Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat undă verde demersului cehilor de la Zentiva Grup privind retragerea acţionarilor minoritari din Zentiva SA, conform unui raport al supraveghetorului pieţei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Zentiva Grup a ajuns în timp să deţină circa 96% din producătorul de medicamente, astfel încât acţionarii minoritari reprezintă 4%, preţul de retragere pentru aceştia fiind de 4,5134 lei pe titlu. Compania urmează să fie dellistată de la BVB.
"Acţiunile Zentiva Bucureşti vor fi suspendate de la tranzacţionare începând cu a treia zi lucrătoare de la data publicării anunţului", se arată în raportul de la BVB, ceea ce înseamnă că măsura intră în vigoare începând de marţi, 19 noiembrie.
Grupul a reuşit să depăşească pragul de 95% în luna iulie a anului 2019, în urma unei majorări de capital. Anterior, Zentiva Grup realizase o ofertă publică de preluare obligatorie, dar subscrierile au fost foarte reduse, deoarece printre acţionarii rămaşi sunt mulţi care au fost împroprietăriţi prin Programul de Privatizare în Masă, aşa numiţii "cuponari", la fosta Sicomed (actuala Zentiva). Dintre aceştia unii nu mai sunt, alţii nu au făcut succesiunea sau nu ştiu că au acţiuni.
Pentru prima jumătate a anului, Zentiva SA a raportat o cifră de afaceri netă de 551 milioane lei, cu 22% peste cea din primele şase luni ale lui 2023, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 143 milioane lei, aproape dublu comparativ cu cel de 72 milioane lei, din primul semestru al anului trecut.
Evaluarea bursieră a producătorului de medicamente din Bucureşti se ridică la 2,8 miliarde lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de ig în data de 15.11.2024, 17:43)
Sunt cuponar la Zentiva.Cum procedez sa preia cupoanele Zentiva SA? Multumesc.