Syngenta: "Cercetarea de mâine aduce fermierilor o valoare adăugată de 600 miliarde de dolari"

Companii / 4 februarie 2016

Syngenta: "Cercetarea de mâine aduce fermierilor o valoare adăugată de 600 miliarde de dolari"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    În 2014, Syngenta şi-a consolidat portofoliul în cultura de cereale păioase, prin introducerea pe piaţa românească a primelor soiuri de grâu Syngenta, Illico şi Ingenio, soiuri care au dovedit performanţe în producţii şi adaptabilitate la condiţiile pedoclimatice în toate zonele de cultură, potrivit unui comunicat de presă al companiei. În 2016, portofoliul se va îmbogăţi prin introducerea unei noi varietăţi de grâu, soiul Moisson, recomandat de specialiştii firmei pentru segmentul de panificaţie, precizează sursa citată.

    Din prezentarea făcută la sfârşitul lunii ianuarie, la Summitul Syngenta 2016, am aflat că recordul mondial la grâu este realizat de Syngenta în Marea Britanie - 16 tone.

    Syngenta a reunit fermierii din sud-vestul ţării, pentru a afla ce le aduce nou acest an, dar şi ofertele şi serviciile promovate.

    Totodată, compania lansează pentru acest sezon noi hibrizi de floarea-soarelui high-oleic Clearfield,

    respectiv SY Experto şi SY Gracia CLP, care combină performanţa unei producţii stabile cu uniformitatea culturii şi conţinutul mare de ulei, informează comunicatul de presă.

    De asemenea, Syngenta a lansat şi hibrizii SY Neostar CLP şi SY Bacardi CLP, hibrizi cu potenţial genetic de producţie peste standardele actuale şi care sunt pregătiţi pentru tehnologia Clearfield Plus, potrivit reprezentanţilor tehnici Syngenta, a adăugat sursa citată.

    În cultura porumbului, produsele noi lansate sunt hibrizii SY Zephyr, SY Dartona, SY Kreon şi SY Photon.

    Aceştia sunt adaptaţi pentru condiţii diferite de tehnologie, venind în întâmpinarea fermierilor cu producţii ridicate şi stabile.

    Andrei Măruţescu, director comunicare, a declarat: "Trebuie să obţinem mai mult cu mai puţin pe fiecare hectar pe care îl lucrăm"

    Andrei Măruţescu a menţionat în cadrul conferinţei de presă: "Suntem o companie orientată spre creşterea eficientizării obţinerii producţiei, având în spate un portofoliu complex, oferind fermierilor soluţii agronomice integrate şi adaptate nevoilor lor".

    Potrivit domniei sale, 300 miliarde de dolari reprezintă astăzi valoarea adăugată adusă prin cercetare pentru rezolvarea problemelor de stres biotic, cu care se confruntă fermierii la nivel global: "Dacă ne concentrăm pe nevoia de mâine a fermierului, vedem o dublare a acestei valori, adusă prin rezolvarea problemelor, în special, de stres abiotic. Aici importanţa cercetării creşte. Ne confruntăm cu schimbări climatice din ce în ce mai mari şi limitări ale resurselor naturale, iar

    valoarea adăugată adusă prin cercetare pentru rezolvarea acestor probleme este şi mai importantă. Obiectivul major al noilor tehnologii în agricultură este să asigure producţii stabile folosind resursele naturale limitate, cu alte cuvinte, să putem produce mai mult cu mai puţin. Trebuie să îi sprijinim pe fermieri să obţină mai mult cu mai puţin pe acelaşi hectar - acest lucru stă la baza strategiei companiei noastre".

    Compania Syngenta a lansat acum doi ani un proiect ambiţios, care vine să sprijine dezvoltarea unei agriculture durabile şi anume "The Good Growth Plan". În cadrul unui interviu, l-am rugat pe domnul Măruţescu să ne spună câteva cuvinte despre acest proiect şi ce aduce el şi pentru România.

    "Acest proiect face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung şi se orientează către acele beneficii pentru mediu şi societate. În primul rând, acest proiect asigură acel cadru pentru instruirea continuă a fermierilor şi a clienţilor cu privire la folosirea responsabilă şi eficientă a tehnologiilor noastre.

    Am vorbit mai devreme despre creşterea productivităţii folosind mai eficient resursele. Ne dorim ca fermierii să producă mai multă hrană folosind mai puţine resurse, asta înseamnă şi folosirea mai eficientă a produselor de protecţia plantelor. Trebuie ca produsele să fie aplicate corect în cultură pentru a obţine maximum de eficacitate, iar acest lucru aduce şi un beneficiu pentru mediu şi sănătate. În fiecare an, instruim fermierii din România cum să aplice corect tehnologiile noastre, le facem anumite recomandări şi le explicăm despre importanţa unei agriculturi durabile. Numai anul trecut în România am instruit peste 2000 de fermieri şi considerăm că aceste instruiri aduc o valoare adaugată pentru fermieri, mediu şi consumatori."

    Conform spuselor domnului Măruţescu, ne aflăm astăzi, în Europa, într-o criză a adopţiei de noi tehnologii, care înseamnă că, în acest moment, fermierii europeni au acces la un număr cât mai limitat de soluţii tehnologice pentru a fi competitivi: "Rata de adopţie a tehnologiilor agricole din Europa este extrem de mică. Această cifră este îngrijorătoare, fiindcă fermierii din Europa vor avea un acces din ce în ce mai limitat la tehnologie pentru a produce mai mult şi pentru a fi competitivi".

    Proiect susţinut de Compania Syngenta

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    20 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9745
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4568
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2532
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9252
    Gram de aur (XAU)Gram de aur373.3536

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb