SIF "Banat Crişana" a preluat conducerea randamentelor

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 22 februarie 2012

SIF "Banat Crişana" a preluat conducerea randamentelor

SIF "Banat Crişana" (SIF1) s-a situat în topul câştigurilor, în perioada 20 ianuarie - 20 februarie. Titlurile SIF1 au adus, în perioada analizată, randamente de 39,55% celor care au ales acest tip de investiţie.

Banca Transilvania împreună cu cinci subsidiare (BT Building, BT Account, BT Invest-ments, BT Consultant şi BT Evaluator) a vândut, săptămâna trecută, un pachet reprezentând 4% din acţiunile SIF "Banat-Crişana", pentru aproape 30 milioane lei (6,9 milioane euro), către Romenergo, firmă condusă de un administrator al SIF, Dragoş George Bîlteanu.

SIF1 a încheiat, anul trecut, cu un profit net de 66,04 milioane de lei, cu 4,76% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010. Societatea de investiţii a raportat un activ net de 1.297 milioane de lei, în scădere cu 4,7% faţă de 2010. Datoriile SIF1, la finalul anului trecut, s-au cifrat la 41,5 milioane de lei, fiind mai mici cu 34,07% faţă de decembrie 2010.

Principalii indici bursieri s-au apreciat, în perioada analizată. Indicele BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi "Fondul Proprietatea", a crescut cu 19,83%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a urcat cu 15,29%, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 14,41%.

La capitolul fonduri de investiţii, "Certinvest BET-FI Index" a adus investitorilor câştiguri de 17,93%.

Tradiţionaliştii care au preferat, pe 20 ianuarie, să constituie depozite în euro, la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank", au obţinut randamente uşoare, de 0,29%. Investitorii care au ales să-şi ţină banii în depozite în lei, la "Piraeus Bank", au avut câştiguri de 0,49%.

Cei care au preferat să-şi ţină banii la ciorap au înregistrat deprecieri ale economiilor de 0,14%.

Cotaţia aurului a urcat cu 2,59% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 183 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1.739 dolari.

Precizare:

- Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

- Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro