JOHN M. LAZAR, VICEPREŞEDINTE OSHKOSH DEFENSE: "Suntem gata să oferim o soluţie personalizată a JLTV pentru Forţele Terestre Române"

A consemnat George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 31 mai 2022

John Lazar

John Lazar

Parteneriatul strategic dintre SUA şi România se concretizează şi în industria de apărare, domeniu în care, după intrarea în piaţa autohtonă a companiei General Dynamics care are un parteneriat cu Uzina Mecanică Bucureşti pentru cele 227 de transportoare blindate 8x8 Piranha V destinate Forţelor Terestre Române, şi-a făcut apariţia şi o altă companie de peste Ocean, Oshkosh Defense, care are deja un acord pentru furnizarea unor vehicule blindate de luptă către Forţele de Operaţiuni Speciale. Despre relaţiile cu partenerii români şi despre viitoarele investiţii pe care compania americană doreşte să le facă în ţara noastră am realizat următorul interviu cu John M. Lazar, vicepreşedinte al companiei Oshkosh şi manager general pentru programele internaţionale.

Reporter: Care este oferta dumneavoastră pentru programele de înzestrare ale Armatei Române?

John Lazar: În primul rând, menţionez că Oshkosh a încheiat un acord cu Forţele de Operaţiuni Speciale din România, pentru livrarea a 34 vehicule blindate de luptă JLTV (n.red. - contract în valoare de aproape 227 milioane lei, adică aproximativ 47 milioane euro). Forţele respective vor intra în posesia unor capabilităţi de luptă moderne şi sperăm ca, în viitor, să conlucrăm şi cu Forţele Terestre Române la fel de bine. Pentru Forţele Terestre, oferim Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) Heavy Guns Carrier (HGC) cu 4 uşi, care este echipat cu o turelă construită de Elbit Systems care are un armament de calibrul 12,7 milimetri, cu un sistem de protecţie colectivă Beth El CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear), cu sisteme de comunicaţii moderne şi un generator hibrid. Dacă partenerii din România vor dori să achiziţioneze acest vehicul, suntem gata să colaborăm cu companiile din industria locală de apărare, care să contribuie cu propria lor expertiză în cadrul unui program şi să oferim o soluţie personalizată a produsului realizat de firma noastră.

Reporter: Care sunt punctele forte ale vehiculului prezentat de dumneavoastră în cadrul expoziţiei Black Sea Defence and Aerospace 2022?

John Lazar: În primul rând, vehiculul nostru oferă o mobilitate incomparabilă cu vehiculele de acest tip existente pe piaţa globală. JLTV este conceput să răspundă oricărei ameninţări emergente, prin prisma mobilităţii crescute, care îi permite să se adapteze foarte uşor cerinţelor unei misiuni, chiar în timpul desfăşurării acesteia. Mobilitatea este uriaşă, iar pe piaţa europeană nu am văzut un alt vehicul care să beneficieze de aşa ceva. Apoi aş menţiona protecţia balistică şi împotriva minelor de nivel ridicat oferită de acest vehicul militarilor pe care îi transportă şi care îl manevrează. Pentru a ajunge la acest grad de protecţie, JLTV a fost testat, retestat şi retestat de mai multe ori de către forţele armate ale SUA. A trecut toate testele balistice şi de protecţie la care a fost supus şi s-a comportat foarte bine în timpul operaţiunilor militare din teatrele de război. În final, un punct forte îl reprezintă costul acestui vehicul de luptă. Faptul că în curând vom ajunge la 20.000 de vehicule vândute, arată că este un produs bun care cred că se adaptează foarte bine şi pieţei din România.

Reporter: Ştiu că aveţi negocieri cu Uzina Automecanică Moreni pentru a construi un hub regional de mentenanţă pentru vehiculele de luptă produse de compania Oshkosh. Care este stadiul negocierilor cu privire la această capacitate ce ar urma să fie realizată în ţara noastră?

John Lazar: Există un potenţial investiţional în zona respectivă, mai ales că Forţele Terestre Române au nevoie de sute de vehicule de luptă. Oshkosh este gata să colaboreze cu Romarm în acest sens, cu capacităţile de producţie din ţară ale acestei companii, şi în particular cu Uzina Automecanica Moreni. Avem deja semnat încă din 2021 un memorandum, am trimis o echipă care să verifice condiţiile din fabrica respectivă şi, din punctul nostru de vedere, totul arată foarte bine. Dorim să continuăm demersurile începute în acest sens. Nu vă pot spune deocamdată mai multe despre relaţia cu uzina respectivă, pentru că ţine de protejarea investiţiei pe care dorim să o facem acolo.

Reporter: Care este situaţia companiei Oshkosh? A fost afectată producţia sau există o majorare a costului de producţie din cauza creşterii preţurilor din energie, problemelor ivite în lanţurile de aprovizionare şi războiului din Ucraina?

John Lazar: Nu comentez despre situaţia actuală din Ucraina, dar Oshkosh Defends este pregătită şi aptă să furnizeze toate capabilităţile de care aliaţii au nevoie în acest moment. Continuăm să producem JTLV, avem peste 16.000 de vehicule livrate pentru armata SUA şi pentru aliaţii din NATO, iar obiectivul nostru pe termen scurt este să atingem producţia a 20.000 de unităţi. Suntem pregătiţi pentru orice solicitare din partea oricăror forţe armate aliate.

Reporter: Vă mulţumim.

Oshkosh Defense este unul dintre liderii globali în proiectarea, producţia şi mentenanţa vehiculelor de luptă, înzestrate cu soluţii tehnologice şi sisteme de mobilitate de ultimă generaţie. Oshkosh dezvoltă şi aplică tehnologii emergente care promovează siguranţa şi succesul misiunii. Oshkosh Defense LLC este o companie din cadrul Oshkosh Corporation [NYSE: OSK]. Cu sediul central în Wisconsin (SUA), Oshkosh Corporation are peste 14.000 angajaţi la nivel global. Produsele Oshkosh pot fi găsite în peste 150 de ţări sub mărcile JLG, Pierce, Oshkosh Defense, McNeilus, IMT, Jerr-Dan, Frontline, Oshkosh Airport Products, London şi Pratt Miller.

Oshkosh Defense a primit o comandă de 152 de milioane de dolari pentru a furniza JLTV armatei SUA şi aliaţilor NATO: Lituania, Macedonia de Nord, Slovenia şi România.

Companiile Oshkosh Defense şi Elbit Land Systems au testat cu succes, în 29 martie 2022, în Israel, în timpul unui exerciţiu multinaţional, mortierul cu recul - Spear - de calibru 120 milimetri, instalat pe o unitate JLTV.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Romania nu are nevoie de armament si tehnica pentru operatiuni "ofensive", de JTLV, vehicule de lupta ofensive. Armamentul antitanc Javelin, rachetele Singer, piese mobile de artilerie, lansatoare de rachete multiple, arme automate, munitie, armament destinat apararii, acestea ne trabuiesc si vor fi utile Romaniei daca tarii rusi vor ajunge sa-si piarda complet ratiunea si sa ne atace. Niciodata Romania nu va avea nevoie de submarine de miliarde de euro, care sa fie date la fund cu o mina de 1000 de lei, niciodata Romania nu va aves nevoie de corvete, vedete, torpiloare si alte arme pentru apararea Marii Negre. Romanii din Ardeal nu se vor putea imbarca pe corvetele lui Cuica ca sa scape de atrocitatile ca cele din ip si Traznea, ale Ungutrilor, daca acestia vor invada Ardealul si nu se vor putea imbarca nici pe submarinul lui Dincu.

    Romania, in est si in Ardeal, trebuie sa aiba forte redutabile de aparare, unitati dotate cu ...Javelin si Singer, ...Larom si.. si instruite pentru a lupta, asa ca soldatii din Ucraina, in grupuri mici, perfect sincronizati si informati asupra situatiei reale din teren.

    Ciuca, Dincu si nu trebuie sa mai risipeasca bugetul armatei pe arme scumpe, ofensive si inutile Romaniei. Apararea trebuie sa primeze.  

    DE CE NU O NOUA/ORIGINALA SAU NU SOLUTIE/VARIANTA / POSIBILITATE DE PACE? CA DE RAZBOI/ CONSTRANGERE/ ARMAMENT E ASA USOR DE OFERIT!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb