Stabilitate şi maturizare pe piaţa piscinelor

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 14 iulie

Stabilitate şi maturizare pe piaţa piscinelor

(Interviu cu Bogdan Precup, administrator Reve)

Dacă anul trecut discutam despre adaptare, anul acesta putem vorbi despre stabilitate şi maturizare, pe piaţa piscinelor, subliniază Bogdan Precup, administrator Reve. Conform domniei sale, deşi contextul economic internaţional este destul de tulbure, totuşi piaţa piscinelor şi a wellnessului se bucură de atenţie din partea investitorilor.

Reporter: Cum evolueza domeniul în care activaţi?

Bogdan Precup: Dacă anul trecut discutam despre adaptare, anul acesta putem vorbi despre stabilitate şi maturizare. Deşi contextul economic internaţional este destul de tulbure, piaţa piscinelor şi a wellnessului se bucură de atenţie din partea investitorilor. Atât mediul casnic, cât şi cel comercial este preocupat de îmbunătăţirea calităţii vieţii, pe de o parte, iar pe altă parte de dorinţa de dezvoltare a propriilor afaceri. Există, bineînţeles, şi nemulţumiri în rândul prestatorilor de servicii de acest gen, ponderea cea mai mare fiind legată de lipsa forţei de muncă calificate.

Reporter: Care sunt tendinţele în piaţă?

Bogdan Precup: Piaţa românească se maturizează constant, iar atenţia către tehnologiile de ultimă generaţie, cât şi creşterea calităţii produsului finit fac parte din normalitate. Beneficiarii de astăzi sunt mult mai educaţi, înţeleg corect beneficiile utilizării produselor noastre şi optează mult mai rapid către fiabilitate, în detrimentul unui buget redus.

Reporter: Care este bugetul mediu al unui cumpărător şi ce profil are clientul dumneavoastră?

Bogdan Precup: Bugetul depinde foarte mult de produsul dorit. Dacă vorbim de o saună, putem discuta de 6000-7000 de euro, când discutăm despre o baie de aburi - undeva la 15.000 de euro, dacă luăm în calcul o cadă cu hidromasaj - 10.000 de euro, iar dacă ne referim la piscină, în funcţie de tipul acesteia, discutăm de preţuri de la 5000 la 60.000 de euro. Clienţii noştri sunt de cele mai multe ori persoane fizice sau juridice care caută să beneficieze de experienţa noastră de peste 20 de ani în acest domeniu. Alegerea noastră de cele mai multe ori ţine de referinţele primite, de portofoliul existent şi de apetenţa noastră pentru lucrări mai speciale.

Reporter: Cum se educă clienţii din domeniu?

Bogdan Precup: Observăm de ceva ani încoace că utilizatorii de piscine şi wellness au nevoie de mai multe informaţii de la persoane aflate în aceeaşi situaţie. Din acest motiv, tot mai multe grupuri de socializare pe aceaste teme îşi fac loc în mediile online. Se caută informaţii legate de tipul de investiţie, modul de exploatare şi întreţinere. Bineînţeles, informaţiile existente pe internet pe diferite siteuri româneşti sau internaţionale sunt, de asemenea, surse solide de informare şi folosite de utilizatori.

Reporter: Ce produse noi aveţi anul acesta?

Bogdan Precup: Anul acesta am promovat mai intens piscinele supraterane din lemn, dar şi ideea de piscină "Smart", prin integrarea echipamentelor de control de la distanţă şi a diversor automatizări care pot simplifica şi mai mult utilizarea piscinelor. Vorbim despre sisteme de autospălare a filtrelor, prelate automate cu rol de protecţie a copiilor şi a animalelor din curte, roboţi de curăţare automată etc. Saunele de orice tip au căpătat şi ele mai multă atenţie în zona de echipamente premium, dar şi automatizări pentru control de la distanţă.

Reporter: Cum caracterizaţi concurenţa?

Bogdan Precup: Unitate. Având în vedere nevoia de informaţii, societăţile comerciale din domeniu sunt astăzi mai apropiate ca niciodată. Se discută din nou despre reluarea activităţii Asociaţiei Patronale Piscine şi Wellness, efect ce nu poate decât să genereze beneficii pentru toate părţile implicate. Un consens în bunele practici şi respectarea normativelor în vigoare nu pot genera decât beneficii pentru orice client.

Reporter: Mulţumesc!

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dosar BURSA - Crizele Apocalipsei
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0810
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3461
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4596
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8849
Gram de aur (XAU)Gram de aur466.3616

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb