VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /NICU VASILE, LAPAR:"Deşi România este o ţară agrară, fermierii nu au capacitatea să intre în magazine"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 30 octombrie 2020

Nicu Vasile

Nicu Vasile

Fermierul român produce necompetitiv, avertizează Nicu Vasile, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), care susţine că planurile strategice trebuie să se regăsească în planuri naţionale, care să dea rezultate concrete. Specialistul a precizat: "Noi discutăm foarte puţin cu specialistii în economie, iar fermieul român produce necompetitiv. Noi cumpărăm preţuri, nu calitate, pentru că produsele româneşti nu se cumpără. România produce produse de calitate, din punct de vedere ecologic. Produsele româneşti sunt net superioare celor din import, nu găsim pesticide în produsele noastre. Însă acestea reprezintă materie primă pe care o exportăm odată cu forţa de muncă. Să nu uităm că suntem ţara cu indicele demografic cel mai scăzut".

Domnul Vasile subliniază că, atunci când se pune în funcţiune un sistem de irigaţii, acesta trebuie să ajungă direct la producător. Şeful LAPAR a mai spus: "Trebuie să prioritizăm investiţiile pentru a crea productivitate şi profitabilitate. Degeaba aducem în piaţa agricolă subvenţii, dacă nu vorbim despre aceste două lucruri. România este o ţară preponderent agrară, iar agricultorii trebuie să fie baza dezvoltării naţionale". Printre altele, domnia sa opinează că trebuie să începem să dezvoltăm centre economice: "Avem o fermă, dar trebuie să dezvoltăm lanţul, pentru că am omorât zootehnia. Trebuie să vedem punctele critice pe care le avem si să începem să le rezolvăm, să fim mult mai uniţi".

Nicu Vasile subliniază că, deşi România este o ţară agrară, fermierii nu au capacitatea să intre în magazine.

Mediul asociativ de la noi nu este dezvoltat, arată domnia sa, apreciind că, dacă unul are fermă, celalalt ar trebui să vină cu abatorul, altul cu tehnologia şi toţi participanţii dintr-un lanţ de producţie trebuie să fie uniţi, nu dezbinaţi. Nu ştim să aducem împreună agriculgtura bio cu partea agroturistică, mai avertizează domnul Vasile, apreciind că este nevoie să dezvoltăm strategii economice şi că fermierii trebuie să fie mai uniţi cu sistemul bancar. Printre altele, domnia sa s-a arătat îngrijorat de gradul de îndatorare al fermierilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro