ZIARUL BURSA

06 noiembrie 2018
PSD îl preferă pe Badea la şefia ASF

PSD îl preferă pe Badea la şefia ASF

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 06 noiembrie 2018

Partidul Social Democrat (PSD) a decis să-l susţină pe Leonardo Badea, actualul pre­şedinte al Autorităţii de Su­praveghere Financiară (ASF), pentru un nou mandat de patru ani la şefia autorităţii de reglementare, a declarat, ieri, Liviu Drag­nea, preşedintele PSD, după Şedinţa Consiliului Exectiv.

Domnia sa a precizat: "Eu le-am spus colegilor mei aseară (n.r. duminică seară) că îl susţin pe Viorel Ştefan. Astăzi, (n.r. ieri), colegii din Comitetul Executiv Naţional au ridicat o problemă destul de delicată. Nu are foarte multă conotaţie politică, dar este o problemă umană. În sensul că lui Leonardo Badea i s-a cerut anul trecut să-şi depună candidatura pentru func­ţia de preşedinte la ASF, renunţând la mandatul de parlamentar şi dându-i-se asigurări că va fi susţinut şi în următorul mandat (n.r. la ASF), care este un mandat plin".

Liviu Dragnea - sursa Facebook Rise Project - Teleorman Leaks

Luxul familiei Dragnea, întreţinut de Tel Drum

George MarinescuPolitică / 06 noiembrie 2018

Valiza cu documente şi informaţii de la societatea Tel Drum a adus, ieri, primele reacţii ale şefului PSD, Liviu Dragnea. Imediat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, Liviu Drag­nea a spus: "Există nişte instituţii ale statului de drept: DNA. Eu nu am nicio legătură cu acea valiză. Poze cu mine cred că sunt mii în această ţară. Mie, Tel Drum nu mi-a plătit nicodată, nimic. Dacă sunt mailuri între fiul meu şi Petre Pitiş (n.r.- directorul general al Tel Drum) să fie sănătoşi şi să explice".

Şeful FNGCIMM - chemat la audieri pe tema dării în plată

ÎN COMISIA ECONOMICĂ, INDUSTRII ŞI SERVICII DE ASTĂZIŞeful FNGCIMM - chemat la audieri pe tema dării în plată

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 06 noiembrie 2018

Actualizare - Alexandru Petrescu nu a venit la Comisia Economică din Senat, după cum ne-a precizat senatorul Daniel Zamfir, care ne-a mai spus că tema stabilită pentru astăzi va fi abordată în şedinţa din 20 noiembrie.

BNR nu susţine darea în plată şi pentru creditele Prima Casă

Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, dar şi al Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, este chemat, astăzi, la audieri, în Comisia economică, in­dustrii şi servicii din Senat.

Excluderi la vârful PSD

Excluderi la vârful PSD

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 06 noiembrie 2018

Liviu Dragnea a făcut prima remaniere în interiorul PSD. Şeful social-democraţilor a reuşit, ieri, să îşi impună voinţa şi să scape de doi dintre cei mai puternici opozanţi din formaţiunea politică pe care o conduce: senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Dâmboviţa, fost ministru al apărării naţionale, şi Marian Neacşu, secretar general al partidului. Cei doi au fost excluşi cu 53 de voturi pentru şi doar 9 voturi împotrivă.

"Dialogul dintre bănci şi clienţi este cel mai adesea mimat"

DORIN TĂNASE, PREŞEDINTELE CREDERE, DUPĂ ADOPTAREA NOULUI COD DE CONDUITĂ A BĂNCILOR:"Dialogul dintre bănci şi clienţi este cel mai adesea mimat"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 06 noiembrie 2018

Anca Spânu, CREDERE: "Faptele au impact direct asupra clienţilor aflaţi în dificultate, nu textele frumos concepute şi cuprinse în coduri de etică" 

Industria noastră bancară a anunţat, ieri, că a adoptat noul Cod de Conduită, "document ce evidenţiază respectarea principiilor eticii bancare în raport cu toţi stakeholderii sistemului bancar şi pune accentul pe protecţia consumatorului, prin conlucrarea cu debitorii consumatori care se confruntă cu dificultăţi financiare, inclusiv pentru a preîntâmpina iminenţa apariţiei unor astfel de situaţii".

FORT: "Conducerea ASF a protejat echilibrul pieţei de RCA"

SCHIMBAREA CONDUCERII ASF ÎI ÎNGRIJOREAZĂ PE TRANSPORTATORI: FORT: "Conducerea ASF a protejat echilibrul pieţei de RCA"

RAMONA RADU Companii / 06 noiembrie 2018

Augustin Hagiu, preşedintele FORT: "Comisia Europeană a încercat, influenţată de poziţia asigurătorilor, să elimine funcţionarea tarifului de referinţă din legea RCA" 

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) este îngrijorată de schimbările preconizate la nivelul conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi consideră că politizarea excesivă pe acest subiect trebuie evitată, în interesul asiguraţilor persoane fizice şi juridice.

"Vrem să modificăm reglementările de tranzacţionare pe OPCOM"

ZOLTAN BEGE NAGY, ANRE:"Vrem să modificăm reglementările de tranzacţionare pe OPCOM"

MIHAI GONGOROICompanii / 06 noiembrie 2018

Şeful ANRE: "Deja sunt încheiate contracte pentru volume de gaze destul de mari pentru perioada 1 aprilie 2019 - 31 decembrie 2019, la preţuri de peste 110 lei (pe MWh) astfel încât, inevitabil, de la 1 aprilie, dacă trendul se menţine, trebuie să ne aşteptăm la o creştere substanţială, inclusiv a preţului final pentru consumatorii casnici" 

Preţul gazelor pentru consumatori a fost majorat de trei ori anul acesta, iar în condiţiile în care există deja contracte futures la gaze naturale, cu volume importante, încheiate la preţuri mult mai mari decât cel stabilit, de 80,25 de lei/MWh, de la 1 aprilie 2019 poate avea loc o creştere semnificativă a preţului gazelor naturale, a declarat, ieri, Zoltan Bege Nagy, vicepreşedinte Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), cu prilejul unei conferinţe FocusEnergetic.

"În acest an am bătut toate recordurile"

BOGDAN BADEA, HIDROELECTRICA:"În acest an am bătut toate recordurile"

Mihai GongoroiCompanii / 06 noiembrie 2018

"Pregătim un program de investiţii de 5,56 miliarde de lei" 

Hidroelectrica a obţinut, în primele nouă luni ale anului, un profit brut de circa 1,98 miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 23% comparativ cu profitul brut obţinut pe întregul an financiar 2017, în timp ce veniturile de exploatare pe primele nouă luni s-au situat la 3,2 miliarde de lei, în apropierea sumei de 3,286 miliarde de lei obţinute în anul 2017, a precizat, ieri, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, în cadrul unei conferinţe.

"Riscul extinderii cotaţiei petrolului peste 80 dolari a scăzut"

ESTIMĂRI SAXO BANK PENTRU FINALUL ANULUI"Riscul extinderii cotaţiei petrolului peste 80 dolari a scăzut"

A.I.Companii / 06 noiembrie 2018

Petrolul a fost lovit, săptămâna trecută, de o serie de ştiri cu impact negativ pentru preţ, care au susţinut impulsul descendent ce s-a format după respingerea abruptă pe care a cunoscut-o cotaţia deasupra nivelului de 80 de dolari/baril, de acum doar câteva săptămâni, spune Ole Hansen, şef al departamentului de strategie mărfuri din cadrul Saxo Bank, într-o analiză a instituţiei daneze specializată în investiţii şi tranzacţionare online.

BCE: 12 mari bănci din zona euro trebuie să îşi consolideze capitalul

BCE: 12 mari bănci din zona euro trebuie să îşi consolideze capitalul

Internaţional / 06 noiembrie 2018

Un număr de 12 bănci din zona euro, inclusiv unele dintre cele mai importante din regiune, precum BNP Paribas şi Societe Generale, ar trebui să îşi consolideze capitalul, a declarat, ieri, vicepreşedintele Băncii Centrale Europene, Luis de Guindos, după ce vineri au fost publicate rezultatele ultimelor teste de stres, informează Reuters.

VES Sighişoara îşi reduce capitalul cu zece milioane lei

PENTRU ACOPERIREA PIERDERILOR DIN ANII TRECUŢIVES Sighişoara îşi reduce capitalul cu zece milioane lei

A.I.Piaţa de Capital / 06 noiembrie 2018

Acţionarii VES Sighişoara (VESY) au aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară de la finalul săptămânii trecute, reducerea capitalul social al companiei cu 100 milioane de acţiuni, respectiv zece milioane de lei, operaţiunea de piaţă având drept scop acoperirea parţială a unor pierderi din anii trecuţi, potrivit unui raport al producătorului de articole de metal remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mecanica Ceahlău - profit în scădere cu aproape 40%

DUPĂ PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUIMecanica Ceahlău - profit în scădere cu aproape 40%

A.I. Piaţa de Capital / 06 noiembrie 2018

Mecanica Ceahlău (MECF) a raportat, după primele nouă luni ale anului, un profit net de 1,75 milioane de lei, în scădere cu 37,8% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, când rezultatul net a fost de 2,81 milioane de lei, în contextul realizării unor venituri operaţionale de 29,89 milioane de lei, cu 11,5% sub cele obţinute la data de 30 septembrie 2017, se arată într-un raport al producătorului de utilaje agricole remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Gheorghe Piperea

AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA:"Vom avea un nou cod comercial, din anul 2020

EMILIA OLESCUCompanii / 06 noiembrie 2018

Un Memorandum pentru adoptarea noului cod comercial a fost semnat sau asumat de un mare număr de practicieni ai dreptului, conform avocatului 

Vom avea un nou cod comercial, începând cu anul 2020, după cum a anunţat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea, pe pagina sa de Facebook. Potrivit domniei sale, procesul legislativ durează întrucât, în primul rând, trebuie adoptate tezele acestui cod şi, în al doilea rând, pentru că trebuie făcută o dezbatere de politică economică şi legislativă, relativă la necesitatea şi principiile acestui nou cod, precum şi o analiză în detaliu a conţinutului dezirabil al acestui cod.

Ţara noastră coboară 7 poziţii în clasamentul Doing Business, publicat de Banca Mondială

Ţara noastră coboară 7 poziţii în clasamentul Doing Business, publicat de Banca Mondială

R.R.Bănci-Asigurări / 06 noiembrie 2018

Andreea Paul, INACO: "Ne aflăm în topul ruşinii mondiale la obţinerea autorizaţiilor de construcţie şi la accesul la electricitate" 

Ţara noastră a pierdut şapte poziţii în raportul Doing Business, publicat anual de Banca Mondială, ajungând de pe locul 45, în raportul anului trecut, pe locul 52 în prezent, declară Andreea Paul, preşedintele INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.

Evaluarea doctoratelor, reglementată la "ordin"

Evaluarea doctoratelor, reglementată la "ordin"

Octavian DanCultură / 06 noiembrie 2018

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a reglementat, printr-un ordin, metodologia de evaluare a studiilor universitare de doctorat. De asemenea, prin intermediul acestuia, au fost stabilite sistemele de criterii, standarde şi indicatori de performanţă utilizaţi în acreditarea şi evaluarea periodică, atât a domeniilor de studii universitare de doctorat, cât şi a şcolilor doctorale şi a instituţiilor organizatoare de studii universitare de doctorat (IOSUD).

Halep, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest

Halep, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest

D.N.Sport / 06 noiembrie 2018

Cariera sportivă a Simonei Halep este recunoscută şi de către mediul universitar. Astfel, Universitatea de Vest din Timişoara va acorda titlul de Doctor Honoris Causa Simonei Halep, pentru recunoaşterea valorilor României: "Era doar normal ca Simona Halep să se alăture comunităţii restrânse de personalităţi cărora universitatea noastră le-a acordat titlu de Doctor Honoris Causa.

MEDICINĂLipsa protecţiei solare, tot mai mortală în rândul bărbaţilor

O.D.Companii / 06 noiembrie 2018

Expunerea îndelungată la soare puternic dăunează tot mai grav sănătăţii. Decesele cauzate de cancerul de piele au crescut semnificativ în rândul bărbaţilor din ţările dezvoltate, din 1985 până în prezent, în timp ce rata mortalităţii la femei a crescut într-un ritm mai lent sau chiar a scăzut, au anunţat cercetători la o conferinţă medicală din Glasgow.

Ce a păţit comisarul?

Cătălin AvramescuEditorial / 06 noiembrie 2018

Cătălin Avramescu

Cititorii care îmi urmăresc editorialele ştiu că am un obicei. Evit să numesc persoane. Nu dau nume. Chiar dacă trebuie să mă refer la un personaj anume scriu, de regulă, ceva de genul "actualul Preşedinte" sau "un fost Prim-ministru". Am două motive să procedez astfel. Mai întâi, pentru că nu cred că actualii politicieni merită, majoritatea lor, notorietatea publică. Mai apoi, pentru că încerc să mă ţin deoparte de argumente ad personam. Prefer argumente logice, care se referă la instituţii şi la reguli.

Ediţia din 06.11.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER-06 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-06 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 06 noiembrie 2018

Preţurile de consum din Turcia şi-au accelerat neaşteptat creşterea anuală în octombrie 2018 până la 25,2%, de la 24,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,7%, după un avans de 6,3% în luna precedentă. Preţurile alimentelor...

Rulaj de numai 17 milioane de lei

BVBRulaj de numai 17 milioane de lei

A.I.Piaţa de Capital / 06 noiembrie 2018

Valorea tranzacţionată în prima şedinţă a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 16,94 milioane de lei, cu mult sub media zilnică înregistrată în acest an, de 41,3 milioane de lei, în contextul în care, prin piaţa...

ONG-urile nu vor promulgarea legii spălării banilor

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 06 noiembrie 2018

Organizaţiile neguvernamentale îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea pentru prevenirea şi combaterea spălăriii banilor şi finanţării terorismului, se arată într-un comunicat de presă al Centrului de Resurse pentru...

CSM amână discutarea revocării lui Lazăr

G.M.Politică / 06 noiembrie 2018

Finalizarea procedurii de revocare a magistratului Augustin Lazăr din funcţia de procuror general pare a fi mult mai îndepărtată decât o preconiza ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, atunci când a declanşat-o.

Ziarul BURSA

16 aprilie
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo