Transelectrica şi Moldelectrica semnează contractul care face posibile schimburile de energie electrică între România şi Republica Moldova

S.B.
Piaţa de Capital / 11 august

Transelectrica şi Moldelectrica semnează contractul care face posibile schimburile de energie electrică între România şi Republica Moldova

Operatorii de Transport şi de Sistem (OTS), Transelectrica şi Moldelectrica (Operatorul de Transport şi de Sistem din Republica Moldova), au semnat astăzi contractul care va permite alocarea de capacitate pentru schimburile comerciale de energie electrică pe linia de interconexiune între România şi Republica Moldova.

Prin colaborarea susţinută a celor doi Operatori de Transport şi de Sistem în vederea unui acord comun care se va concretiza prin alocarea de capacitate de interconexiune, va exista un flux dinamic al tranzacţiilor de energie electrică între participanţii la piaţa de energie din România şi cei din Republica Moldova.

Schimburile comerciale de energie electrică cu Republica Moldova vor începe imediat după finalizarea întregului proces care implică armonizarea detaliilor tehnice şi aspectelor comerciale. Astfel, primele tranzacţii de energie electrică între România şi Republica Moldova sunt estimate pentru luna octombrie a acestui an.

Realizarea cu succes a procesului de comercializare a energiei electrice pe interconexiunea între România şi Republica Moldova reprezintă un angajament de susţinere între cei doi Operatori de Transport şi de Sistem şi, de asemenea, contribuie la dezvoltarea şi buna funcţionare a pieţei de energie la nivel european.

În 16 martie 2022 s-a realizat sincronizarea cu succes a sistemelor electroenergetice din Ucraina şi Republica Moldova cu sistemul electroenergetic european.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CE SCHIMB DE '''''' ENERGIE ELECTRICA ''''''' NENE ??????? AIA , N-AU AVUT SI N-AU , DE NICI UNELE !!!!!! SPUNETI-MI SI MIE , DE CAND EXISTA TARA LOR , CAND A AJUNS IN ROMANIA VRE-O PICATURA DE ENERGIE , DE LA EI , DE ACOLO ??????? DIMPOTRIVA , ROMANIA LE-A TOT DAT AJUTOARE , IN ENERGIE SI IN BANI { SI ASTIA , NERAMBURSABILI } , CARE N-AU MAI FOST INAPOIATI NICIODATA !!!!!!!!!!! CE DRACULUI !!!!!!! NU-I CUNOASTETI PE '''''' MOLDOVENI ??? '''''''. ASTIA SANT '''''' CALICII EUROPEI '''''''', SI AU MANA DE POPA !!!!!!!!!!!! CE-I AL TAU , E SI AL MEU , CE-I AL MEU , E TOT AL MEU !!!!!!!!!!!! SA TOT AI , ASEMENEA VECINI !!!!!!!!!!!!!! SI PE EI , SI PE UCRAINIENI !!!!!!!!!!!!!!!! 2 DOAMNE , SI - AMANDOI !!!!!!!!!!!!!!! S-AU GAZE : CAND NAIBII , A AJUNS LA NOI VREUN MILIGRAM DE GAZ , DE LA ASTIA ?????????? EI AU ASTEPTAT SI ASTEAPTA , SA LE DEA ROMANIA DE TOATE PE GRATIS , CUM A ZIS CU MULTA OBRAZNICIE , UN DEPUTAT MOLDOVEAN ACUM CATIVA ANI DE ZILE , LA POSTURILE LOR DE TELEVIZIUNE , DECLARATIE PRELUATA SI DE TELEVIZIUNILE ROMANESTI : '''''''' CE ??? MAI VRETI SI BANI DE LA NOI ??? PAI , ROMANIA , NU E FRATELE MAI MARE ??? NU TREBUIE , SA AVETI GRIJE DE NOI ??? ''''''' !!!!!! BAI , FRATE BAAAI !!!!!! VEDETI , CU CINE NE INVECINAM ?????????? PAI , ASTIA , SANT FRATII NOSTRII , S-AU JECMANITORII NOSTRII ??? S-AU GASIT ISTETII CU DOBITOCII ??????????? SE PARE , CA DA !!!!!!!!!!!

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro