AIPC salută deciziile ASF referitoare la Hebe Sângeorz Băi şi Smart Consult

F.A.
Piaţa de Capital / 6 ianuarie 2014

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) salută deciziile Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) referitoare la revocarea aprobării OPP în cazul emitentului SC Hebe SA Sângeorz Băi (HEBE) şi de retragere a autorizaţiei a evaluatorului SC Smart Consult SRL.

"Asemenea măsuri ferme pot fi de natură să restabilească încrederea investitorilor în piaţa de capital din România, afectată din nou în aceste zile de situaţia de la Harinvest Râmnicu Vâlcea. Aceste decizii dovedesc că există în cadrul ASF profesionişti care au înţeles că o piaţă de capital puternică în România nu se poate clădi decât prin respectarea strictă a drepturilor investitorilor, ei fiind clienţii pietei de capital", se arată într-un comunicat remis redacţiei.

"Sperăm în o implicare activă a ASF în rezolvarea de urgenţă a situatiei de la Râmnicu Vâlcea unde AIPC va oferi ASF toată susţinerea pentru ca investitorii păgubiţi să îşi recupereze prejudiciul", precizează Asociaţia.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras atestatul acordat firmei de evaluare Smart Consult din Arad pentru "neconformităţile majore existente în rapoartele de evaluare" care au "viciat valorile estimate" la delistarea Taniro Capital şi Hebe Sângeorz Băi.

Vineri, 20 decembrie 2013, ASF a dispus anularea ofertei publice de preluare a firmei hoteliere Hebe Sângeorz Băi (simbol bursier HEBE) de către Phoenicia Express SRL Bucureşti şi refacerea raportului de evaluare în vederea lansării unei noi oferte de preluare.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro