Australia a intrat în prima sa recesiune din 1991, cu o reducere de 7% a economiei sale în al doilea trimestru, din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit unor cifre oficiale publicate miercuri, relatează AFP, conform Agerpres.
Este cea mai rapidă contracţie înregistrată vreodată într-un trimestru în ţară, după ce a cunoscut 30 de ani de creştere continuă, depăşind-o pe cea declanşată de criza financiară din 2008, potrivit Biroului australian de statistici. O ţară intră în recesiune când se înregistrează două trimestre negative, iar economia australiană a scăzut cu 0,3% în primul trimestru.
1. depresionist de mare frumusete
(mesaj trimis de Vine un val în data de 03.09.2020, 19:10)
Si nu doar Australia!!! Vezi Real GDP la UK, Indonezia, Grecia, Cipru, Italia, Germania si multe alte tari....
Decata urmatoare este o decada de stagflatie productivitate prin inflatie nominala ce vor alerga celeasi bunuri si servicii (bine inteles cu schimbarile re fond suprapuse nevoilor reale perpetuate).
Economia globala mai are un zvac de 3-7 ani pana urmeaza real o panta descendenta de deflatie si stagflatie economica de toata frumusetea ce va tine pana in 2050 cu rumatorul val ascendent ce copii ce vor deveni adulti si vor intra in economia reala ca forma de productivitate.
Din 2015 a ainceput valul de pensionare in masa e tot globul, a inceput valul de decese, simultat e un val de natalitate si deci cele 2 parti ale globului se situeaza intr-o zona neproductiva in timp ce doar o parte sustine productivitatea reala.
Pana in 2050 populatia lumii imbatraneste si moare ca pondere mai mare decat se va naste si va fi productiva in societate (exceptand anumite parti ale globului Africa centrala, Statele Arabe si tarile foarte sarace).
Vine un val de recesiune de toata frumusetea, luxul de acum nu o sa mai fie considerat lux peste alti 10 ani ci ceva normal. Rata de uzura a activelor circulate de consum vor descreste accelerat (masinile de lux, haine, vacante, etc in timp ce nevoiile se vor concentra pe consum resurse pentru copii si batrani).
Romania mereu are lag de cel putin 4 Trimestre economice fata de socurile economice ale USA, UK, Germania, Australia, etc va rog sa nu ma credeti pe cuvant cercetati Q-urile de la Real GDP al orcaror tari doriti si o sa vedeti relatiile de cauzalitate efect cu propagar intarziate in functie de subordonarea economica pe lant.