prin structura simplă, eficientă şi care oferă o soluţie de locuire în comunitate, aproape de natură.

Construcţia respectă standardul obligatoriu la nivel european, cel nZEB (Nearly Zero Energy building). În plus, având izolaţia foarte bine făcută, pierderile de căldură sunt asemănătoare cu cele de la o ,,casă pasivă".

Cele 12 case din HAMBAR au la bază principiile scandinave şi un design nordic. Cu suprafeţe medii de circa 150 metri pătraţi, casele au o compartimentare eficientă şi compactă, iar preţurile de vânzare sunt de 180.000 de euro+TVA.

Designul este unul contemporan, materialele folosite sunt cât se poate de naturale, iar soluţiile de încălzire/ răcire şi apă caldă sunt de ultimă generaţie, fiecare locuinţă având propria pompă de caldură geotermică cu 0 emisii de carbon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro