VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / MIHAI-LIVIU MORARU, DIRECTOR GENERAL AFIR:"Fonduri europene de 415 milioane euro au ajuns la fermieri anul acesta, pentru investiţii"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 30 octombrie 2020

Mihai-Liviu Morar

Mihai-Liviu Morar

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a făcut anul aceasta, conform datelor de la 15 octombrie, plăţi de 656 de milioane de euro, din care 415 milioane de euro pentru investiţii, conform domnului Mihai-Liviu Moraru, directorul general al AFIR, care menţionează: "Anul curent a fost unul în care a trebuit să schimbăm foarte multe lucruri din mers.

Rezultatul pe care l-am obţinut este o plată de 656 de milioane de euro, bani europeni care au intrat în ţară, din care 415 milioane au ajuns în investiţii, în lucruri cuantificabile, clare şi benefice pentru agricultura şi satul din ţara noastră. Este o cifră care, comparând-o cu cea de anul trecut, de 524 de milioane de euro, reflectă efortul depus la nivelul AFIR".

Domnia sa menţionează că, în contextul pandemiei de Covid-19, AFIR a luat măsuri numeroase: "Am încercat să reducem cât mai mult contactul direct cu beneficiarii noştri, dar nu am redus şi capacitatea de a le asculta problemele, de a putea interveni la timp în mod punctual.

Ne-am digitalizat foarte mult şi aproape toată comunicarea cu beneficiarii - de la depunerea cererilor de finanţare, a dosarelor de achiziţii, a dosarelor de plată - este trecută în mediul digital. Singura interacţiune fizică apare inerent la efectuarea vizitelor pe teren, care sunt imperios necesare în anumite situaţii".

"Potenţialul agriculturii româneşti este uriaş, dar sunt elemente care perturbă domeniul"

Potenţialul agriculturii româneşti este uriaş, dar, din păcate, acest domeniu are elemente care ne perturbă, spune domnul Mihai-Liviu Moraru, aducând în atenţie traderii de cereale. Oficialul AFIR explică: "Lucrurile s-au agravat şi au apărut în timp, monopolul pe seminţe, monopolul pe partea de zootehnie, problemele la nivel european. Sunt lucruri care s-au agravat în timp. Ar trebui ca, în următoarea perioadă, să acordăm o importanţă extrem de mare componentei de depozitare-procesare pentru că de multe ori traderul ajunge să impună nişte preţuri".

În opinia sa, dezvoltarea capacităţii de depozitare-procesare, coroborată cu dezvoltarea fermelor de familie, plus dezvoltarea formelor asociative ar reprezenta un lanţ de soluţii care ar putea şi ar trebui "să dea tonul pentru viitoarea perioadă în ceea ce înseamnă şi reprezintă agricultura românească".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9678
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5710
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2353
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7886
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.8212

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb