VIDEO - CLAUDIU CREŢU, DIRECTORUL GENERAL AL TERMOENERGETICA:"Suntem într-o situaţie critică în Bucureşti"

M.G.
Miscellanea #Video / 30 septembrieConsumăm gazul ineficient şi asta ne duce într-o situaţie de insecuritate energetică, a afirmat Claudiu Creţu, directorul general al Termoenergetica Bucureşti. Acesta a făcut referire şi la situaţia termoficării din Bucureşti, despre care a spus că este într-o situaţie critică.

"Din păcate, în ultimii 10-15 ani, nu s-au făcut investiţii în capacităţi în cogenerare. Sectorul termoenergetic a fost uitat, a rămas în urmă, iar acum, în ultimii doi ani, vedem că România a devenit importator net de energie electrică. Dacă am fi avut sisteme centralizate, cogenerări de înaltă eficienţă, moderne, care să producă, am fi avut sute de MW, poate peste un GW în plus din aceste capacităţi. Am fi stat mult mai bine în ceea ce priveşte securitatea energetică şi evident şi preţul. Acele capacităţi pe care încă le mai avem şi încă mai funcţionează sunt ineficiente, sunt energofage, deci consumăm gazul ineficient şi asta ne duce într-o situaţie de insecuritate energetică", a spus Creţu.

Potrivit lui Claudiu Creţu, Primăria Bucureşti încă are probleme financiare şi se speră că se va intra într-o normalitate în următoarele luni. Întrebat dacă "avem căldură" în Bucureşti, Creţu a răspuns "încă avem", dar că "suntem într-o situaţie critică".

"Cu privire la încălzire, suntem într-o situaţie critică. Spun asta de 2-3 ani de zile, cel puţin. O situaţie critică în care este nevoie de investiţii consistente şi de modernizarea sistemului. Privim către fondul de modernizare, dar pentru a putea fi eligibili pentru fonduri europene, pentru oricare finanţări - rambursabile sau nerambursabile -, trebuie să avem o companie fără probleme, ieşită din insolvenţă, fără datorii, sănătoasă, bancabilă. Din păcate, Primăria Municipiului Bucureşti încă are probleme financiare, o ştim cu toţii. Sperăm în următoarea perioadă să intrăm în normalitate cu plăţile, să putem face faţă provocărilor care urmează, adică preţurile mai mari la gaze şi certificate de carbon", a afirmat Claudiu Creţu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

18 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2724
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8686
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9692

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro