AFASE: Măsurile provizorii anti-dumping vor afecta pieţele energiei solare din UE

F.A.
Companii / 08 mai 2013

Aliance For Affordable Solar Energy (AFASE) consideră că ultimele ştiri potrivit cărora Comisia Europeană intenţionează să impună taxe anti-dumping provizorii cu valori între 37% şi 68% asupra importurilor de panouri solare din China sunt extrem de îngrijorătoare, arată un comunicat de presă.

"Tarifele punitive - indiferent de nivel - ar putea provoca prejudicii ireversibile întregului lanţ valoric al industriei fotovoltaice din UE. Aceste niveluri, vehiculate în acest moment, ar afecta puternic industria fotovoltaică şi întreaga economie a UE", se menţionează.

Un studiu realizat de Prognos, un institut de cercetare independent, concluzionează că taxe anti-dumping de 60% ar prejudicia economia europeană cu până la 242.000 de locuri de muncă şi 27 de miliarde de euro în următorii trei ani.

În timpul unei audieri organizată de Comisia Europeană în data de 5 aprilie., susţinătorii AFASE au arătat foarte clar că evoluţiile curente ale pieţei nu lasă loc pentru creşteri de preţuri iar taxe anti-dumping de numai 15% vor distruge 85% din cererea de pe piaţa fotovoltaică.

"Afacerile din industria energiei solare sunt foarte sensibile în ceea ce priveşte preţul. Companiile trebuie sa facă faţă deja scăderii tarifelor fixe. Dacă preţurile sunt artificial mărite de tarife punitive, piaţa energiei solare europene va cunoaşte un declin cu consecinţe dezastruoase asupra locurilor de muncă", a declarat Wouter Vermeersch, CEO al companiei belgiene Cleantec Trade.

AFASE solicită Comisiei Europene să ia în calcul interesele lanţului valoric fotovoltaic din UE care se află pe punctul de a pierde foarte multe locuri de muncă şi valoare adăugată în detrimentul economiei europene.

În investigaţia anti-dumping, termenul limită la care taxele ar urma să intre în vigoare este de 6 iunie. Statele membre vor lua decizia finală privind impunerea definitivă, sau nu, a taxelor în luna decembrie a acestui an.

Aliance For Affordable Solar Energy (AFASE) este o coaliţie de peste 450 de companii din industria fotovoltaică europeană, reprezentând mai mult de 41 000 de locuri de muncă din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9261
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0937
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4797
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6851
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.3486

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro