Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

"Simt enorm şi văz monstruos"

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul /

"Simt enorm şi văz monstruos"

Canicula şi ştirile ultimelor zile pot afecta grav un om sensibil, poate şi pe unul normal. Gradele urcă ameţitor pantele termometrelor, iar veştile monstruoase curg precum râurile aflate sub cod roşu de inundaţie. Câteva întrebări ne bântuie precum nişte fantome intrate în sevraj. Ce se întâmplă cu lumea în care trăim? Când s-a modificat în asemenea hal? Procesul s-a petrecut chiar sub ochii noştri? Când un om greşeşte, îl judecăm, izolăm, pedepsim, dar ce facem când comunităţi întregi se comportă în neregulă, schimbăm strategia de ţară?

Te uiţi, asculţi, citeşti şi nu înţelegi cum o întreagă comunitate a asistat impasibilă, ani de zile, cum nişte oameni, pe alocuri copii, sunt ţinuţi în lanţuri, torturaţi, puşi la muncă silnică, într-un sat (judeţul Argeş, România, Uniunea Europeană) în secolul XXI. Nimeni nu a fost străbătut de un cât de mic fior de omenie, frica sau indiferenţa blocând orice tentativă de acţiune. Când apare un consilier local şi explică în faţa camerelor TV, că oamenii erau ţinuţi în lanţuri "ca să nu fugă" vedem cu încetinitorul cum are loc o implozie morală.

Când credeam că nimic nu ne mai poate şoca în legătură cu sistemul sanitar, tocmai aflăm că în spitalele în care apa e diluată cu pseudo-dezinfectanţi, pacienţii sunt mâncaţi la propriu de viermi, asta în cazul în care nu mor direct în urma unei transfuzii greşite de sânge. Un salariu mai mic decât trebuie nu poate justifica absolut totul, mai ales atunci când eşti medic.

De pe cocoaşele unor clădiri care dau fiori oricărui om cinstit, puşcăriaşi voinici strigă "hoţii" şi se plâng de foarte multe lucruri, inclusiv de puţinătatea şi calitatea hranei. Până unde poate merge ironia?

Nici din exterior ştirile şi imaginile care le însoţesc nu sunt mai dătătoare de speranţe. Jean Claude Junker, preşedintele Comisiei Europene, ne anunţă senin că pe tema Brexit-ului s-a consultat şi cu "lideri de pe alte planete" şi nimeni nu tresare în plenul Parlamentului European, fostul preşedinte american George W. Bush dansează senin-zâmbăreţ la o înmormântare, şi niciun coleg al poliţiştilor privegheaţi nu-l ia de guler să-l scoată afară, iar Boris Johnson, excentricul eurosceptic, este numit ministru de externe de către noul premier britanic, tocmai când tot mai mulţi experţi erau convinşi că "insularii" regretă votul ultimului referendum.

Trebuie să fie ceva în neregulă în aerul respirabil sau în apa potabilă ca toate acestea să poată avea loc fără ca obrazul lumii normale să nu crape de ruşine!

Ultimă oră: tot mai mulţi pământeni reali vânează fără milă pokemoni imaginari!

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Trista lume cu umanitatea pierduta.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Prinsi in realitatea virtuala ca intr-o plasa, in curand nu vom mai intelege lumea reala, dramele de mai sus nu ne vor mai misca. Aceasta e lumea viitorului, fara sentimente, doar cu senzatii.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS