ZIARUL BURSA

31 mai 2022
Ediţia din 23.02.2024
Grafică de MAKE

VIDEOCONFERINŢA "CONSECINŢELE ECONOMICE ALE RĂZBOIULUI"Economia de război

Emilia OlescuCompanii / 31 mai 2022

Mircea Coşea: "Economia de război înseamnă că cei care guvernează trebuie să-şi schimbe conceptul de guvernare" Bogdan Chiriţoiu: "Metodele de a resorbi inflaţia vor impacta creşterea economică Senatorul Cristian Bordei: "Războiul de lângă noi este un simptom al modului în care se destramă ordinea internaţională stabilită la sfârşitul celui de-al doilea război mondial" Ovidiu Demetrescu: "Războiul din Ucraina a determinat provocări logistice fără precedent"  

Straniul cult al lui Vladimir cel Mare

Cătălin AvramescuEditorial / 31 mai 2022

Cătălin Avramescu

Într-un jurnal al unui călător prin Africa, din secolul al XVII-lea, găsim un episod curios. Despotul din Abisinia, se spune, şi-a pierdut un deget într-un accident. Aflând despre beteşugul stăpânului, supuşii săi şi-au tăiat, fiecare, degetul respectiv. Pentru că nu se cuvenea ca ei să fie întregi, în vreme ce suveranul lor avea un deget lipsă.

John Lazar

JOHN M. LAZAR, VICEPREŞEDINTE OSHKOSH DEFENSE:"Suntem gata să oferim o soluţie personalizată a JLTV pentru Forţele Terestre Române"

A consemnat George MarinescuCompanii / 31 mai 2022

Reporter: Care este oferta dumneavoastră pentru programele de înzestrare ale Armatei Române?

John Lazar: În primul rând, menţionez că Oshkosh a încheiat un acord cu Forţele de Operaţiuni Speciale din România, pentru livrarea a 34 vehicule blindate de luptă JLTV (n.red. - contract în valoare de aproape 227 milioane lei, adică aproximativ 47 milioane euro).

"O soluţie negociată prelungeşte ciclul de viaţă al relaţiei dintre consumator şi bancă"

VIDEO - VIRGINIA OŢEL, GARANTI BBVA:"O soluţie negociată prelungeşte ciclul de viaţă al relaţiei dintre consumator şi bancă"

Bănci-Asigurări / 31 mai 2022

(Interviu cu Virginia Oţel, director în cadrul Garanti BBVA, şi avocatul Dragoş Gheorghe, conciliator CSALB) 

Virginia Oţel: "Nu este în interesul băncii să nu găsească soluţii pentru consumatorii cu probleme, nu ne dorim să ajungem la executări silite" Virginia Oţel: "Ceea ce îmi place foarte mult la acest mecanism de negociere este partea de win-win. Adică o soluţie care să fie câştigătoare pentru ambele părţi, atât pentru consumator, cât şi pentru bancă" Dragoş Gheorghe: "Judecătorii urmează principiul Pacta sunt servanda - obligaţiile contractuale trebuie respectate şi nu mai văd dincolo de asta"

Reporter:După şase ani de conciliere între consumatori şi bănci, cum apreciaţi utilitatea CSALB?

Rusia îşi va achita datoria externă printr-o schemă similară celei pentru plata gazelor

MINISTRUL FINANŢELOR DE LA MOSCOVA, ANTON SILUANOV:Rusia îşi va achita datoria externă printr-o schemă similară celei pentru plata gazelor

V.R.Internaţional / 31 mai 2022

Rusia intenţionează să îşi achite obligaţiile pe care le are faţă de deţinătorii de eurobonduri utilizând un mecanism similar cu schema care în prezent este utilizată pentru plata în ruble a gazelor naturale ruseşti, informează cotidianul financiar rus Vedomosti, care îl citează pe ministrul Finanţelor de la Moscova, Anton Siluanov, transmite Reuters.

Inflaţia anuală din Germania a accelerat la 8,7%, în luna mai

Inflaţia anuală din Germania a accelerat la 8,7%, în luna mai

M.G.Macroeconomie / 31 mai 2022

BCE spune fără echivoc că va majora dobânzile cu 50 de puncte de bază până la finalul lunii septembrie Economia germană a crescut cu doar 0,2% în primul trimestru din acest an, în timp ce preţurile au explodat Preţurile cu energia din Germania au urcat cu 38% an/an, iar preţurile alimentelor cu peste 11% 

Indicele armonizat al preţurilor de consum (HICP) din Germania, cea mai mare economia a zonei euro, a crescut cu un ritm lunar în accelerare puternică în luna mai, de 1,1%, împingând ritmul anual de creştere al preţurilor de consum la un nivel record de 8,7%, potrivit datelor publicate ieri de Destatis, oficiul german de statistică.

Niciun semn de reluare a negocierilor de pace ruso-ucrainene

Niciun semn de reluare a negocierilor de pace ruso-ucrainene

V.R.Internaţional / 31 mai 2022

Încercările de mediere între Moscova şi Kiev în războiul rus din Ucraina se află în continuare într-un punct mort, după o convorbire telefonică între preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele rus Vladimir Putin, pe care occidentalii l-au îndemnat să înceapă "negocieri directe serioase" cu Volodimir Zelenski, conform news.ro.

Firebyte Games raportează un mic profit, în primele trei luni ale acestui an

DUPĂ PIERDEREA DIN IANUARIE-MARTIE 2021Firebyte Games raportează un mic profit, în primele trei luni ale acestui an

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 31 mai 2022

Afaceri de aproape 1,6 milioane de lei, cu mult peste cele din primul trimestru al anului trecut Acţiunile FRB se tranzacţionează sub preţul din plasamentul privat  

Firebyte Games (FRB), producător de jocuri video listat anul trecut în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a obţinut în primele trei luni ale anului un profit net de 0,19 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,71 milioane de lei în primul trimestru al anului trecut, în condiţiile creşterii puternice a veniturilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 31 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 31 mai 2022

Macroeconomie / 31 mai 2022

Preţurile importurilor din Germania şi-au accelerat creşterea anuală şi în aprilie 2022, până la 31,7%, de la 31,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,8%, după o creştere de 5,7% în luna anterioară.

Pieţele europene rămân pe curs pozitiv

BURSELE LUMIIPieţele europene rămân pe curs pozitiv

A.V.Internaţional / 31 mai 2022

Bursele din Europa au crescut ieri, traderii reducându-şi aşteptările legate de înăsprirea agresivă a politicii monetare de către banca centrală americană (Fed), după ce, vineri, Departamentul Comerţului din SUA a informat că inflaţia s-a mai...

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo