Reuters: Marea Britanie sancţionează 135 de petroliere din „flota fantomă” a Rusiei pentru a bloca veniturile din petrol

M.P.
Internaţional / 22 iulie, 07:27

Reuters: Marea Britanie sancţionează 135 de petroliere din „flota fantomă” a Rusiei pentru a bloca veniturile din petrol

Marea Britanie a impus luni noi sancţiuni împotriva aşa-numitei „flote fantomă” a Rusiei, vizând 135 de petroliere, precum şi două firme ruseşti: compania de transport maritim Intershipping Services LLC şi comerciantul de petrol Litasco Middle East DMCC, relatează Reuters, de la care menţionăm următoarele.

Petrolierele sunt esenţiale pentru sectoarele de energie şi petrol ale Rusiei, iar guvernul britanic a declarat că acestea fac parte din flota responsabilă de transportul de mărfuri în valoare de 24 de miliarde de dolari de la începutul anului 2024.

Ministrul britanic de externe, David Lammy, a afirmat că noile sancţiuni vor continua să „demonteze” aşa-numita „flotă fantomă” a preşedintelui rus Vladimir Putin şi vor goli „vistieria de război” a Rusiei de veniturile esenţiale din petrol.

Guvernul a precizat că Intershipping Services LLC este responsabilă pentru înregistrarea navelor sub pavilion gabonez, ceea ce le permite să transporte anual mărfuri în valoare de până la 10 miliarde de dolari în numele statului rus.

De asemenea, au fost impuse sancţiuni asupra Litasco Middle East DMCC pentru rolul său continuu în transportul unor volume mari de petrol rusesc, a mai spus guvernul britanic.

Ambasada Rusiei la Londra nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta noile sancţiuni. Moscova a calificat anterior sancţiunile occidentale drept ilegale şi a spus că acestea destabilizează pieţele energetice globale.

Vineri, Uniunea Europeană a aprobat al 18-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina, incluzând măsuri menite să lovească şi mai puternic industria petrolieră şi energetică rusă.

Ca parte a acestui pachet, UE şi Marea Britanie au anunţat planuri de reducere a plafonului de preţ pentru ţiţeiul rusesc, de la 60 de dolari pe baril la 47,60 dolari, pentru a perturba veniturile Rusiei din petrol.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0703
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3542
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4394
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8582
Gram de aur (XAU)Gram de aur470.9651

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb