Statele Uniunii Europene şi legislatorii au aprobat ieri reglementări mai stricte pentru a preveni spălarea banilor şi finanţarea terorismului prin platformele de schimb pentru bitcoin şi alte monede virtuale, se arată într-un comunicat al UE, transmite Reuters.
Acordul face parte dintr-un set de măsuri mai ample menite să rezolve problemele legate de infracţiunile financiare şi evaziunea fiscală. De asemenea, legislatorii UE au adoptat controale mai stricte asupra cartelelor preplătite şi au sporit cerinţele legate de transparenţa companiilor.
Acordul va aduce mai multă transparenţă pentru a îmbunătăţi prevenirea operaţiunilor de spălare de bani şi blocarea finanţării terorismului, a afirmat Vera Jourova, comisarul pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen.
Anul acesta, cripto-moneda Bitcoin s-a apreciat semnificativ, atingând pentru prima dată în istorie o valoare aproape de 18.000 de dolari, în urma unei creşteri de peste 50% într-o singură săptămână, sporind temerile apariţiei unei bule care ar putea exploda oricând.
În urma măsurilor adoptate vineri, nu vor mai fi permise tranzacţiile anonime cu cartelele preplătite şi platformele de schimb pentru monedele virtuale, care, susţin investigatorii, ar fi putut fi utilizate pentru a finanţa atacurile teroriste.
1. Bce se teme de bitcoin?
(mesaj trimis de anonim în data de 16.12.2017, 08:39)
Treaba cu terorismul o vad o gaselnita.
Banci cu toate avizele au intermediat bani cu embargo?
Mari traficanti de droguri din Sua folosesc banca?
2. bitcoinul urca
(mesaj trimis de Petre în data de 17.12.2017, 18:39)
Se vede treaba ca stirea aceasta i-a priit monedei criptate Bitcoin, care a depasit azi pretul de 21.000 dolari pe platforma CEX.IO, tot mai multe persoane din intreaga lume inghesuindu-se sa aiba in portofoliu aceasta moneda datorita faptului ca specialistii afirma ca in curand pretul va trece de 100.000 de dolari, iar unii vehiculeaza chiar preturi mult mai mari in urmatorii ani. Si celelalte monede criptate care se tranzactioneaza pe diferite platforme au inregistrat cresteri impresionante. spre exemplu moneda XRP care in urma cu cateva zile putea fi cumparata cu 0.25 dolari, pe 14 decembrie a urcat pana la 1.82 dolari, iar volumul de trazactionare creste si el vertiginos. In ceea ce ma priveste sunt mahnit deoarece in 2015 am detinut 11 bitcoini pe care i-am vandut la pretul de 221 dolari/bitcoin fara a inregistra niciun profit, insa acum ar fi valorat aprox. 230.000 dolari.Lipsa de cunostiinte si informatii precum si nencrederea m-au facut sa ratez inregistrarea unui profit urias.