Raport PwC: Investiţii strategice necesare pentru reconstrucţia Ucrainei în agricultură, energie şi minerit

I.S.
Miscellanea / 28 mai

Raport PwC: Investiţii strategice necesare pentru reconstrucţia Ucrainei în agricultură, energie şi minerit

Economia ucraineană are nevoie de aproximativ 524 de miliarde de dolari în

următorii zece ani pentru redresare şi creştere, potrivit raportului RDNA4 al Băncii Mondiale, conform unui comunicat emis redacţiei. Investiţiile strategice în reconstrucţie şi modernizare sunt esenţiale pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană şi pentru stabilitatea sa pe termen lung, oferind totodată oportunitatea de a reconstrui şi consolida sectoare-cheie. Conform PwC, principalele industrii care oferă oportunităţi semnificative sunt agricultura, energia şi resursele minerale.

Un nou raport PwC, intitulat "Explorarea oportunităţilor de investiţii în reconstrucţia Ucrainei: o abordare strategică pentru investitori", subliniază necesitatea investiţiilor în aceste domenii şi prezintă stimulentele oferite celor care doresc să participe la redresarea Ucrainei.

Sectorul agricol ucrainean are nevoie urgentă de finanţare, estimându-se că sunt necesare aproximativ 55 de miliarde de dolari pentru redresare. Investiţiile în tehnici agricole modernizate şi în îmbunătăţirea lanţurilor de aprovizionare sunt aşteptate să crească productivitatea. Instrumente emergente - precum analiza datelor pentru culturi şi sistemele automate de irigaţii - contribuie la eficienţă şi la o mai bună gestionare a resurselor, susţinând o creştere durabilă pe termen lung.

Zăcămintele minerale ale Ucrainei - precum minereul de fier, cărbunele şi elementele rare - sunt esenţiale pentru numeroase industrii. Îmbunătăţirile în tehnologiile de extracţie fac ca investiţiile în aceste resurse să fie mai eficiente şi mai sustenabile.

Conform sursei, sectorul energetic necesită aproximativ 68 de miliarde de dolari pentru redresare. Guvernul ucrainean oferă stimulente semnificative celor care investesc în energie regenerabilă. Pentru a asigura rezilienţa pe termen lung a sectorului energetic, este esenţială utilizarea unor sisteme avansate de gestionare a reţelei şi întreţinere predictivă, care optimizează distribuţia energiei şi reduc riscurile operaţionale.

Ucraina va avea nevoie, de asemenea, de aproximativ 78 de miliarde de dolari pentru investiţii în infrastructură - inclusiv drumuri, poduri, locuinţe şi industrii de bază. Sectorul locuinţelor necesită aproximativ 84 de miliarde de dolari.

"Ucraina oferă stimulente celor interesaţi să finanţeze proiecte strategice şi să participe la redresarea ţării. În primul rând, putem menţiona regimul parcurilor industriale, care include scutiri de taxe, reduceri de taxe vamale şi programe de sprijin financiar direct. De asemenea, proiectele evaluate la peste 12 milioane de euro pot beneficia de sprijin de până la 30% din valoarea CAPEX din partea statului. Alte modificări legislative sunt în pregătire pentru a atrage mai multe investiţii", a declarat Oleksiy Katasonov, Partener, Lider al departamentelor Taxe, Juridic şi Resurse Umane la PwC Ucraina.

"În ciuda riscurilor geopolitice şi economice, Ucraina a demonstrat o rezilienţă remarcabilă, consolidându-şi cadrul legislativ pentru a crea condiţii atractive pentru investiţii în reconstrucţia şi dezvoltarea durabilă a ţării", a declarat Daniel Anghel, Country Managing Partner, PwC România.

"Investitorii sunt, pe bună dreptate, precauţi - dar Ucraina oferă o combinaţie rară de amploare, urgenţă şi potenţial de rentabilitate. Oportunităţile din agricultură, energie, resurse minerale şi infrastructură sunt remodelate prin reforme şi inovaţie. Ajutăm clienţii să treacă dincolo de titlurile din presă pentru a evalua fezabilitatea reală a investiţiilor şi pentru a elabora strategii care pot avea succes în acest mediu în

schimbare.", a spus Lev Holubec, Partener în cadrul PwC SUA.

Potrivit comunicatului, modificările anticipate includ proiecte de lege privind simplificarea parteneriatelor public-private. Aceste documente propuse urmăresc să creeze ghiduri actualizate pentru evaluarea proiectelor şi metodele de finanţare, atrăgând mai multe investiţii străine directe. Un alt pas necesar este dezvoltarea unui cadru de reglementare transparent pentru parcurile industriale, axat pe dezvoltarea durabilă. În cele din urmă, este nevoie de reforme pentru a simplifica barierele birocratice în calea investiţiilor, cum ar fi reglementările excesive şi procesele complexe de obţinere a autorizaţiilor şi licenţelor.

Comanda carte
danescu.ro
eximbank.ro
arsc.ro
fngcimm.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0667
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0509
Gram de aur (XAU)Gram de aur473.9693

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
tibco.ro
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb